Soluţii

13 iul. 2017
Vizualizari: 1270

CCR a respins miercuri, cu unanimitate de voturi, ca inadmisibilă, sesizarea lui Sorin Grindeanu, în calitate de prim-ministru la data formulării acesteia, cu privire la condițiile votării de către deputați și senatori a moțiunii de cenzură din 21 iunie – „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”.

„Modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenței Curții Constituționale, iar fostul premier Sorin Grindeanu nu avea dreptul de a sesiza în acest caz”, precizează CCR într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Criza burselor pentru rezidenți a fost rezolvată.

„Bursele pentru medicii rezidenți, în cuantum lunar de 670 de lei, se vor plăti în continuare, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță în ședința de joi. (…) Potrivit actului normativ care modifică Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcție la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, scrie Agerpres.

Guvernul caută în continuare bani pentru buget.

Cotidianul scrie astăzi, citând Profit.ro: „Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligației de a plăti contribuții CAS și CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim. (…) Vor fi exceptați angajații care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, studenții și pensionarii”.

Cotidianul mai arată că: „La acest moment, din calculul guvernanților rezultă că sunt, în total, 500.000 de contracte de muncă part-time. Obligația de plată la acest nivel a contribuției la pensie și sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. Inițial, termenul avansat, prin programul de convergență trimis în primăvară la Comisia Europeană, era luna iunie”.

News.ro scrie azi despre un alt fost președinte de Consiliu județean ajuns în atenția DNA: „Adrian Ionuț Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și fost președinte al CJ Teleorman, este urmărit penal, fiind acuzat că, ajutat de Mircea Dumitrescu, fost administrator public al județului Teleorman, a încheiat ilegal trei contracte cu o firmă și cu o persoană pentru închirierea de părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea, pentru creșterea peștelui pentru pescuit sportiv și agrement, arată DNA. Contractele au fost încheiate pe 10 ani, la prețuri de 1.900 lei pentru un hectar pe an, 2.792 lei pe lună și 3.988 lei pe lună”.

Viitorul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi primește vestea cea mare de la Lausanne: rămâne campioană.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum se stabilise în Comitetul Executiv al FRF din 5 iunie. Directorul general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, spune că a așteptat cu inima strânsă decizia TAS referitoare la campioana României, deoarece credea că arbitrii judecători de la Lausanne nu aveau destul de mult timp să studieze dosarul. La rândul său, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, joi, pentru News.ro, că nu este dezamăgit de decizia TAS, subliniind că echipa sa a dorit doar să se facă dreptate”, scrie News.ro.

Mediafax redă azi o declarație a președintelui Iohannis referitoare la înzestrarea armatei române.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că achiziționarea de rachete tip Patriot este o solicitare „principială” din partea română către SUA, subliniind că în momentul în care va fi luată o decizie, aceasta va fi anunțată prin comunicate oficiale”, scrie Mediafax.

Vom cumpăra sau nu rachete Patriot, nu știm deocamdată. Singurul lucru cert este că vom aloca 2% din PIB pentru înzestrarea armatei.

Peste Prut, în Republica Moldova, „Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu pentru presa din Belarus, că o aderare a țării la NATO reprezintă un război în Republica Moldova”, relatează Telegraph.md, citat de Cotidianul.

„Sunt categoric împotriva faptului ca Moldova să adere la NATO. Aceasta prezintă un război pentru Moldova. Anti-ruși noi precis nu vom fi, iar anti-occident – pe unele poziții vom fi, spre exemplu minoritățile sexuale insistă pe realizarea acestor parade gay, aceasta nu va trece. Suntem creștini, avem 98% de oameni creștini în Republica Moldova, unul din cele mai înalte niveluri de creștinism dintre toate țările. Dacă cineva va încerca să folosească Moldova drept „carne de tun” în lupta împotriva Rusiei, cum ar fi țările NATO. Noi vedem ce vor ei și ce scopuri urmăresc în această regiune. Am văzut ce au provocat unele țări din Occident în Ucraina, vedem ce se întâmplă acolo și nu avem nevoie de așa ceva”, a declarat Dodon, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Soluții was last modified: iulie 13th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: