Se redeschid şcolile

4 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 220

Deschidem Revista din această seară cu o știre care ține prima pagină a ziarelor din România: după o vacanță prelungită, elevii revin la școală.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la școală cu prezență fizică absolut toți copiii din grădinițe, toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe școala cu prezență fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie – și avem la ora actuală aproape 1.800 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la școală de miercuri, 5 mai, cu prezență fizică. Ceilalți elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localitățile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe școala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puțin peste 1.400 de localități”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, luni seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3, scrie News.ro.

Ministrul Educației a adăugat că de luni, 10 mai, vor începe școala toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a cu prezență fizică, indiferent de scenariu, mai notează News.ro.

„De asemenea, școlile speciale, și este vorba de peste 27.000 de elevi, pentru prima oară vor începe școala cu prezență fizică, fără niciun fel de diferență de scenariu, din orice clasă, din orice localitate vor începe școala fizic. Pierderile au fost foarte mari pentru întreg sistemul de educație, dar dacă vorbim de elevii din școlile speciale după multe luni de zile în care nu au avut acces nici la cabinete de stimulare polisenzorială, nici la cabinete de stimulare psihomotrică, nici la cabinete de logopedie, nici de kinetoterapie, la nimic și lucrurile acestea sunt imposibil de asigurat în online sau acasă, deci este un moment foarte important, este un pas important către normalitate”, a mai spus ministrul Cîmpeanu, arată News.ro.

Cotidianul scrie despre ultimele adrese ale ministrului Justiției transmise magistraților, prin care li se cere să facă economii.

„Ministrul Justiției, Stelian Ion, le-a transmis judecătorilor că au cheltuit 25% din creditele bugetare până în martie 2021 și că instanțele riscă să rămână fără bani în acest an. El susține că nu sunt bani pentru plata salariilor restante și le cere magistraților să facă economii în plus de 10%”, scrie Cotidianul.

Campanie Craciun UJmag 2020

O primă adresă, trimisă pe 21 aprilie 2021 de ministrul Justiției, Stelian Ion, judecătorilor Curților de Apel și Tribunalelor din România, arată că, potrivit Ministerului de Finanțe, «din analiza datelor operative, prin execuția bugetului de stat, la nivelul lunii martie 2021 se înregistrează un grad de utilizare a creditelor bugetare aprobate la titlul „Cheltuieli de personal”, de peste 25%, iar menținerea acestui ritm poate genera riscul ca fondurile aprobate în buget să fie insuficiente în raport cu necesitățile de finanțare». (…) Ministrul Stelian Ion a trimis și o a doua adresă judecătorilor Curților de Apel din România și tribunalelor. Pe 27 aprilie, 2021, ministrul Justiției le cere magistraților să facă o analiză a bugetului propriu și să facă economii suplimentare de 10%. De asemenea, le transmite că ocuparea posturilor vacante și promovarea în grad/treaptă a personalului trebuie să se facă cu respectarea O.U.G. nr. 114/2019. (…) O a treia adresă este trimisă de ministrul Justiției, Stelian Ion, tot pe 27 aprilie 2021, doar președinților Curților de Apel din România. Prin acesta, el le transmite magistraților că, potrivit programului de guvernare 2020-2024 al coaliției, ministerul Muncii și cel de Finanțe au început o analiză în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice”, relatează Cotidianul.

Vaccinarea, temă prioritară a Guvernului, este prezentă și în presa de azi. Deschiderea centrului drive-thru de vaccinare din Capitală pare să fi fost un succes pentru inițiatorii lui.

„Un număr de 891 de persoane au fost vaccinate, luni, la centrul drive thru din Piața Constituției, potrivit unei informări transmise de Primăria Capitalei. Sâmbătă, la același centru, s-au imunizat 868 de persoane, iar duminică 766. Centrul din Piața Constituției s-a deschis joi dimineață, vaccinul folosit fiind cel de la compania Pfizer”, menționează Digi 24.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 prezintă și câteva date statistice legate de acțiunile de vaccinare din România.

„România a depășit pragul de două milioane de oameni vaccinați cu ambele doze. Peste 66.500 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În total, 3.378.699 de români au fost vaccinați de la debutul campaniei, 1.349.089 cu o doză și 2.029.610 cu două doze, anunță CNCAV. (…) Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 4.334.994. De asemenea, au fost utilizate 476.076 de doze Moderna și 597.239 de doze AstraZeneca”, mai scrie Digi 24.

„Un divorț de 127 de miliarde de dolari!!! Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani și după ce au construit o avere de 127 miliarde de dolari”, titrează Cotidianul.

„Anunțul a fost făcut pe Twitter chiar de către fondatorul Microsoft, în vârstă de 65 de ani, însă a fost asumat și de soția sa (încă). (…) Cei doi, Bill și Melinda, au împreună trei copii; Jennifer, 25 de ani, Rory, 21 de ani, și Phoebe, 18 ani. În ultimul an, fundația lor – Fundația Bill și Melinda Gates – s-a concentrat pe dezvoltarea și distribuția vaccinurilor COVID-19 în întreaga lume”, arată Cotidianul.

Seară frumoasă!

Se redeschid școlile was last modified: mai 4th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: