România primeşte finanţare de la UE pentru autostrada Piteşti-Sibiu

3 sept. 2020
Vizualizari: 461

Președintele Klaus Iohannis anunță că școlile își vor începe cursurile pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, așa cum anunțase Guvernul. Anul școlar va avea o durată de 34 de săptămâni, fiind mai scurt cu o săptămână decât anul școlar 2019-2020. Se reintroduce vacanța intersemestrială.

„Șeful statului a spus că, pentru fiecare școală, au fost elaborate trei scenarii: Scenariu 1 – verde: în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19. Toți elevii merg la școală. Scenariul 2 – galben: între 1 și 3 persoane confirmate cu coronavirus în medie zilnică. Grădinițele și clasele primare merg la școală. Clasele a 8-a și a 12-a merg la școală. Restul elevilor învață online. Scenariul 3 – roșu: peste 3 bolnavi noi de COVID-19 în medie în localitatea respectivă. Toții elevii învață online. Fiecare comandament județean pentru situații de urgență va decide, în funcție de situația cazurilor de coronavirus din localitate, cum se vor desfășura cursurile”, scrie Libertatea.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de părere că școala trebuie să reînceapă pe 14 septembrie, cu respectarea măsurilor recomandate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Principiul de la care trebuie plecat este că școlile trebuie să înceapă, iar școala online trebuie să fie doar complementară modului de desfășurare clasic al școlii”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24, scrie Libertatea.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai adăugat: „Copiii nu sunt în pericol în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte ușoare de boală, iar nevoia de a fi tratat în spital pentru un copil școlar este extrem de redusă, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contractează boala și este un studiu în acest sens desfășurat în Marea Britanie”, notează Libertatea.

Nelu Tătaru anticipează că va urma o toamnă plină de noi infectări cu noul coronavirus și estimează că se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic.

„Am avut o alternanță de cazuri, raportat și la numărul de teste efectuate. Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activități care s-au întâmplat în ultimele luni. Sunt reguli pe care dacă le menținem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respectăm, să ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a spus Nelu Tătaru, miercuri seara, într-o emisiunea la B1TV, scrie România Liberă.

„Ministrul Sănătății a atras atenția încă o dată că sistemul sanitar face față cu greu situației în condițiile în care se poate ajunge și la 2.000 noi cazuri pe zi, îmbolnăviri ce pot supra-solicita ulterior secțiile de terapie intensivă unde, din nefericire, în ultimele zile se înregistrează cel puțin 500 de pacienți în stare gravă”, mai scrie România Liberă.

Presa anunță că finanțarea autostrăzii Pitești – Sibiu ar putea veni de la Uniunea Europeană.

„Comisia Europeană a anunțat joi că a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Pitești, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Comisia Europeană subliniază că aceasta va fi prima autostradă care va traversa Munții Carpați, permițând o mai bună conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre. Acest coridor va oferi o legătură neîntreruptă de-a lungul României, de la portul Constanța și până la vama Nădlac, legând centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi”, notează Evenimentul Zilei.

„Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122,11 kilometri și va fi împărțită în cinci loturi, Sibiu – Boița, Boița – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeș și Curtea de Argeș – Pitești, va avea opt noduri rutiere și nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Pitești este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European. Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu și Boița au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni și unul de execuție de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceiași firmă a realizat și lotul 4 al autostrăzii Sebeș – Turda, între Unirea și Turda, finalizat în 2018”, mai notează Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

România primește finanțare de la UE pentru autostrada Pitești-Sibiu was last modified: septembrie 3rd, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: