Premierul propune miniştri interimari

24 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 263

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uite remanierea, nu e remanierea! Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri  că remanierea guvernamentală propusă de PSD este „un fel de farsă”, precizând că nu o acceptă.

„În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă, nu are absolut nimic de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României, este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Mi se pare că această remaniere întreagă este neavenită. Pe de altă parte, avem cele trei demisii și la un moment dat aceste trei persoane vizate vor pleca, însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniștrii care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și în consecință nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. (…) Persoanele pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții”, a spus președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, notează Agerpres.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

În consecință, prim-ministrul Viorica Dăncilă a propus trei miniștri interimari. Prim-ministrul Viorica Dăncilă arată printr-un comunicat, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor ministri este inacceptabilă și lipsită de fundament.

Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României”, se arată în comunicatul premierului, scrie Cotidianul.

Despre cei trei nominalizați: Eugen Nicolicea, Tit-Liviu Brăiloiu și Oana Florea, președintele a declarat că „nu au ținuta necesară ocupării funcțiilor din guvern. După refuzul președintelui, cele trei ministere vor fi preluate de interimari. Viorica Dăncilă transmite, marți seară, șefului statului propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall ca interimar la Ministerul Justiției, a lui Eugen Teodorovici pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a lui Radu Ștefan Oprea ca interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, mai notează Cotidianul.

Daniel Barbu, candidat ALDE la alegerile europarlamentare a fost citat la DNA.

„Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a declarat, miercuri, la ieșirea din sediul DNA unde a fost citat în dosarul în care este cercetat trezorierul PSD, Mircea Drăghici, că «fiecare partid cheltuiește banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale». Barbu afirmă că nu intra în atribuțiile sale să facă verificări cum se cheltuiau banii de către partide, existând în acest sens un departament autonom”, scrie News.ro.

Produse din statele UE și din afara Europei sunt vândute în piețe ca produse românești.

„Inspectorii Ministerului Agriculturii au constatat faptul că fenomenul de substituire a legumelor și fructelor este încă prezent, în sensul că produsele provenite din import sau comerț intracomunitar sunt comercializate ca produse românești, practică la care mai apelează comercianții din piețele agroalimentare”, scrie Cotidianul.

 „Au fost verificate 294 de piețe agroalimentare și 102 depozite en-gros de legume și fructe. Au fost verificați, de asemenea, 3410 operatori din care 1820 persoane fizice și 1590 persoane juridice. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală  de 63.500 lei și un număr de 239 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr. 270/2017”, mai notează Cotidianul.

Presa mai scrie azi că restituirea taxelor auto ar putea avea loc încă de la finalul lunii mai, după cum a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

„În momentul de față, termenul-limită este stabilit pentru data de 30 iunie 2019, dar procesul poate fi accelerat printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Restituirea taxelor auto către cetățenii care au solicitat acest lucru ar putea avea loc cu o lună înaintea termenului anunțat inițial. La insistențele Comisiei Europeane, ministrul finanțelor publice intenționează să rezolve această problemă cel târziu la sfârșitul lunii mai 2019”, scrie Gazeta Sporturilor.

Seară frumoasă!

Premierul propune miniștri interimari was last modified: aprilie 24th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter