PSD are o propunere de premier

26 iun. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 544

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

PSD  s-a hotărât. Deși, inițial, s-au vehiculat mai multe  variante de premier, iată că propunerea PSD este ministrul Economiei, Mihai Tudose.

DC News scrie despre CEx PSD.

Monitor Dosare

A fost o întâlnire care a avut ca singur obiectiv stabilirea propunerii de premier cu care vom merge la Cotroceni. În aceste zile am discutat cu președinții de organizații județene și au reieșit 6 posibile propuneri pentru funcția de prim-ministru: Mihai Fifor, Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu și Mihai Tudose. Fiecare dintre ei mi-a spus care este poziția lor, punctul lor de vedere pe care ulterior le-au spus și în CEx. În afara lui Mihai Tudose toți au declinat propunerile. După mult timp a fost discuție foarte serioasă în CEx, chiar profundă. În final patru colegi de-ai noștri s-au obținut, iar restul din Executiv, inclusiv eu, am votat ca la Cotroceni să mergem cu propunerea Mihai Tudose,” a declarat Liviu Dragnea, notează DC News.

„Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de științe juridice și administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securității naționale la Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații, în 2006. În același an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Național de Apărare – București. În 2010, Tudose a obținut diploma de Doctor în domeniul Științe Militare și Informații, la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informații. Lucrarea s-a intitulat „Protecția infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleași instituții, iar în 2013 ocupa postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Vitează”, SRI. (…)Ministrul propus a absolvit două programe de master. Masterul „Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile” a fost realizat la distanță la Facultatea de management, inginerie economică în agricultura si dezvoltare rurală, Universitatea de științe agronomice si medicină veterinară București, iar programul de master de „Politici Economice Europene” a fost absolvit la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – București. Mihai Tudose și-a completat studiile cu un curs de specializare în „Analiza și rezolvarea conflictelor armate”, la Georgetown University, din Statele Unite, în colaborare cu Colegiul Național de Apărare”, scrie Mediafax, despre deputatul Tudose, președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

„Președintele Klaus Iohannis a convocat luni, începând cu ora 15.00, toate partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. PSD va merge la Palatul Cotroceni cu Mihai Tudose ca propunere, în timp ce liberalii au decis să nu aibă propunere de premier”, notează Adevărul.

Anterior acestor consultări, de la Cotroceni, „Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut luni o întâlnire cu președintele executiv al PMP Eugen Tomac pentru a discuta posibilitatea formării unei majorități în Parlament care ar putea susține un premier de dreapta”, au declarat surse parlamentare pentru Mediafax.

Probabil mâine vom ști care este premierul și în câteva zile vom cunoaște și componența integrală a noului Executiv, nu numai numele foștilor miniștri, care ar putea să îți păstreze posturile.

Criza politică de la București deja are niște costuri destul de mari.

„Creșterea costurilor cu împrumuturile externe, scumpirea importurilor și întârzierea absorbției de fonduri europene ridică impactul crizei politice asupra mediului de afaceri la peste două miliarde de euro, estimarea fiind prezentată luni de conducerea Consiliului Național al IMM (CNIPMMR)” , notează Mediafax.

„Importurile din primele trei luni ale acestui an au însumat 20,8 miliarde de euro, iar dacă avem în vedere deprecierea monedei de la 4,55 la 4,59 lei/euro ajungem la concluzia că numai la acest capitol se pierd 20 de milioane de euro. În plus, suntem la jumătatea anului și România nu a absorbit aproape nimic din cele 4,6 miliarde de euro. Foarte probabil, la sfârșitul anului vom avea 80% neabsorbiți”, a declarat Florin Jianu, lider al CNIPMMR și fost ministru pentru Mediul de Afaceri”, mai scrie Mediafax.

„Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, joi, că o formulare din OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, care exclude în anumite cazuri posibilitatea acordării indemnizației de maternitate calculate în raport cu toate contribuțiile pentru concedii și indemnizații plătite de asigurat, este neconstituțională”, scrie Agerpres.

Și tot de la Agerpres aflăm că „Medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din Capitală, a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”.

În finalul Revistei scriem despre restructurări pe piața bancară italiană.

Mediafax, ctitând Reuters scrie „Intesa Sanpaolo a anunțat luni că achiziția de active bune ale băncilor italiene Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca ar putea genera închiderea a 600 de filiale și plecarea, de bună voie, a aproape 3.900 de angajați”.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

 

PSD are o propunere de premier was last modified: iunie 26th, 2017 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter