PSD cere liderilor partidelor o decizie rapidă pentru deblocarea crizei politice

28 oct. 2021
Vizualizari: 203

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că liderii politici trebuie să ia o decizie în privința crizei politice.

„În ceea ce privește criza politică, eu fac un apel la toți liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor și este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuții în continuare cu domnul prim-ministru desemnat. (…) Așteptăm să deblocăm această criză”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, scrie Agerpres, amintind că a propus susținerea unui cabinet de tehnocrați, până la alegerile generale anticipate.

„Ciolacu a menționat că un Guvern de tehnocrați cu Nicolae Ciucă premier «este o posibilitate și nu trebuie exclusă».
Întrebat cât de în serios ia PSD soluția de a participa la guvernare, Ciolacu a spus: «Iau în calcul tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize»”
, mai arată Agerpres.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a comentat apelul liderului PSD, Marcel Ciolacu, pentru rezolvarea crizei politice.

„Este, cred, că primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat, care arată că va susține un Guvern minoritar. Am spus din primul moment: Partidul Național Liberal a făcut un pas important, președintele partidului s-a dat la o parte, am propus un alt premier, pe domnul Nicolae Ciucă. Partidul Social Democrat a spus de opt luni de zile că nu vrea la guvernare, că nu își dorește să fie la guvernare. Au fost două situații, două consultări la Cotroceni, la niciuna nu a venit cu propunere de premier, a spus că nu vrea la guvernare, deci varianta – și îmi pare bine că merge în această direcție Partidul Social Democrat – este de a susține un Guvern minoritar. Sper și de la USR să vedem același rezultat, să avem acest Guvern votat de USR și de cât mai mulți parlamentari, ca să treacă cât mai repede”, a afirmat Cîțu, la sediul PNL, scrie Agerpres.

Întrebat dacă e posibil să existe și miniștri tehnocrați în Guvern, Cîțu a spus că acest lucru trebuie discutat cu premierul desemnat.

„Aici trebuie discutat cu Nicolae Ciucă dacă o să fie miniștri tehnocrați la guvernare. Când sunt miniștri tehnocrați, nu se știe dacă ești la guvernare sau nu ești la guvernare, e puțin mai bizar, și atunci trebuie discutat și în Partidul Național Liberal, în BEx, în BPN, să vedem dacă este o variantă”, a adăugat Florin Cîțu, menționând, însă, că premierul desemnat nu a venit cu această variantă, mai arată Agerpres.

„Despre un semn din partea USR că ar fi deschiși la noi discuții, Cîțu a spus că «din păcate nu»”, mai arată Agerpres.

Certificatul verde și impunerea lui sunt comentate și de Csaba Asztalosz, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

„Csaba Asztalosz, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a spus, la interviurile Digi24.ro, că certificatul verde nu reprezintă discriminare, dar că felul în care a fost adoptat, prin Hotărâre de Guvern, este «nelegal». Asztalos spune că drepturile și libertățile pot fi, din punct de vedere constituțional, limitate dacă există nevoia protejării sănătății publice – «Nicio instituție nu poate contesta, nici măcar Parlamentul, rezultatele cercetărilor științifice (…) dacă sunt în situații diferite, am obligația să aplic măsuri diferite și atunci nu sunt în situație de discriminare»”, scrie Digi24.

„Articolul 53, alineatul 1 din Constituție arată foarte clar că drepturile fundamentale și libertățile omului pot fi limitate și enumeră condițiile în care pot fi limitate. Prima condiție de formă este că aceste limitări trebuie să aibă loc, citez, numai prin lege. Ceea ce se întâmplă în România, astăzi, introducerea certificatului verde, de exemplu în zona de HoReCa sau pentru accesul în instituții publice printr-un act administrativ, adică Hotărâre de Guvern, este nelegală”, a mai spus Csaba Asztalosz, mai notează Digi24.

PNRR a fost aprobat joi de către Consiliul Uniunii Europene.

„Miniștrii de Finanțe UE s-au reunit într-o ședință ECOFIN și au dat avizul fără întrebări sau alte observații”, a declarat Florin Cîțu, scrie România liberă.

„Planul Național de Redresare și Reziliență al României valorează 29,2 miliarde de lei. În urmă cu o lună, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României. Următorul pas, conform Regulamentului, a fost ca reprezentanții Comisiei să transmită planul aprobat către Parlamentul European și către Consiliul UE, pentru analiză și aprobare. Odată cu avizul Consiliului UE, pe care l-am primit joi, PNRR-ul României a fost adoptat și poate fi implementat. Practic, acesta a fost ultimul pas pentru demararea procedurii de acces la prima tranșă de finanțare”, mai arată România liberă.

Seară frumoasă!

PSD cere liderilor partidelor o decizie rapidă pentru deblocarea crizei politice was last modified: octombrie 28th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: