România Meşterului Manole

19 iun. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1131

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România este în criză și urmările acestei acțiuni fără precedent, ca partidul de guvernământ să depună moțiune împotriva propriului Executiv, nu poate decât slăbi încrederea electoratului  în coaliția guvernamentală. PSD iese șifonat din tot acest scandal. PNL, principalul partid de opoziție, și-a desemnat conducerea în cadrul congresului. Experiența politică și capacitatea sa de bun comunicator și organizator l-au propulsat pe Ludovic Orban în fruntea unui partid mare, rodul unei fuziuni, care intră acum într-o nouă etapă.

Bușoi, preferatul fostului lider, Crin Antonescu, a fost învins la scor.

Agerpres publică un interviu foarte interesant cu noul președinte al PNL, Ludovic Orban, care promite o schimbare de mentalitate în PNL.

„Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat, că aroganța, tupeul, nesinceritatea și lipsa de onestitate trebuie să dispară din comportamentul liberalilor, subliniind că are ca obiectiv ca partidul să devină principala forță politică din România”, scrie Agerpres.

Mai multe despre proiectele politice ale noului lider, citiți în interviul Agerpres.

Revenim la criza din Executiv.

Proaspăt desemnat secretar general în guvernul Grindeanu, Victor Ponta, a spus, duminică seara, într-o emisiune televizată, că: „dacă moțiunea de cenzură nu va trece, Sorin Grindeanu va forma un nou guvern și va deveni și președintele PSD, susținând că regula pentru funcționarea țării este că șeful partidului de guvernământ trebuie să fie și primul ministru”, notează Agerpres.

O miză uriașă pentru moțiunea împotriva guvernului Grindeanu. Totuși PSD crede că moțiunea va trece și pentru a asigura o majoritate confortabilă caută voturi și în alte tabere.

„Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, susține că peste 20 de parlamentari de la alte partide vor vota moțiunea de cenzură a PSD și ALDE împotriva premierului Sorin Grindeanu, urmând ca aceasta să treacă cu un scor „subtanțial”. Bădălău le-a transmis premierului și lui Ponta un mesaj ironic, urându-le succes în ultimele două zile de guvernare”, scrie Adevărul.

„Parlamentarii PNL vor fi prezenți la plenul reunit de miercuri în care se va dezbate moțiunea de cenzură, dar nu vor vota, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului Executiv al partidului”, notează News.ro.

Marți, Guvernul ar urma să aibă ședință de guvern, prima de la demisiile înaintate de miniștrii din Cabinetul condus de Sorin Grindeanu.

Despre criza de la București s-a discutat și la întâlnirea Merkel – Iohannis.

„Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel și a susținut o conferință de presă comună cu liderul german în care cei doi lideri au abordat teme generale legate de viitorul Uniunii Europene, relația României cu Germania, NATO și securitatea la Marea Neagră. În cadrul declarației de presă, Iohannis a menționat că a atins tema spațiului Schengen și a fost încurajat de cancelarul german să discute și cu alți lideri europeni această problemă. Legat de problemele politice generate de criza din PSD, Angela Merkel a spus scurt că sunt probleme interne ale României și că își dorește întărirea democrației și a statului de drept”, relatează Mediafax.

Președintele Iohannis a mai adăugat, mai scrie Mediafax: „În ce privește criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu vrea să emane o părere pe acest subiect, dar am avut o discuție. Cred că am reușit să transmit mesajul că, într-adevăr, există o criză în coaliția de guvernare, dar România este o țară solidă și am transmis celor implicați să rezolve problema rapid”. 

Până la moțiune, guvernul Grindeanu rămâne în Palatul Victoria, chiar dacă majoritatea miniștrilor au demisionat. Mâine urmează o ședință de guvern.

„Ședința de guvern a fost programată pentru marți la ora 12:00. Luni s-a desfășurat ședința pregătitoare, convocată de secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, anunțată încă de sâmbătă, în conferință de presă, la Palatul Victoria. Ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a susținut luni trei proiecte de acte normative”, scrie Cotidianul.

Și în timp ce premierul este contestat chiar de propriul partid, în țară ploile din ultimele zile fac deja victime. Cine să se uite la oamenii aceștia în plină criză guvernamentală? Unde sunt bărcuțele pline ochi cu ministri de altădată?

„Două sate din comuna tulceană Luncavița au fost lovite, duminică, de ploi puternice. 15 gospodării au fost inundate, iar patru adulți și doi copii au fost evacuați din calea șuvoaielor”, relatează Știrile TVR.

În Parlament se votează majorările salariale promise de PSD și ALDE.

„Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere, O.U.G. nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, stabilind majorări salariale pentru anumite categorii de salariați”, notează Agerpres.

Ne oprim asupra unui amendament care prevede, potrivit Agerpres, că: „se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldele de funcție ale următoarelor categorii de personal: din cadrul bibliotecilor centrale universitare, cadrele militare în activitate, precum și soldații și gradații voluntari, inclusiv personalul civil din MApN și instituțiile aflate în subordinea sa, cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016, personalul din cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989. De asemenea, au fost majorate indemnizațiile de merit pentru academicieni și oameni de cultură și sporurile acordate pentru medicii din oncologie și cei de la Spitalul de Arși”.

În cazul acestui act normativ, Camera Deputaților este for decizional.

Trăim într-o Românie în care mitul meșterului Manole revine, oferindu-ne experiențe unice.

În finalul Revistei, scriem despre o acțiune lăudabilă a unui fost premier al Moldovei, Ion Sturza.

„Fondul de investiții Fribourg Capital, controlat de un fost premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a anunțat luni lansarea unui nou fond de investiții, Fribourg Digital, în valoare de 20 de milioane de euro, dedicat finanțării start-up-urilor din IT”, arată News.ro.

Seară frumoasă!

România Meșterului Manole was last modified: iunie 19th, 2017 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter