PSD se pregăteşte de Congres

26 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 374

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Majorarea pensiilor este unul dintre subiectele care îi preocupă pe români, acum, când majoritatea prețurilor produselor au fost majorate pe durata pandemiei. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că „legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani.”

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar și pentru 2021 și 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există și trebuie împrumutați. Și trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituțiile internaționale, cu investitorii. Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluția cheltuielilor, dar și riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil și precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar și pe viitor. Nu vreau să aruncăm țara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîțu, luni seară, la România TV, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Acesta a precizat că atât Legea pensiilor, cât și alte legi care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanțare, iar pentru a nu destabiliza economia, trebuie făcute alte sacrificii.

„Așa cum este construit bugetul astăzi și problemele pe care le avem, Legea pensiilor și alte legi similare care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanțare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis și este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanțate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Așa cum arată toate agențiile de rating, Comisia Europeană, instituțiile internaționale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a subliniat ministrul Finanțelor, mai notează Agerpres.

Presa mai scrie că ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a aprobat luni demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor pentru trecerea agenților, subofițerilor sau a maiștrilor militari în corpul ofițerilor.

„În acest sens, în perioada imediat următoare, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se va identifica numărul de funcții care pot fi ocupate prin acest tip de concursuri, în funcție de necesitățile operative ale domeniului de activitate”, scrie Adevărul.

„Decizia a fost luată în urma analizei realizate la nivelul conducerii MAI referitoare la deficitul de personal, care, la acest moment, se situează la circa 13% (ex: Poliția Română peste 14%, Jandarmeria Română peste 10%, Poliția de Frontieră cca 9%, IGSU peste 10%)”, arată MAI într-un comunicat, citat de Adevărul.

PSD se pregătește de alegeri. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că un congres al partidului trebuie organizat cât mai repede, imediat după terminarea stării de alertă.

„Marea majoritate a colegilor au susținut că trebuie organizat un congres, pentru a avea o conducere clar aleasă, care își va asuma acest ciclu electoral, atât locale, cât și parlamentare, fiindcă în politică nu există altfel de joc. Repet, eu fiind pus în această situație pentru prima oară, un președinte al partidului are un termen atât de scurt până la un ciclu electoral. (…) Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres în PSD, imediat după terminarea stării de alertă”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1, notează Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt șanse mari ca la alegerile locale și parlamentare să existe o alianță pe zona de stânga, respectiv PSD – Pro România – ALDE, și a menționat că sunt discuții în acest sens.

„PSD trebuie să vină cu un proiect politic și dacă și alte forțe politice, cum este Pro România, cum este ALDE, se regăsesc în acest proiect politic, ne punem pe treabă și facem un program de guvernare cu care să venim”, a mai spus Ciolacu, mai arată Agerpres.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, rămâne în pușcărie. Contestația la executare depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, a fost respinsă definitiv de ÎCCJ.

„Respinge, ca nefondată, contestația declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinței nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunțată de Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 11/1/2020 (n.r. de respingere a contestației la executare). În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia ÎCCJ, care este definitivă, notează News.ro.

„Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor  art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020. Dispune sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate invocată. (…)”, au mai hotărât judecătorii ÎCCJ, scrie News.ro.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Seară frumoasă!

PSD se pregătește de Congres was last modified: mai 26th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter