Scrisoarea

19 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 808

Pe prima pagină a ziarelor și a publicațiilor on-line este astăzi scrisoarea prin care trei lideri din PSD îi cer demisia președintelui Liviu Dragnea.

„Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte al PSD și al Camerei Deputaților. Potrivit lui Adrian Țuțuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susținute de mulți lideri județeni ai PSD și va fi discutată în ședința Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, este susținută de «suficient de mulți» lideri de organizații județene, astfel încât să nu fie ignorați, arătând că ei nu vor destabilizarea și divizarea PSD, ci vor să atragă atenția că PSD nu poate fi condus discreționar de o singură persoană, așa cum se întâmplă de cel puțin un an”, arată News.ro.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid ar trebui asigurat de către Viorica Dăncilă, președinte executiv.

„Partidul Social Democrat se reunește vineri, de la ora 12.30, urmare a nemulțumirilor din partid. Ședința vine în contextul în care mai multe voci din partid l-au contestat pe Liviu Dragnea”, anunță azi Mediafax.

Mediafax scrie și despre reacția președintelui Dragnea în legătură cu această scrisoare.

„Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: «S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat și la Congres, s-a discutat și la miting, s-a discutat și la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate – n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, și nici temele impuse de Iohannis»”, notează Mediafax.

Inteligența artificială în materie penală

„Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”, a mai adăugat președintele Dragnea, scrie Mediafax.

După apariția scrisorii, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a avut o intervenție telefonică la Antena 3, unde și-a exprimat mâhnirea cu privire la această situație.

„«Această scrisoare este o lovitură incorectă aplicată într-un moment prost ales, având în vedere marea responsabilitate de anul viitor, când vom da un test de maturitate, când avem două rânduri de alegeri europarlamentare și prezidențiale și mai ales pentru că suntem responsabili pentru guvernare», a spus Rovana Plumb la Antena3”, notează Evenimentul Zilei.

„Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri că scrisoarea apărută în PSD este un act de trădare din partea unor colegi pe care Liviu Dragnea i-a susținut în funcții colosale, atât în partid, cât și în Parlament sau Guvern, precizând că e vorba de un complot. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, referitor la scrisoare, că doar «rău-voitorii» nu văd lucrurile bune pe care le-a văzut partidul și a adăugat că trebuie «să punem cruce» discuțiilor în ședința CEX”, mai notează Mediafax.

„Fostul premier Victor Ponta a arătat că și el și parlamentarii Pro România îi vor sprijini pe nemulțumiții din PSD «să aducă Guvernul, Parlamentul pe o direcție a normalității»”, arată azi Adevărul.

„«Sper să aibă o masă critică, sper să schimbe nu doar persoana domnului Dragnea, dar mai ales ideile greșite în care domnul Dragnea a folosit partidul și Parlamentul», a declarat Victor Ponta în Parlament”, scrie Adevărul.

Regulamentele Secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție au fost aprobate azi în ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

„Consiliul Superior al Magistraturii a adoptat miercuri regulamentele Secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție, care va fi înființată odată cu modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, fiind una dintre cele mai controversate prevederi. Secția pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați trebuie să se operaționalizeze pentru că așa spune legea, care este imperativă, a declarat ministrul justiției, Tudorel Toader, înaintea ședinței CSM”, scrie azi News.ro.

Presa mai anunță azi că Ministerul Justiției a trimis Parlamentului un punct de vedere în legătură cu O.U.G. nr. 6/2016.

„Ministerul Justiției a trimis la Comisia juridică din Parlament un punct de vedere referitor la O.U.G. nr. 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, a declarat miercuri ministrul justiției, Tudorel Toader, precizând că va merge și el personal în comisia din Parlament”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Scrisoarea was last modified: septembrie 19th, 2018 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter