Sesiune de admitere la Politehnica Bucureşti

30 ian. 2023
Vizualizari: 356

Liderii liberali s-au întâlnit, duminică, la Vila Lac, cu Premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta, printre altele, despre rotația guvernamentală și schimbările care vor interveni în viitorul Guvern.

„Conform surselor citate, Ciucă a spus că PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului său de președinte de partid și a asigurat stabilitatea țării și a făcut ce a promis. De asemenea, liderul liberal a evidențiat că PNL nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice, mai arată sursele menționate. Guvernul a fost performant, având cel mai bun procent de absorbție a fondurilor europene, în context economic grav”, relatează Agerpres.

„Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, a mai transmis Premierul Ciucă, potrivit surselor liberale, mai scrie Agerpres.

„Opriți lupta internă, luptați pentru români cu programe, cu soluții! PNL va fi la guvernare după 2024 dacă va fi garantul stabilității și dezvoltării”, le-a spus președintele PNL colegilor de partid, potrivit surselor politice, scrie News.ro.

Ciucă a afirmat că „dușmanul real al României și al PNL este extremismul în toate formele lui”.

„Noi, PNL, suntem cei care trebuie să apărăm și promovam patriotismul adevărat, moderat, proeuropean, nu cel fals anarhic, destabilizator, cu comenzi în afara țării și a UE”, le-a mai transmis Premierul Ciucă liberalilor, mai scrie News.ro.

Universitatea Politehnica din București organizează, începând cu data de 1 februarie, o sesiune de admitere anticipată.

„Platforma va fi activă începând cu 1 februarie. Admiterea anticipată se va finaliza după examenul de Bacalaureat. La fel ca la marile universități europene și americane, oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie la unul dintre programele universității noastre în avans”, a afirmat Mihnea Costoiu, rectorul UPB, scrie Agerpres.

„Această înscriere este condiționată la momentul înmatriculării efective de deținerea diplomei de Bacalaureat”, a mai arătat Mihnea Costoiu, notează Agerpres.

„Cei care vor pot să se înscrie și fizic, dar se poate face facil pe platforma noastră admitere.upb.ro la toate facultățile. Sunt definite locurile pentru toate programele de studii în această etapă. Nu toate locurile vor fi scoase la admiterea anticipată. Peste 80% din locurile noastre de admitere vor fi scoase la concurs în această etapă de admitere anticipată. Facultățile care organizează examen scris vor avea admitere anticipată cu un examen scris în luna aprilie, (…) înaintea examenului din iulie. Și pentru aceste facultăți acei candidați care vor își încerce șansa mai devreme, să aibă două șanse, sunt așteptați în luna aprilie pentru examenul de la admiterea anticipată”, a explicat reprezentantul UPB, mai scrie Agerpres.

Ministerul Sportului a desemnat, în cadrul unei festivități, sportivii anului 2022.

„Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial și european de seniori la 100 și 200 m liber, și canotoarea Simona Radiș, la rândul ei dublă campioană europeană și mondială la dublu vâsle și 8+1, au fost desemnați sportivul și sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Națională din București”, notează România liberă.

Alegerile regionale din Austria Inferioară de duminică s-au încheiat cu o surpriză neplăcută pentru Partidul Popular (ÖVP).

„Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer și-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naționaliștilor din cadrul Partidului Libertății (FPÖ) – care a obținut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, și este nevoit să încerce să formeze o coaliție pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susținerii Guvernului lui Nehammer”, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

„Potrivit unui exit-poll difuzat de televiziunea publică ORF, FPÖ se clasează pe locul doi, cu 25.4% dintre voturile exprimate, iar Partidul Social Democrat (SPÖ) se clasează pe locul trei, cu 20.7% dintre voturile exprimate. ÖVP a obținut o victorie, cu 39.7% dintre voturile exprimate, cu zece puncte procentuale mai puțin decât în alegerile precedente”, mai scrie News.ro.

Fostul Premier, Cioloș, cere ca România să reia ofensiva pentru Schengen, după ce au trecut alegerile regionale din Austria.

„După alegerile care au loc azi (duminică, 29 ianuarie – n.n.) în landul Austria Inferioară, unul dintre motivele pentru care cancelarul Karl Nehammer a fost inflexibil total pe subiectul Schengen, mă aștept ca Guvernul României să aibă de mâine un plan ofensiv diplomatic clar pentru a repune subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen pe agenda UE. Doar că, din informațiile publice pe care le avem, acest plan ori nu există, ori există, dar este ținut atât de secret încât nici cei care ar trebui să îl pună în practică nu îl cunosc. Ce aștept de la Guvern pentru acest obiectiv național sunt următoarele: un plan de negocieri, o echipă de negocieri consolidată cu instituții, dar și persoane care au competențe pe aceste domenii și o presiune politică constantă pe Austria și Olanda pentru a se așeza la masa negocierilor”, a susținut Dacian Cioloș într-o pstare pe Facebook, scrie România liberă.

„Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dat de înțeles că țara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel și în privința Suediei, într-o întâlnire televizată cu tineri desfășurată duminică”, notează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă este necesar, putem transmite un mesaj diferit în ce privește Finlanda. Suedia va fi șocată când noi vom da un mesaj diferit despre Finlanda”, a spus șeful statului turc, răspunzând la o întrebare referitoare la candidatura la NATO a celor două țări nordice, scrie Agerpres.

„Turcia blochează, din mai 2022, aderarea Suediei și pe cea a Finlandei la NATO, reproșându-le celor două țări că adăpostesc militanți și simpatizanți kurzi pe care Ankara îi consideră teroriști, îndeosebi pe cei din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și pe aliații acestora din nordul Siriei și din Irak”, mai amintește AFP, citată de Agerpres.

Seară liniștită!

 

Sesiune de admitere la Politehnica București was last modified: ianuarie 30th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: