Rusia se pregăteşte de război

24 nov. 2017
Vizualizari: 1125

Lumea teatrului românesc este în doliu, România fiind mult mai tristă începând de ieri. Actrița Stela Popescu, a fost găsită decedată, ieri, la domiciliul său. O anchetă a Parchetului a fost declanșată în acest caz.

„Trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu va fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Potrivit datelor furnizate joi de Poliția Capitalei, prin efectuarea necropsiei vor fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările în cauză sunt efectuate de compartimentul «Morți suspecte» din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, arată sursa citată”, scrie azi Agerpres.

News.ro scrie azi despre Dosarul Belina și motivația CCR, care constatase că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României, pe de o parte, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, pe de altă parte. Curtea Constituțională explică faptul că hotărârile de Guvern aflate la baza Dosarului Belina pot face obiectul cercetării penale.

„«În esență, Curtea a avut în vedere faptul că Hotărârea Guvernului nr. 858/2013 și Hotărârea Guvernului nr. 943/2013 sunt acte administrative individuale, a căror adoptare/emitere pot face obiectul cercetării penale în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor. Curtea a mai reținut că nu există o similitudine între prezenta cauză și Decizia nr. 68/2017, considerentele de principiu ale acesteia din urmă vizând actele normative, nu și pe cele individuale», precizează instituția”, scrie News.ro.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că trebuie făcute anumite schimbări în privința legilor justiției, arătând că nu există un stat civilizat și funcțional fără o justiție independentă.

„«Vrem o Românie normală, vrem o țară normală, dar (…) nu există un stat civilizat, funcțional fără o justiție independentă, dar independentă nu înseamnă că este șefa la toți. Nu există un stat fără a fi condus de o zonă guvernamentală, dar zona guvernamentală este executivă, nu este ea șefa peste tot, și pentru justiție și peste tot. Zona legislativă, Parlamentul, instituția fundamentală a democrației – asta nu înseamnă că Parlamentul este șeful justiției sau (…) dă sentințe Parlamentul», a spus Tudose”, scrie Agerpres.

Și tot Agerpres face referire la declarațiile procurorului general al României pe tema ultimelor modificări ale proiectului ce se discută în Parlament.

„Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că ultimele propuneri de modificare a Legilor Justiției făcute în cadrul comisiei speciale parlamentare sunt «regretabile» și «forțează bunul simț juridic»”, notează Agerpres.

România reală este zugrăvită și de ultimele studii ale BNR. România este departe de imaginea idilică pe care ne place uneori să o vedem.

„Topul societății cuprinde grupuri restrânse de cetățeni care au acumulat avuții foarte importante, la polul celălalt foarte mulți oameni au adunat numai sărăcia și lipsa de speranță, reiese dintr-o prezentare a prim-viceguvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Florin Georgescu”, consemnează Agerpres.

Banii sunt motorul economiei. Și IMM-urile, care reprezintă unul dintre principalii actori ai creșterii economice, au nevoie de finanțare.

„IMM-urile pot obține în condiții avantajoase credite de investiții în lei, de până la 300.000, de CHF în echivalent, prin Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri, derulat în parteneriat cu CEC Bank, a anunțat, joi, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), Paula Pîrvănescu. (…) Valoarea creditului este de până la 85% din valoarea totală a investiției planificate, până la echivalentul a 300.000 CHF, respectiv maximum 1.098.480 lei pentru creditele acordate în baza plafonului inițial și maximum 1.279.680 lei pentru creditele acordate în cadrul plafonului suplimentar. Scadențele pot fi stabilite, de comun acord cu clientul, lunar, trimestrial sau semestrial, în funcție de specificul activității fiecărui client”, mai notează Agerpres.

În finalul Revistei, scriem despre Rusia, care se pregătește de război.

„Președintele rus Vladimir Putin a cerut întreprinderilor rusești, «indiferent de forma de proprietate», să fie pregătite să înceapă producția de echipamente militare în orice moment, informează Interfax”, citată de Adevărul.

„«Abilitatea economiei noastre de a spori producția și serviciile militare la un moment dat este unul dintre cele mai importante aspecte ale securității militare», le-a spus liderul de la Kremlin responsabililor militari, miercuri, la o întâlnire pe probleme de apărare desfășurată la Soci. Cu o zi mai devreme, șeful statului rus a vorbit despre necesitatea de a prinde din urmă și de a depăși Occidentul în tehnologie militară. (…) De asemenea, liderul de la Kremlin a ordonat să fie analizate rezultatele exercițiilor militare de toamnă «Zapad-2017» și să se elaboreze «măsuri suplimentare pentru sporirea pregătirii pentru mobilizare»”, mai notează Adevărul.

Seară frumoasă!

Rusia se pregătește de război was last modified: noiembrie 24th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: