Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, achitat definitiv de ÎCCJ

28 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 564

Curtea Constituțională a Românei (CCR) a validat, joi, referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis și care s-a desfășurat odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

„Hotărârea CCR va fi prezentată plenului Parlamentului. Administrația Prezidențială a transmis, joi, că validarea referendumului de către Curtea Constituțională obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor. «Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii», a transmis Administrația Prezidențială, apreciind că «coaliția de guvernare trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români»”, notează News.ro.

Procesul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă s-a încheiat.

„Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care era judecat pentru trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații. Toni Greblă a fost achitat și de prima instanță, în mai 2018”, scrie News.ro.

„În 11 mai 2018, magistrații instanței supreme au dat decizie de achitare pentru toate cele patru capete de acuzare. De asemenea, au fost achitați și Ion Bîrcină, Mihai Prundariu, Victor Dolghi și Gheorghe Grecu, judecați în același dosar. Instanța a ridicat și măsurile asiguratorii dispuse de DNA asupra bunurilor acestora. În septembrie 2018, Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului”, mai arată News.ro. 

Presa mai scrie și despre un alt dosar cel al retrocedării Fermei Băneasa și a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Curtea de Apel Brașov a pronunțat, joi, sentința în dosarul în care omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul și alte 20 de persoane, între care trei cetățeni israelieni și jurnalistul Dan Andronic, au fost trimiși în judecată pentru retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa și a 47 de hectare din Pădurea Snagov. Remus Truică a fost condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, fiind achitat pentru alte infracțiuni. (…) Din pedeapsa aplicată va fi dedusă perioada de reținere și arest la domiciliu, cuprinsă între 9 decembrie 2015 – 21 iunie 2016. Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență. El a fost achitat pentru comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Remus Truică și Prințul Paul au fost obligați la plata sumei de 55.300 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la Prințul Paul. Jurnalistul Dan Andronic, dar și alți inculpați au fost achitați. Decizia instanței nu este definitivă”, relatează News.ro

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat că începând de ieri Administrația Națională a Penitenciarelor a început să efectueze plățile drepturilor salariale cuvenite pentru orele suplimentare lucrate de angajații din sistem.

„Îmi face o deosebită plăcere să anunț că, de ziua lor, lucrătorii din penitenciare au primit ceea ce meritau de foarte mult timp. Chiar astăzi, Administrația a început să efectueze plățile drepturilor salariale cuvenite pentru orele suplimentare lucrate, după ce s-au alocat fondurile necesare, așa cum mi-am exprimat angajamentul ferm încă de la discuțiile purtate cu reprezentanții sindicatelor atât la sediul Ministerului Justiției, cât și la Guvern”, a precizat ministrul Ana Birchall pe Facebook, scrie Agerpres.

Presa mai scrie că România va construi un nou pod peste Dunăre.

„Miniștrii Transporturilor din Bulgaria, Rossen Zhelyazkov, și România, Răzvan Cuc, au convenit că cele două țări vor elabora un acord interguvernamental privind construcția unui al treilea pod peste Dunăre, între orașele Svishtov și Zimnicea”, informează BTA, citată de Agerpres.

„Cei doi oficiali au fost de acord să vină cu o variantă preliminară a acordului până la finele lunii iulie și să o propună spre ratificare Parlamentelor naționale, după adoptarea sa de către guvernele celor două țări. (…) Rossen Zhelyazkov a discutat cu Răzvan Cuc și despre posibilitatea construirii celui de-al treilea pod peste Dunăre printr-o procedură europeană de selecție a unui investitor privat, în conformitate cu Directiva 2014/23/EU a Parlamentului Europeană și a Consiliului din 26 februarie 2014 cu privire la acordarea contractor de concesionare. Cei doi miniștrii cred că trei ani este o perioadă fezabilă pentru finalizarea podului”, relatează Agerpres.

Și pentru că  scriem despre infrastructură, în încheierea Revistei anunțăm deschiderea unui nou tronson de autostradă.

„Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi dat în trafic până la sfârșitul anului, potrivit promisiunilor făcute de către conducerea firmei grecești Aktor, constructorul acestuia, a declarat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în inspecție pe șantier”, relatează Agerpres.

Seară frumoasă!

Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, achitat definitiv de ÎCCJ was last modified: iunie 28th, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter