Slovacia, în lockdown total timp de două săptămâni

25 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 178

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea Guvernului României al cărui premier este Nicolae Ciucă, a transmis Administrația Prezidențială.

„Conform sursei citate, șeful statului a semnat decretul pentru numirea Guvernului, în următoarea componență: Nicolae-Ionel Ciucă – prim-ministru, Sorin Mihai Grindeanu – viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, Kelemen Hunor – viceprim-ministru, Adrian Câciu – ministrul finanțelor, Lucian Nicolae Bode – ministrul afacerilor interne, Bogdan Lucian Aurescu – ministrul afacerilor externe, Marian-Cătălin Predoiu – ministrul justiției, Vasile Sebastian Dîncu – ministrul apărării naționale, Florin Marian Spătaru – ministrul economiei, Virgil-Daniel Popescu – ministrul energiei, Adrian-Ionuț Chesnoiu – ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Tánczos Barna – ministrul mediului, apelor și pădurilor, Cseke Attila-Zoltán – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Dan Vîlceanu – ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marius-Constantin Budăi – ministrul muncii și solidarității sociale, Alexandru Rafila – ministrul sănătății, Sorin-Mihai Cîmpeanu – ministrul educației, Constantin-Daniel Cadariu – ministrul antreprenoriatului și turismului, Florin-Claudiu Roman – ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Gabriela Firea – ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Lucian Romașcanu – ministrul culturii, Novák Carol-Eduard – ministrul sportului”, scrie News.ro.

„La ceremonie sunt prezenți și președinții celor două Camere, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, precum și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu”, mai notează News.ro.

USR anunță că va face o opoziție puternică actualei coaliții de guvernare PNL-PSD-UDMR.

„Asistăm, astăzi, la votul care consfințește formarea unei coaliții monstruoase PSD-PNL-UDMR și un Guvern care va ține România pe loc. Este o majoritate toxică, formată cu sprijinul Președintelui Iohannis, care, de astăzi, va avea aproape toată puterea în statul român. (…) Din păcate, nici PNL, nici UDMR, nici Președintele Iohannis nu au fost cu adevărat interesați de modernizarea României. Pentru că felul în care USR a lucrat la guvernare i-a deranjat, astăzi, se simt mai bine în brațele PSD-ului. Au găsit partenerul adevărat pentru adevăratele lor obiective. PSD este partidul cel mai corupt pe care România l-a avut de la 1989 încoace”, a declarat liderul USR, Dacian Cioloș, joi, într-o conferință de presă, scrie Adevărul.

Liderul USR a făcut un apel către toți cei care vor să construiască în România o alternativă modernizatoare, liberală, să i se alăture.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Prin acest proiect urmărim să câștigăm alegerile din 2024. (…) O guvernare liberală fără soluții imorale, cu un Președinte puternic și asumat, cu o majoritate parlamentară preocupată de o agendă modernizatoare europeană, pentru că România trebuie să fie prezentă la nivel european. Și o administrație publică locală care să cheltuie banii în interesul cetățenilor. Asta propunem, astăzi, forțelor politice și forțelor din societate care încă cred că România mai poate să fie modernizată, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a explicat Cioloș, mai arată Adevărul.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 vor ajunge, joi, în teritoriu.

„Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a declarat, joi, ministrul Educației, scrie News.ro.

„Întrebat cine va aplica testarea, acesta a arătat că acolo unde cadrele didactice doresc, iar infrastructura școlii permite, testarea se va face în școli, în timp ce acolo unde școala decide să nu administreze testele în școală, testarea se va face la domiciliu, sub supravegherea unui adult. Ministrul invocă un studiu în care 94% dintre cadrele didactice «nu se simt confortabil» să administreze testele, el considerând că cifra reală nu este atât de mare”, mai arată News.ro.

Presa scrie că Slovacia a urmat exemplul Austriei și impune lockdown total timp de două săptămâni.

„Guvernul a anunțat, miercuri, lockdown total, iar situația va fi reevaluată după 10 zile. Astfel, atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate vor putea ieși din casă doar pentru cumpărăturile de strictă necesitate și pentru a merge la locul de muncă, la școală sau la medic. După 10 zile ar putea exista o eventuală relaxare, însă doar pentru persoanele vaccinate și care s-au recuperat după boală. Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marți. De asemenea, țările vecine, Ungaria și Republica Cehă, au atins noi recorduri”, notează România liberă.

„Președinta țării, Zuzana Caputova, a transmis oamenilor că Slovacia pierde lupta anti-COVID-19. Din acest motiv, autoritățile s-au văzut nevoite să introducă lockdown total în toată țara”, mai scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Slovacia, în lockdown total timp de două săptămâni was last modified: noiembrie 25th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter