Scandalul majorării pensiilor

21 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 135

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Majorarea pensiilor revine în atenția parlamentarilor la acest început de săptămână, prin convocarea plenului reunit pe tema rectificării bugetare.

„Birourile permanente reunite au decis luni că plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an”, notează News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

„Comisiile reunite pentru buget au adoptat raport de admitere cu amendamente la inițiativele legislative. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% și rămâne forma în vigoare de creștere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menținută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei. Ludovic Orban a precizat că vor avea loc negocieri în Legislativ, astfel încât rectificarea bugetară să fie retrimisă la comisii. În caz contrar, Guvernul va ataca la CCR proiectele de lege, a adăugat premierul”, mai relatează News.ro.

„O creștere a punctului de pensie nu va fi permisă peste ceea ce s-a putut realiza până în acest moment”, a declarat, luni, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Bursa de Valori București, scrie Agerpres.

„Trebuie să dau un mesaj și pentru investitori. Am avut săptămâna trecută mai multe discuții și trebuie să explicăm ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României pentru că apar îngrijorări de la faptul că opoziția, socialiștii, readuc din nou în discuție creșterea punctului de pensie cu 40%. Asta după ce Guvernul a făcut un lucru care iarăși este unic în Uniunea Europeană, și cred că în lume, să crești cheltuielile cu pensiile, cu alocațiile, într-un moment în care trecem prin cea mai mare criză economică. Și aș vrea să-i asigur atât pe investitori, cât și agențiile de rating, și pe cei de pe piața de capital că acest Guvern nu va permite, și domnul premier este aici, nu va permite modificarea punctului de pensie în acest an. Rămâne așa cum am stabilit la rectificarea bugetară. Nu vom permite în acest an o creștere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face în acest moment. Este mesajul și de la domnul premier și este și mesajul pe care îl dau astăzi aici pentru că nu trebuie să avem aceste îngrijorări pe piața de capital. Garantăm că vom gestiona finanțele publice, și acesta este un mesaj și pentru domnul președinte, cu responsabilitate și precauție”, a afirmat ministrul Florin Cîțu, mai arată Agerpres.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va rămâne consecvent și va vota în plenul reunit, de marți, al Parlamentului pentru creșterea pensiilor cu 40%, conform legii.

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-ați fugărit cu poliția și i-ați amendat în starea de urgență! I-ați ținut la cozi în fața spitalelor, fără acces la tratament! I-ați ținut fără medicamente esențiale, așa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeți că se îmbolnăvesc! Nu le-ați dat nicio mască din cele promise, dar îi amendați dacă nu au!”, a scris Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook, scrie Adevărul.

„Ajunge! Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum! N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar! Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți”, a mai afirmat Ciolacu, notează Adevărul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că se discută posibilitatea solicitării unui test negativ de coronavirus cetățenilor care vin din state cu număr ridicat de infectări.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul săptămânii vom lua o decizie”, a anunțat premierul Ludovic Orban, notează News.ro.

„În numeroase state din Uniunea Europeană se poate intra din zone cu număr ridicat de infectări cu noul coronavirus doar pe baza unui test negativ de coronavirus”, mai precizează News.ro.

Presa mai scrie despre propunerea legislativă a senatorului USR, Florina Presadă, care are ca scop eliminarea din administrația publică a angajaților care au condamnări penale definitive, chiar dacă au pedepse cu suspendare.

„Prin această inițiativă, USR propune ca personalul contractual din administrație care a primit o condamnare penală definitivă pentru infracțiuni comise în poziția ocupată să nu mai poată ocupa acea poziție publică, indiferent de modalitatea de executare pedepsei. Nu toți cei care lucrează în administrația publică sunt funcționari publici. De fapt, majoritatea covârșitoare a acestora e formată de cei care au un contract de muncă, cunoscuți drept personal contractual. Mai mult de un milion de persoane plătite din fonduri publice au acest statut, dintr-un total de 1.235.014 de angajați în administrația publică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Scandalul majorării pensiilor was last modified: septembrie 21st, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter