Premierul Cîţu câştigă alegerile din PNL

27 sept. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 173

PNL și-a desemnat sâmbătă noul președinte, după un congres spectaculos la care a participat și Președintele țării.

„Cîțu a obținut 2878 de voturi, iar Ludovic Orban, 1898 de voturi. În urma acestui anunț, Ludovic Orban a anunțat că va demisiona luni de la președinția Camerei Deputaților. Cîțu a precizat că șefia Camerei Deputaților va rămâne la PNL și că va fi numit un interimar”, notează Digi 24.

Rezultatul nu este departe de estimările echipei lui Florin Cîțu. În prima sa declarație după alegerea ca președinte al PNL, premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că de-acum înainte partidul va fi unul unit și că își va canaliza toate resursele împotriva PSD.

„Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează și mă responsabilizează. În același timp,  trebuie să fiu sincer și să vă spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare e singura soluție pentru PNL. În același timp, vă promit că voi fi președintele liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL și care va schimba România în bine. Vă mulțumesc tuturor și împreună construim România liberală. Mulțumesc”, a declarat Florin Cîțu imediat după alegerea sa ca președinte al liberalilor, sâmbătă, la Congresul PNL, scrie Digi 24.

Duminică liberalii și-au desemnat și noul Birou Executiv al partidului. Despre oamenii care au fost aleși în noul birou scrie România liberă.

„Componența Biroului Executiv al Partidului Național Liberal este următoarea: Președinte: Florin Cîțu; Secretar General al Partidului Național Liberal: Dan Vîlceanu; Prim-vicepreședinți ai Partidului Național Liberal: Rareș Bogdan (Prim-vicepreședinte Comunicare și Relații Internaționale); Iulian Dumitrescu (Prim-vicepreședinte Mediu de Afaceri și Societate Civilă); Gheorghe Flutur (Prim-vicepreședinte Politici Publice); Lucian Bode (Prim-vicepreședinte Strategii Politice)”, relateazăRomânia liberă, care prezintă și lista vicepreședinților partidului.

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că la alegerile pentru președinția PNL au fost „cele mai grave încălcări ale normelor democratice din ultimii 31 de ani”.

„Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârșite în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în «echipa câștigătoare» s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost dați afară din funcții publice de liberalii din echipa lui Cîțu zeci de susținători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin amenințări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici către reprezentanții PNL din administrația locală, după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental în democrație – libertatea de a alege liber”, a afirmat Orban la Parlament, notează Agerpres.

„Să vezi miniștri, primari, președinți sau vicepreședinți de consilii județene, liderul grupului de la Senat sau alți parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot, cum controlează votul delegaților este fără precedent în democrație. Planificatorul acestei lovituri de partid, care a orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației, și uneltele lor jalnice din afara și din interiorul partidului și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate și distrugând aproape imaginea publică a PNL”, a adăugat Orban, mai scrie Agerpres.

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, că decizia de a renunța la funcția de președinte al Camerei Deputaților este irevocabilă, iar demisia lui nu este la dispoziția șefului partidului pe o perioadă nelimitată, menționând că, dacă în 15 zile nu se va lua o decizie, o va depune personal la Parlament.

„Astăzi am trimis la partid demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care este necesar. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților, pentru că, dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil președinte al Camerei Deputaților ar fi ajuns un pesedist și nu vreau să fac un cadou PSD”, a explicat Ludovic Orban, într-o declarație dată presei la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Zilele trecute scriam despre alegerile din Germania și modul în care rezultatele lor ar putea influența deciziile  executivului de la București. Așa cum era de așteptat, social-democrații germani au câștigat alegerile.

„SPD a obținut 25,7% din sufragii, în timp ce conservatorii cancelarului la final de mandat Angela Merkel au înregistrat doar 24,1% din voturi, după patru mandate consecutive la conducerea executivului. Atât candidatul social-democrat Olaf Scholz, cât și conservatorul Armin Laschet au anunțat că vor să formeze viitorul guvern. Alte două partide sunt potențiale pretendente la participarea la guvernare – Verzii, care au obținut 14,8% din voturi, și FDP, care a luat 11,5% din voturi”, relatează Agerpres.

„Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Olaf Scholz, a declarat luni că are mandatul de a conduce viitorul guvern de la Berlin după ce social-democrații au înregistrat cel mai mare scor în alegerile parlamentare desfășurate în ajun în Germania, el anunțând că intenționează să formeze o coaliție guvernamentală cu Verzii și cu liberalii (FDP)”, transmit DPA, Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Rămâne de văzut dacă schimbările de la Berlin vor influența politica dâmbovițeană.

Seară frumoasă!

Premierul Cîțu câștigă alegerile din PNL was last modified: septembrie 27th, 2021 by Claudiu Pamuc
Monitor Dosare

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: