PSD pregăteşte o nouă moţiune de cenzură

23 aug. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 175

În timp ce în PNL lupta pentru președinția partidului continuă, PSD anunță că, după congresele PNL și USR PLUS, va depune o moțiune de cenzură.

„«O să discut (…) cu colegii mei (…) Eu nu aș veni cu moțiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL, dar o vom depune când va avea cele mai mari șanse să treacă. Categoric vom depune o moțiune de cenzură, de data aceasta la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârșitul sesiunii», a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la România Tv”, scrie Agerpres.

„El a criticat USR PLUS că «acum stau la masă cu penalii» după ce i-au «păcălit pe români» cu «fără penali în funcții publice»”, mai arată Agerpres.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că social-democrații au strâns aproape 20.000 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcție a primarului Sectorului 1.

„«Ne apropiem de 20.000 de semnături, am făcut solicitări pentru corturi, s-a implicat și doamna Gabriela Firea, și, ca și coordonare, de săptămâna viitoare va coordona absolut toată acțiunea. Plus această implicare, prin care eu am întins o mână către toate partidele politice, pentru că nu a fost viciat rezultatul numai al PSD, au fost viciate toate rezultatele. Le amintesc celor de la PMP că pentru 2000 de voturi nu au intrat în Parlament. Dacă nu se face dreptate acum la Sectorul 1, lumea nu va mai veni să voteze. Nu poți, în continuare, să împarți actul de justiție cu dublă măsură. Este evident ce s-a întâmplat la Sectorul 1», a declarat Marcel Ciolacu duminică, la România Tv”, notează Agerpres.

„«Eu astăzi am trimis un acord, un draft, o propunere de acord, la toți liderii de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1, să avem o colaborare cu toții, atât ca reprezentare juridică, cât și să ne strângem semnăturile pentru a face referendumul», a mai afirmat liderul PSD”, scrie Agerpres.

Campanie Craciun UJmag 2020

Presa scrie despre vizita premierului Cîțu la Kiev, la Summitul Platformei Internaționale Crimeea.

„Este o plăcere să mă aflu astăzi în Kiev și să particip la acest eveniment important atât pentru Ucraina, cât și pentru comunitatea internațională. Profit de această ocazie pentru a anunța că, astăzi, România aderă la Platforma Internațională Crimeea. După cum știți, România a fost și va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. În același timp, România rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării ilegale a Crimeei de către Federația Rusă. România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice. România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE și Ucraina. De asemenea, Summitul NATO de la București a recunoscut dreptul Ucrainei de a deveni membru al Alianței, atunci când vor fi îndeplinite condițiile”, a precizat Florin Cîțu, în intervenția sa, notează News.ro.

News.ro mai scrie că Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei, marți, 24 august, de la ora 10:00.

„O informare legată de proiectul de lege privind aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului și care urmează să fie avizată de comisiile permanente în termenele stabilite figurează pe ordinea de zi a plenului. De asemenea, este înscris pe ordinea de zi și proiectul de lege care aprobă Ordonanța de Urgență nr. 89/2021 pentru completarea articolului 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune”, relatează News.ro.

Vaccinarea elevilor de peste 12 ani este o altă temă prezentă în paginile ziarelor. Digi24 a vorbit cu ministrul Educației pe această temă.

„«Părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. Pentru asta, în fiecare școală va exista o persoană care va ține legătura cu ei», spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu”, notează Digi24.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a explicat ministrul Cîmpeanu, arată Digi24.

„«Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății» a adăugat ministrul Educației”, notează Digi24.

Ministrul a vorbit și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. El spune că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină”, mai arată Digi24.

În finalul Revistei, scriem despre primul Dracula Park care ar putea fi înființat în România, nu la Brașov, ci la Craiova. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că vrea să construiască un obiectiv denumit Dracula Park la Craiova.

„«L-au promis mulți, noi chiar o să-l facem!», a promis primarul Lia Olguța Vasilescu, într-o emisiune la postul Digi24”, notează România liberă.

„Lia Olguța Vasilescu a precizat că la Craiova se va realiza, alături de Dracula Park, și un parc acvatic. Primarul din Craiova consideră că aceste obiective vor fi interesante și pentru localnici, dar vor atrage și mulți turiști. Deja în Craiova vin turiști din străinătate, în condițiile în care, relativ aproape de Craiova, se află baza americană de la Deveselu, iar unii dintre militarii americani sunt vizitați în România de familiile lor”, mai notează România liberă.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Seară frumoasă!

PSD pregătește o nouă moțiune de cenzură was last modified: august 23rd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter