Sondaj INSCOP: doar 5 partide trec pragul electoral

4 dec. 2023
Vizualizari: 363

Un sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro relevă faptul că două treimi dintre românii intervievați cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Cu toate acestea, partidele din coaliția de guvernare adună împreună peste 50% din intențiile de vot ale românilor. O altă surpriză a sondajului INSCOP este procentul de 4,9%, sub pragul electoral, pe care l-ar obține UDMR.

„Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (65,2% din total eșantion), 30,2% dintre români ar vota cu PSD, 20,1% cu PNL, iar cu AUR 19,5%. Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obține 5,2% dintre opțiunile de vot. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care și-au exprimat o opțiune de vot, iar pentru Pro România 2%. 1,9% dintre cei intervievați își exprimă opțiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forța Dreptei și 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid”, scrie News.ro, citând rezultatele sondajului INSCOP.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în contextul vizitei pe care o face în SUA, că renunțarea la vize și programul Visa Waiver devin realitate din 2025.

„Sunt ferm convins că, cu ajutorul dumneavoastră, proiectul de suflet al nostru, al tuturor românilor, dar în acest moment și proiectul de suflet al doamnei ambasador al Statelor Unite în România, renunțarea la vizele și programul Visa Waiver va deveni realitate din anul 2025. Nu vom putea reuși această provocare fără ajutorul dumneavoastră și fără implicarea dumneavoastră personală”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri avute cu românii din SUA, scrie News.ro.

Chiar dacă România reușește an de an să se claseze pe primele locuri din lume la olimpiadele de matematică și de informatică la Bruxelles, educația din România este codașa Europei.

„România ocupă ultimul loc la aproape toți indicatorii care măsoară calitatea și importanța Educației în Uniunea Europeană. Datele au fost prezentate în ediția 2023 a Monitorului Educației și Formării, lansat pe 30 noiembrie la Bruxelles. În anul 2021, blocul comunitar și-a asumat o serie de obiective în ceea ce privește educația. Din păcate, România a eșuat în adoptarea măsurile benefice pentru educație. Țara noastră este cu mult în spatele statelor europene. În șase cazuri din șapte, România se află pe ultimul loc în clasament”, scrie Evenimentul Zilei.

Actrița Ramona Bădescu s-a alăturat Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), aceasta fiind prezentă sâmbătă la Congresul Extraordinar al partidului, desfășurat la Alba Iulia.

„Eu sunt aici să depun toată iubirea mea patriotică și toată iubirea mea pentru țara mea și pentru românii de acolo (din Italia – n.r.)”, a spus Ramona Bădescu, care a amintit că trăiește în străinătate de peste trei decenii, scrie Agerpres.

„Sunt Ramona Bădescu, sunt artistă, sunt femeie, sunt – mulțumesc lui Dumnezeu – de foarte puțin timp mamă, dar în special sunt româncă. Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul, întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă, întotdeauna am fost mândră de originea mea și am luptat, așa cum am putut, așa cum am știut, pentru dreptatea românilor. De multe ori au fost priviți cu răutate, cu prejudecăți, de multe ori am fost dați la o parte, de multe ori am primit amenințări de moarte”, a spus Ramona Bădescu, mai scrie Agerpres.

„Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară”, scrie azi România liberă.

„Poroșenko ar fi urmat să aibă o întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care este un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Întâlnirea dintre Poroșenko și Orban ar fi fost în avantajul Rusiei, iar această argumentație a fost, se pare, la baza deciziei de a interzice ieșirea din Ucraina a lui Poroșenko. Propunerea de a interzice plecarea din țară a fostului șef al statului ar fi venit se pare de la serviciul ucrainean de securitate, SBU. SBU a înaintat această solicitare către conducerea Parlamentului Ucrainei iar Parlamentul a aprobat solicitarea”, mai scrie România liberă.

Primul-ministrul Ungariei, Viktor Orban, consideră că strategia Occidentului de a finanța Ucraina într-un război fără sfârșit cu Rusia este inutilă.

„Când vorbim despre acest război, trebuie să înțelegem unde ne situăm. Care a fost strategia Occidentului în acest război? Simplific un pic, dar faptele acestea sunt. Strategia noastră a fost că ucrainenii vor lupta și vor câștiga în prima linie. Rușii vor pierde în prima linie, iar această pierdere va duce la o schimbare la Moscova, unde va fi un nou conducător, iar noi putem negocia. Putin este un criminal de război, un criminal, oricum ar fi, iar noul lider va fi acceptat ca partener pentru negocierea cu Uniunea Europeană. Aceasta a fost strategia. Noi finanțăm, ucrainenii luptă și mor”, a mai spus primul-ministrul Ungariei, scrie Gândul.

Liderul ungar este convins că Rusia nu va pierde războiul.

„Unde suntem acum? Este evident că ucrainenii nu vor câștiga în prima linie, nu există nicio soluție pe câmpul de luptă. Rușii nu vor pierde, nu va exista o schimbare politică la Moscova. Aceasta este realitatea. Asta este cu războiul din Ucraina”, a fost concluzia lui Orban, mai notează Gândul.

Seară liniștită!

 

Sondaj INSCOP: doar 5 partide trec pragul electoral was last modified: decembrie 4th, 2023 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: