PNL nu vrea o confruntare la tv: Iohannis – Dăncilă

12 nov. 2019
Vizualizari: 705

Deschidem Revista din această seară cu ultimele rezultate parțiale oficiale, după numărarea a voturilor din 99,9% din secții, transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

„Din 19.586 de secții de votare, au fost centralizate datele din 19.407 secții de votare, reprezentând 99,9%. Fac precizarea că au fost centralizate datele din toate secțiile de votare din țară. Cele 179 de secții de votare în curs de centralizare sunt doar secții de votare din străinătate. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne e de 9.163.044, reprezentând 50,11% din numărul total de alegători înscriși în listele electorale permanente. Numărul voturilor valabil exprimate este de 9.021.070, prezentând 98,45% din numărul total al alegătorilor, care s-au prezentat la urne. Total voturi nule: 139,901, reprezentând 1,53% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne”, a anunțat luni seară purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoțescu, scrie Cotidianul.

„Situația voturilor obținute de candidați este următoarea: Klaus Werner Iohannis – 3.381.848, reprezentând 37,49%; Vasilica Viorica Dăncilă – 2.047.141, reprezentând 22,69%; Ilie Dan Barna – 1.329.161, reprezentând 14,7, Mircea Diaconu 808.380, reprezentând 8,96%”, a completat Preoțescu, mai notează Cotidianul.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la patru întrebări în dosarul „Turceni – Rovinari”, în care sunt judecați pentru fapte de corupție Victor Ponta, Dan Șova și foști directori ai Complexului Energetic. Apelul este suspendat până la primirea unui răspuns de la instanța europeană.

Cei doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, care vor intra în turul 2 își fac strategia pentru următoarele săptămâni de campanie. Viorica Dăncilă și PSD cer contracandidatului Klaus Iohannis să vină și să își prezinte realizările de mandat și programul electoral în cadrul unei dezbateri electorale. Dan Motreanu, șeful campaniei lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale, a declarat luni că o confruntare între președintele României și Viorica Dăncilă nu își are rostul.

„Președintele nu se teme de confruntare. Cei doi candidați sunt cunoscuți, activitatea lor politică și punctele de vedere sunt cunoscute. Nu cred că este nimic de clarificat. Cetățenii cunosc foarte bine care au fost pozițiile politice ale celor doi candidați și o confruntare nu ar aduce nimic în plus, din punctul de vedere al nostru, al echipei de campanie”, a declarat Motreanu, scrie Adevărul.

„Mergem pe aceeași strategie ca la primul tur – un șir de întâlniri cu organizațiile și cu cetățenii”, a mai arătat Dan Motreanu, adnotează Adevărul.

Presa scrie azi și despre soarta unor dosare, în care sunt implicate nume importante ale politicii românești din ultimii ani.

„Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la patru întrebări în dosarul Turceni – Rovinari”, în care sunt judecați pentru fapte de corupție Victor Ponta, Dan Șova și foști directori ai Complexului Energetic. Apelul este suspendat până la primirea unui răspuns de la instanța europeană”, notează News.ro.

Fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova au fost achitați, în 10 mai 2018,  de magistrații instanței supreme în dosarul „Turceni – Rovinari”, în care au fost judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță. Decizia instanței nu este definitivă”, mai arată News.ro.

Dosarul unui alt fost lider al PSD, Viorel Hrebenciuc, va fi trimis spre rejudecare.

„Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni, că dosarul retrocedării ilegale a mii de hectare de pădure în Bacău, în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, să fie retrimis spre judecare la Curtea de Apel Brașov. (…) De asemenea, magistrații au decis să respingă mai multe apeluri, au respins suspendarea cauzei, dar și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene”, relatează News.ro.

Magistrații Instanței Supreme au respins contestația în anulare, formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare, privind retrocedarea plajelor din Constanța.

 „Respinge, ca inadmisibile, contestațiile în anulare formulate de contestatorii-condamnați Mazăre Radu Ștefan, Barbu Paraschiva, Pușcași Marius și Pușcași Carmen împotriva deciziei penale nr. 32/A din data de 7 februarie 2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, arată decizia magistraților Înaltei Curți.

„Judecătorii instanței supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe”, mai arată Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

PNL nu vrea o confruntare la tv: Iohannis – Dăncilă was last modified: noiembrie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: