Profituri uriaşe pentru producătorii de vaccinuri

18 nov. 2021
Vizualizari: 429

Negocierile pentru formarea noului Guvern continuă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că, săptămâna viitoare, România va avea Guvern, precizând că toți liderii partidelor din această coaliție sunt de acord cu acest lucru. Ciolacu a spus că PSD are un candidat la funcția de premier. Despre cine va da primul premier, președintele PSD a arătat că decizia Consiliului Național a fost să respecte votul românilor.

„«Ținând cont că PSD a câștigat alegerile, se subînțelege, nu suntem așa brutali în exprimare», a spus el despre faptul că, în decizia de astăzi, conducerea PSD nu precizează că PSD trebuie să dea primul premier, în rotația premierilor”, relatează News.ro.

„Despre premier, Ciolacu a spus: «Premierul, ca să îl avem, trebuie să fie desemnat»”, mai scrie News.ro.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a făcut, miercuri, declarații după ședința de la sediul central al partidului, în care mai mulți lideri i-au cerut convocarea Biroului Politic Național, pentru flexibilizarea mandatului privind premierul. Cîțu a afirmat că nu există niciun motiv pentru convocarea forului statutar și a amintit că acesta se convoacă de către președintele partidului.

Apoi, liderul PNL a afirmat că, prin decizia de marți a BEx, orice membru PNL poate fi premierul partidului, ulterior afirmând că decizia Consiliului Național este că președintele partidului este propunerea de premier.

Florin Cîțu a afirmat că, în acest moment, partidele trebuie să găsească o soluție și să meargă cu o singură persoană la consultări.

„Am ales să anulăm negocierile, să ne ducem înapoi, să discutăm. Astăzi suntem mult mai aproape decât eram în urmă cu două săptămâni”, a spus Florin Cîțu, scrie Agerpres.

„Aseară am votat premierul PNL. Haideți să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Dumneavoastră spuneți așa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili și să mergem la PSD și să spunem – pe cine vreți să alegeți. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate”, a mai afirmat președintele PNL, notează Agerpres.

„În acest moment, avem o decizie, o rezoluție a Consiliului Național care spune foarte clar: președintele partidului este numele de premier”, a mai spus liderul PNL, Florin Cîțu, scrie Agerpres.

Criza guvernamentală ar putea întârzia salariile personalului medical. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariați din sistemul medical – medici și asistenți din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanță, rezidenți – nu au asigurat, în acest moment, salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie.

„Pe partea de buget al MS, ceea ce finanțăm noi – cheltuieli de personal – avem 74.000 de angajați care trebuie să primească salariul. (…) Pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca din luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse financiare am înțeles că există, trebuie găsită soluția juridică, legală, prin care acest lucru se rezolvă”, a declarat Cseke Attila, notează Agerpres.

„Încă nu suntem, nu am depășit o anumită limită după care situația nu ar putea fi gestionată, sau am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar am semnalat această problemă pentru că (…) trebuie să nu ajungem într-o asemenea situație”, a mai afirmat ministrul Sănătății, scrie Agerpres.

Președintele Senatului, Anca Dragu, apreciază că renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență nu va fi posibilă.

„Ar fi o idee extrem de proastă o solicitare, la Comisia Europeană, de renegociere. Nu este posibil. Poți să spui că ai identificat o prioritate anume sau să vii cu un alt termen pe o politică concretă, justificată. Dar renegocierea acestui program național nu va fi posibilă și vom părea absolut caraghioși. Ar fi o idee extrem de proastă să meargă Guvernul cu asemenea propunere la Bruxelles”, a spus Dragu, pentru Digi24, scrie Agerpres.

Președintele Senatului consideră declarațiile liderilor PSD pe acest subiect ca fiind „populiste” și pledează pentru implementarea PNRR cât mai curând.

„Pur și simplu nu văd cum ar putea avea loc asemenea discuție, în care se duce premierul PSD la Bruxelles și spune: «Comisia Europeană, știți că voi ați aprobat acest PNRR, dar cred că ați greșit. Ați greșit profund și vă rog să faceți cum vă zic eu acum». Nu este un scenariu plauzibil acesta. (…) Guvernul care va fi instalat, oricare va fi acela, trebuie să țină cu interesul României și să implementeze acest PNRR, care este unul bine făcut, a primit punctaj foarte mare, a primit 10 din 11 puncte, deci trebuie să ne apucăm de implementarea lui. Eu sper că aceste declarații sunt unele politice și populiste, de faza asta de prietenie între PNL și PSD. Sper că, îndată ce va fi un Guvern, vor trece la implementarea PNRR”, a menționat Dragu, mai scrie Agerpres.

Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 a adus companiilor farmaceutice profituri uriașe. Pfizer-BioNTech și Moderna au un profit de 1.000 de dolari pe secundă.

„Pfizer-BioNTech și Moderna au încheiat contracte cu țările bogate, ceea ce le-a adus venituri uriașe de 34 de miliarde de dolari în acest an, adică 1.000 de dolari pe secundă, 65.000 de dolari pe minut și 93,5 milioane de dolari pe zi. Din păcate, 98% din populația țărilor sărace nu a fost imunizată, iar statele bogate au primit vaccinurile solicitate, ceea ce a fost suficient pentru aceste companii, care au pus monopol pe piață, să aibă un profit uriaș din afacerea vaccinurilor împotriva Covid-19”, notează România liberă.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară frumoasă!

Profituri uriașe pentru producătorii de vaccinuri was last modified: noiembrie 18th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: