Structura NATO de la Sibiu a fost inaugurată cu un an mai devreme

23 oct. 2023
Vizualizari: 249

Guvernul a aprobat vineri mai multe proiecte de hotărâri de guvern sau memorandumuri pentru suplimentarea bugetelor unor ministere și a altor instituții publice: ministerul Sănătății, al Educației, al Investițiilor și Proiectelor Europene, al Transporturilor și Infrastructurii, ministerul Afacerilor Interne, al Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Secretariatul General al Guvernului, SRR, Camera Deputaților, DNA și SRI, potrivit unei informări a Executivului.

„Fondurile suplimentare au în vedere asigurarea finanțării serviciilor din spitale, a medicamentelor compensate, a plății salariilor din sistemul de sănătate și din sistemul de ordine publică, a plății majorate a salariilor din învățământul preuniversitar, plata cererilor de finanțare a unor proiecte susținute din fonduri europene, susținerea unor proiecte de investiții în domeniile transporturilor și mediului, precum și buna funcționare a instituțiilor statului. De asemenea, se fac unele redistribuiri la Ministerul Justiției și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS)”, se arată în informare, scrie Agerpres.

„Românii și bulgarii ar trebui să se simtă mai siguri începând de astăzi”, susține generalul-maior, Dragoș Dumitru Iacob, comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est de la Sibiu, instituție operațională începând de astăzi, notează Cotidianul.

„Dacă, Doamne ferește, va fi un război, țintele sigure sunt pe harta adversarului. În mod cert, eu cred că prin dislocarea Comandamentului Corpului Multinațional la Sibiu, acest loc a devenit mai sigur și nu doar mai sigur din punct de vedere a securității propriu-zise, ci și din faptul că, prin relația pe care noi o avem cu autoritățile locale, cu comunitatea sibiană, vom încerca să facem parte cât putem din comunitate. (…) O să ne vedeți mai prezenți în viața Sibiului. (…) Eu cred că sibienii trebuie să se simtă mai siguri și nu doar sibienii să se simtă mai siguri, eu cred că toți românii și bulgarii ar trebui să simtă mai siguri având această structură de comandă control, care de astăzi are ca responsabilitate asigurarea descurajării și, la nevoie, apărarea României și Bulgariei”, a afirmat general-maior Dragoș Dumitru Iacob, într-o conferință de presă, scrie Cotidianul.

„Din cauza războiului din Ucraina, structura NATO de la Sibiu a fost inaugurată cu un an de zile mai devreme”, mai arată Cotidianul.

În perspectiva alegerilor de anul viitor, dreapta politică se gândește deja la o alianță electorală.

„Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a votat, duminică, în unanimitate, la propunerea Consiliului Executiv Național, pentru crearea unei alianțe politice cu USR și Forța Dreptei, președintele formațiunii, Eugen Tomac, fiind mandatat să reprezinte PMP în relația cu cele două partide”, scrie Agerpres.

„PMP consideră că «polul de dreapta este singura soluție pentru România», potrivit unei postări pe pagina de Facebook a partidului”, mai notează Agerpres.

USR și-a lansat oficial, vineri, candidații la alegerile europarlamentare, cu ocazia Consiliului ALDE Europe desfășurat în premieră la București.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că lista lansată de USR este „cea mai bună listă pe care o propune vreun partid din România”, cu „oameni cu experiență, care au dovedit, cărora le pasă de această țară”, scrie Agerpres.

„Din păcate, România se confruntă cu o guvernare iresponsabilă și coruptă, o guvernare care a făcut praf bugetul țării, care guvernează prin decret, în dispreț față de Constituție. Sunt exact valorile pentru care familia ALDE europeană se luptă: stat de drept, economie privată, antreprenoriat, inițiativă liberă, lucrurile pe care un guvern în România format din socialiștii de la PSD și remorca lor de la popular de la PNL lucruri de care își poate joc. Anul viitor alegerile europene vor avea o dublă importantă, vor fi, pe de o parte, șansa de a trimite la Bruxelles oameni care să se lupte pentru această țară, cărora să le pese și a căror voce să fie auzită”, a mai arătat președintele Drulă, notează Agerpres.

„Lista USR va fi deschisă de următorii candidați: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoș, Cristina Prună, Radu Mihail, Corina Atanasiu, Adriana Cristian, George Gima, Teodora Stoian, Ramona Goga, Alina Gîrbea, Geta Daniela Drăghici, Alina Totti, Nicolae Mihai Șvab, Emilia Mateescu, Ion Belu, Gabriela Ferguson, Lucia Hang și Dan Adrian Pop”, mai scrie Agerpres.

„Demisie în PNL, în organizația județeană Olt”, anunță Evenimentul zilei.

„Demisie în PNL, în organizația județeană Olt, unde președintele filialei, senatorul Liviu Voiculescu, a decis să se retragă din funcția de la partid. Surse din presa locală susțin că demisia senatorului liberal ar fi fost solicitată chiar de Nicoale Ciucă, președintele partidului. Conform informațiilor care circulă în spațiul politic, organizația PNL Olt este sfâșiată de un sângeros conflict intern. Două tabere, una condusă de deputatul Gigel Știrbu, iar cea de-a de doua de Mario De Mezzo, prefectul județului, își dispută întâietatea în filială, iar Liviu Vasilescu pare că nu a reușit să gestioneze acest conflict. Drept urmare, nu i-a mai rămas decât să-și anunțe demisia de la conducerea PNL Olt”, scrie Evenimentul zilei.

Alpha Services and Holdings SA, deținător al Alpha Bank SA, și UniCredit au agreat principalele condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA și Alpha Bank Romania SA, au anunțat, luni, cele două bănci.

„Conform unui comunicat al UniCredit România, prin aceasta fuziune se va crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active. Pentru prima oară în România, două grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pieței. Această nouă abordare are ca scop nu numai să susțină economia românească mai bine, ci și să pună pe primul plan nevoile clienților și al acelor comunități în care își desfășoară activitatea”, scrie România liberă.

Seară liniștită!

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Structura NATO de la Sibiu a fost inaugurată cu un an mai devreme was last modified: octombrie 23rd, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: