Surprize în sondajul Avangarde comandat de PSD

25 ian. 2024
Vizualizari: 228

2024 a debutat cu o serie de revendicări în cascadă a mai multor categorii sociale, nemulțumite de creșterea rapidă și nejustificată a prețurilor la bunuri și servicii. După protestele transportatorilor și fermierilor se anunță protestele angajaților din sistemul sanitar. Nemulțumirile personalului din sănătate par totuși să-și găsească o rezolvare. Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope, a declarat, joi, că Guvernul a acceptat, „în principiu”, ca personalul din sistemul de sănătate să aibă în acest an o creștere a anvelopei salariale cu 20%.

„În principiu, principala noastră cerere, creștere cu 20% în anul 2024 pentru lucrătorii din sistemul sanitar, a fost acceptată. Vor mai fi întâlniri pe cifre. A fost acceptată o creștere cu 20% pe fondul de salarii de bază. Vor mai fi întâlniri pe ceea ce înseamnă cifre. Nu am terminat întâlnirile la nivelul Guvernului. Am stabilit un calendar. Ne vom întâlni săptămâna viitoare. De principiu, am stabilit și Guvernul a acceptat că în anul 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creștere de 20%. (…) Urmează să ne aplecăm pe acest lucru și să stabilim o creștere judicioasă pentru cei care au nevoie”, a afirmat Pope, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

Iulian Pope a mai precizat că vor mai avea loc întâlniri atât la Ministerul Sănătății, cât și la Guvern în perioada următoare.

Programul Noua Casă continuă și în acest an.

„Principalul argument pentru care programul continuă și în 2024 este efectul generat: o mână de ajutor celor care își doresc să-și clădească propriul cămin, să-și scrie propria poveste. Prin alocarea pentru anul 2024 a unui nou plafon al garanțiilor în valoare de 1 miliard lei transmitem un mesaj de continuitate, susținere și consolidare a angajamentului privind bunăstarea oamenilor. Noua Casă a dus la creșterea accesului la proprietate pentru familiile cu venituri medii, facilitând stabilitatea locativă și îmbunătățind calitatea vieții pentru mulți români. Sigur că sunt importante și beneficiile conexe, cum sunt atragerea de investiții private în sectorul imobiliar și îmbunătățirea aspectului și a calității zonelor urbane”, a transmis ministrul Marcel Boloș, scrie Cotidianul.

„În anul 2024 se vor putea înscrie în Program și finanțatori care nu au participat în Program în anul precedent. Ei au un termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prevederilor Hotărârii de Guvern să transmită către FNGCIMM cererile de înscriere în etapa 2024 a Programului, precum și solicitările de alocare de plafoane de garantare”, mai arată Cotidianul.

„Noua Casă 2024 se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului pe care îl poți accesa este de: – 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%; – 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat este de 15%.Dobânda este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de cca 2%”, mai scrie Cotidianul.

Guvernul încearcă să relaxeze cadrul legal oferind transportatorilor o serie de facilități.

„Modificăm cadrul legal astfel încât șoferii de TIR să nu mai fie amendați pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de așteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră și în Portul Constanța”, a spus premierul Marcel Ciolacu, scrie România liberă.

„În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depășește 9.000 lei și sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea polițe”, a arătat Ciolacu, mai arată România liberă.

„Șeful Executivului a subliniat că ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât și alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituților din subordinea Ministerului, referitor la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier și la normele și procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, scrie România liberă.

Presa scrie azi despre rezultatele unui sondaj Avangarde realizat la comanda PSD.

„Conform sondajului Avangarde, Marcel Ciolacu este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, cu o cotă de 26%, dar în care 66% spun că nu au încredere. El este urmat de Diana Șoșoacă, cu 23% cotă de încredere, dar în care 70% dintre cei chestionați spun că nu au încredere. Șoșoacă este la același nivel de încredeere cu George Simion, în care 71% spun că mai degrabă nu au încredere. Nicolae Ciucă are o cotă de încredere de 20%, iar 71% dintre cei chestionați spun că mai degrabă nu au încredere în el, Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar și cel mai mare procent de persoane cre spun că nu au încredere în el, 79%, din acest punct de vedere, fiind la același nivel cu liderul Forța Dreptei, fostul premier Ludovic Orban. Pe ultimul loc în topul încrederii se află liderul USR Cătălin Drulă, cu 11%”, scrie News.ro.

„În scenariul în care Forța Dreptei-PMP-USR ar participa la alegeri în cadrul alianței Dreapta Unită, intențiile de vot sunt: PSD – 31%, PNL-21%, AUR-19%, Alianța Forța Dreptei-PMP-USR – 14%, S.O.S. România (partidul Dianei Șoșoacă) – 8%, UDMR – 5%. În cazul în care cele trei partide vor avea liste separate, rezultatele sondajului sunt: PSD – 31%, PNL – 20%, AUR – 19%, USR – 13%, S.O.S. România – 8%., UDMR – 5%, PMP – 2%”, mai arată News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine, pentru continuarea plafonării alimentelor.

„Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază”, a spus premierul Ciolacu, scrie News.ro.

„Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației”, a mai afirmat Ciolacu, mai arată News.ro.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Surprize în sondajul Avangarde comandat de PSD was last modified: ianuarie 25th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: