Studii şi previziuni

26 sept. 2017
Vizualizari: 2377

Odată cu venirea toamnei, românii sesizează majorările de prețuri și tarife introduce de la 1 septembrie. Leul este ceva mai slab, iar puterea de cumpărare a scăzut, în ciuda majorărilor salariale din diferite sectoare de activitate. Un studiu recent al CFA România ne prezintă o perspectivă îngrijorătoare pentru această toamnă.

„Analiștii CFA România anticipează deprecierea leului și majorarea ratelor de dobândă la leu în următoarele luni. Indicatorul de încredere economică a scăzut cu 9 puncte în august, față de luna iulie, la valoarea de 50,7 puncte, fiind pentru a treia lună la rând în scădere, a transmis instituția”, scrie Mediafax.

„Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni”, mai arată Mediafax.

Pentru marile lanțuri de magazine, care „se bat” pe banii românilor, este important ce mesaje le vor transmite consumatorilor români și unde ar trebui să plaseze aceste mesaje.

Un nou studiu publicat azi de Agerpres realizat de iSense Solution pentru Golin România, prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro, pare să ofere soluții celor care vor să vândă în România.

„Potrivit cercetării «Relevanța brandurilor. Ce contează cu adevărat pentru consumatori», realizată de iSense Solution pentru Golin România, mesajele transmise în spațiul public de către branduri trebuie să fie în primul rând utile/practice (69%) pentru a atrage atenția. De asemenea, peste jumătate dintre cei intervievați (56%) au afirmat că mesajele trebuie să fie informative, iar 35% amuzante sau distractive”, scrie Agerpres.

„19% dintre români sunt interesați de informațiile inspiraționale, 18% de cele surprinzătoare, 10% de informațiile populare sau la modă și 7% de cele șocante. În ceea ce privește sursele de informare preferate de români, topul este condus de TV și rețelele sociale, urmate de site-urile de știri și site-urile companiilor. Ierarhia mai cuprinde familia, prietenii sau colegii.(…) Pentru 2018, punctele de interes vor fi din domeniile știință și tehnologie (51%), sănătate (50%) și din cel financiar (45%), în timp ce știrile despre vedete vor scădea în relevanță”, arată studiul publicat de Agerpres.

Actualitatea românească este deschisă de o știre care vine de la Kiev.

„Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a promulgat controversata Lege a educației, care a fost adoptată de Rada Supremă de la Kiev în 5 septembrie și care restricționează predarea în limba minorităților naționale, potrivit presei de la Cernăuți”, scrie Adevărul.

„Am fost foarte, foarte neplăcut surprins de evoluția din Parlamentul Ucrainei, care, fără să anunțe partenerii, și noi suntem parteneri ai Ucrainei, a promovat o lege care, după părerea noastră, contravine bunelor intenții reciproce și, practic, această lege, dacă va intra în vigoare, va limita drastic accesul minorităților la educația în limba maternă”, arătase anterior votului, președintele Iohannis, mai notează Adevărul.

Plenul Senatului de la București a adoptat, luni, cu 72 de voturi „pentru”, 30 „împotrivă” și patru abțineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2017 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

„Senatul a votat, în ședința de plen de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a ordonanței de urgență privind plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la suma de 8.500 de lei pe lună”, notează Mediafax.

De la revoluție și până azi milioane de români au părăsit țara în căutarea unui trai mai bun. România a pierdut medici, ingineri specialiști de top, care astăzi contribuie din plin la dezvoltarea altor țări. Puțini sunt cei care se gândesc la România și vor să dăruiască ceva țării în care s-au născut și s-au format. Digi 24 scrie despre doamna Sanda Cârciog-Rizescu, o româncă stabilită în Marea Britanie, care ajută spitalele din România.

„Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino din Capitală are, de luni, o sală de operație nouă, în cadrul Secției de Chirurgie Generală, în urma unei donații de 400.000 de euro făcute de o româncă stabilită în Marea Britanie. Potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, una dintre cele patru săli de operație ale spitalului a fost complet reabilitată, în urma unei donații făcute de Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Din aceeași donație, Secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale pentru îngrijirea nou-născuților”, relatează Digi 24.

Răsfoind presa externă, azi pe lângă tema potențialului conflict dintre Coreea de Nord și SUA, atrage atenția un referendum din Kurdistanul irakian care provoacă îngrijorare la Ankara.

„Kurzii din Irak au votat pentru independența regiunii autonome Kurdistan în cadrul unui controversat referendum. Referendumul s-a desfășurat în așa-numitul Kurdistan irakian și în zonele disputate între Erbil și Bagdad, inclusiv provincia bogată în petrol Kirkuk. Toate aceste zone din nord se află acum sub control militar kurd. Numărul estimat al votanților este de peste 5 milioane, inclusiv cei care trăiesc în străinătate și au votat electronic de câteva zile. Sunt temeri că s-ar putea ajunge la noi conflicte cu Bagdadul și cu vecinii săi, Iranul și Turcia, unde există puternice comunități kurde”, arată TVR.

Deși rezultatele oficiale vor fi anunțate în 3 zile, la Kirkuk se sărbătorește victoria în stradă.

„Mai multe state au anunțat că nu recunosc referendumul.  Președinții Rusiei și Turciei au avut o convorbire telefonică și vor discuta subiectul joi, la Ankara. Turcia a trimis blindate la unele puncte de frontieră cu Irakul. În același timp, parlamentul irakian a cerut trimiterea armatei în zonele disputate – aflate sub control kurd – ca răspuns la referendumul privind independența.”, mai notează jurnaliștii de la TVR.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

Studii și previziuni was last modified: septembrie 26th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: