Premierul Ciucă, felicitat de Ursula von der Leyen

26 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 255

Noul Guvern pare să fie și pe placul Uniunii Europene. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat, joi, pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcția de prim-ministru al României.

„Vom lucra împreună cu noul Guvern român pentru a găsi soluții împotriva pandemiei și pentru a implementa planul național de redresare și reziliență”, a scris șefa Executivului comunitar într-un mesaj pe Twitter, arată Digi24.

„Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut, joi, voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Parlamentarii USR și AUR au votat împotrivă”, mai notează Digi24.

În timp ce România pornește la un nou drum cu un Guvern PSD-PNL-UDMR, Ucraina se pregătește de război.

„Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dă asigurări, vineri, că Ucraina este «întru totul pregătită» în vederea unei eventuale escaladări militare cu Rusia, acuzată de desfășurarea unor noi trupe în apropierea frontierei ucrainene”, relatează AFP, citată de News.ro.

„Azi au loc intimidări care spun că mâine va avea loc un război”, a subliniat președintele Zelenski, într-o conferință de presă, scrie News.ro.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană (UE) și-au exprimat, în mod neîncetat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea față de mișcări de trupe ruse în jurul Ucrainei și se tem de o eventuală nouă invazie. Moscova dezminte orice plan în acest sens. (…) Directorul serviciilor militare ucrainene de informații, Kirilo Budanov, a acuzat, duminică, Rusia de faptul că a comasat aproape 92.000 de militari la frontiera Ucrainei și a anticipat o ofensivă la sfârșitul lui ianuarie sau începutul lui februarie. Această ofensivă ar putea să implice atacuri aeriene și de artilerie, urmate de asalturi aeroportate și amfibii vizând Mariupol, dar și o incursiune mai puțin amplă în nord, prin Belarusul vecin, a acuzat Kirilo Budanov în publicația americană Military Times. Estul Ucrainei este devastat din 2014 de un război între Kiev și separatiști proruși, care a izbucnit după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova și care s-a soldat cu peste 13.000 de morți”, relatează News.ro.

Dar, pentru Ucraina, pericolele par să nu vină numai din exterior. Președintele Zelenski vorbește despre un complot pregătit de forțe interne.

„Ne confruntăm cu provocări, nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare -, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Volodimir Zelenski, notează România liberă.

Vineri, Executivul a decis că accesul publicului la competițiile sportive, desfășurate în spații deschise sau închise, va fi permis până la 30% din capacitatea spațiului respectiv.

„Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat, la sfârșitul ședinței de Guvern de vineri, că se permite desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise, între orele 5:00 și 21:00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți. Masca de protecție este obligatorie. De asemenea, se permite desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor, tot între orele 5:00 și 21:00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane. Masca este obligatorie, iar organizatorii trebuie să asigure cel puțin 4 meri pătrați pentru fiecare persoană”, notează Cotidianul.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va adopta proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie 2021, va fi declarată zi liberă.

„Două mențiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri, și anume că, pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca ministrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații în modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru, astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul Ciucă, scrie Digi24.

Odată cu 1 decembrie, BNR pune în circulație o nouă bancnotă în valoare de 20 de lei.

„Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, noua bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei, prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Aceasta va fi dată în circulație începând cu data de 1 decembrie. Totodată, începând cu 1 decembrie 2021, Banca Națională va lansa, în circuitul numismatic, replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 de lei, emisă de Banca Națională a României în anul 1881”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Premierul Ciucă, felicitat de Ursula von der Leyen was last modified: noiembrie 26th, 2021 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter