Rovana Plumb, nominalizată pentru funcţia de comisar european

10 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 285

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comitetul Executiv al PSD a decis luni seara viitorul Guvernului. Acesta ar trebui să meargă  săptămâna viitoare în Parlament pentru vot.

„Vreau să menționez faptul că am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obținem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv, scrie Cotidianul, menționând că va discuta cu toate partidele politice pentru a obține votul de încredere.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Premierul Dăncilă a mai precizat că dacă va merge pe restructurare vor rămâne doar 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a arătat Viorica Dăncilă, scrie Cotidianul.

Ziarele scriu azi că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a nominalizat-o pe Rovana Plumb pentru postul de comisar european din partea României. Premierul Dăncilă arată că numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european este o reușită pentru România.

„Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat”, afirmă Dăncilă, notează News.ro.

News.ro mai scrie că delegația USR-PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european.

„Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susținerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și a atras atenția că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă. La rândul său, președintele PLUS, fostul comisar european Dacian Cioloș, spune că Rovana Plumb are «probleme serioase de integritate și credibilitate», acuzând că aceasta a făcut declarații împotriva valorilor europene. Cioloș susține că la audierile din Parlamentul European «în loc să explice care-i viziunea dânsei despre portofoliu», Rovana Plumb va trebui „să dea explicații despre dosarul Belina și despre ce a făcut la Ministerul Mediului și despre cum l-a susținut sau nu pe Liviu Dragnea”, mai relatează News.ro.

Un alt subiect prezent în paginile ziarelor de azi este legat și de împrumuturile pe care vrea să le ia guvernul Dăncilă în această lună.

„Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat, în septembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount și 3,3 miliarde de lei prin șapte emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele sunt identice cu cele ce fuseseră programate în luna august și vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat”, scrie Agerpres.

„Drepturile cetățenilor români vor fi respectate, inclusiv în contextul materializării scenariului unui Brexit fără acord”, declară Ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, după ce a avut  luni, o convorbire telefonică cu omologul său britanic, Cristopher Pincher.

„Astfel, cu referire la obținerea de către cetățenii români rezidenți în Marea Britanie, la data ieșirii Regatului Unit din UE, a statutului de settled/pre-settled, oficialul britanic a reconfirmat că aceștia se pot înregistra până în decembrie 2020. De asemenea, cei doi oficiali au agreat să rămână în contact privind situația cetățenilor români care vor ajunge pe teritoriul Regatului Unit după 31 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afecerilor Externe, notează Adevărul.

Presa mai scrie azi că fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu i se aduc acuzații într-un nou dosar.

„Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este urmărit penal de DNA într-un nou dosar, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul județului cu suma de două milioane de lei, prin acordarea unei finanțări nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive”, arată News.ro.

Conferintele Video Universul Juridic

 

Seară frumoasă!

Rovana Plumb, nominalizată pentru funcția de comisar european was last modified: septembrie 10th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter