PNL intră în Uniunea Democrată Internaţională

8 dec. 2023
Vizualizari: 184

Partidul Național Liberal a aderat, joi, la Uniunea Democrată Internațională, cea mai mare alianță de centru-dreapta din lume.

„Partidul Național Liberal este, începând de joi, membru al Uniunii Democrate Internaționale (International Democracy Union – IDU), cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de țări”, se arată într-un comunicat de presă transmis de formațiune, scrie News.ro.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa și împărtășim aceleași valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică și individuală, egalitatea de șanse, sprijinirea mediului privat și respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România și în regiune”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, mai arată News.ro. 

„Din IDU fac parte principalele partide de centru-dreapta din Uniunea Europeană, printre care Uniunea Creștin-Democrată din Germania, Partidul Popular din Spania, dar și Partidul Popular European (cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din Europa). Partidul Republican din Statele Unite ale Americii, Partidul Conservator din Regatul Unit al Marii Britanii, Partidul Conservator din Canada și Partidul Liberal din Australia sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Democrate Internaționale”, mai notează News.ro. 

„Administrația americană va fi alături de Ucraina până când va câștiga războiul declanșat de Rusia”, a declarat joi la Tulcea, secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa și Eurasia, James O’Brien, scrie azi Agerpres.

„Vă spun din punctul de vedere al administrației americane, vom fi alături de Ucraina până când câștigă. Angajamentul este ferm și va continua. Știm că sunt multe alegeri dificile în următoarele luni, dar știm un singur lucru: Rusia va continua să atace cel puțin în următorul an. Singura întrebare e dacă noi continuăm să fim alături de Ucraina și noi vom fi”, a mai afirmat James O’Brien, notează Agerpres.

Agerpres mai scrie că România și-a propus ca în perioada următoare, volumul de cereale din Ucraina care tranzitează teritoriul să crească de la 3 la 4 milioane de tone pe lună.

„În perioada imediat următoare, să facem operațional acest program Primus, adică navigabilitatea pe canalul Sulina 24 de ore. Avem toate echipamentele, suntem în perioada de instruire a personalului, iar ăsta e primul punct. Al doilea punct este ca licitațiile din Portul Constanța pentru echipamente să se finalizeze la începutul lunii februarie, pentru că vorbim de mai multe licitații. Ele vor ajuta la creșterea capacității. Asta ar fi a doua țintă pe care trebuie să o atingem până la următoarea întâlnire”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, mai arată Agerpres.

Viceprim-ministrul Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, a declarat că țara sa se confruntă cu blocaje la granița vestică, fapt care îngreunează atât activitatea companiilor străine, cât și a celor ucrainene.

„Exporturile s-au dublat prin traficul rutier, dar există potențial pentru a crește capacitatea la granițele dintre România și Ucraina. (…) De la începutul acestui an, exporturile prin punctele de graniță românești au însumat 3 milioane de tone lunar de cereale, dar infrastructura CFR nu a fost folosită la capacitate. Avem un potențial de a dubla această cantitate, mărind cantitățile prin porturile dunărene. Vrem să atingem 4 milioane de tone pe lună, dar iarna este o perioadă complicată și pentru Dunăre, și pentru Marea Neagră”, a menționat Kubrakov, notează Agerpres.

Produsul Intern Brut a rămas stabil, atât în Uniunea Europeană, cât și în zona euro, în trimestrul trei din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022.

„În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Malta (7,1%), Croația (3%) și România (2,9%), în trimestrul trei din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 5,4%) și Estonia (minus 4%). Datele Eurostat arată că economia UE a rămas stabilă și cea a zonei euro a scăzut cu 0,1% în trimestrul trei din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat o creștere de 0,1% atât în UE, cât și în zona euro”, notează Agerpres.

„În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans anual în perioada iulie – septembrie 2023 s-a înregistrat Malta (2,4%), Polonia (1,5%), Cipru (1,1%), România și Ungaria (ambele cu 0,9%), iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 1,9%), Estonia (minus 1,3%) și Finlanda (minus 0,9%)”, mai arată Agerpres.

O invenție a cercetătorilor din Hong Kong ar putea schimba definitiv lumea modei.

„Doar câteva gesturi ar putea fi de ajuns pentru a modifica culoarea hainelor în următorii ani. Cercetătorii din Hong Kong au creat un material textil care permite acest lucru cu ajutorul inteligenței artificiale. Țesătura concepută de Laboratorul pentru Inteligență Artificială în Design (AiDLab) în colaborare cu Școala de Modă și Textile a Universității Politehnice din Hong Kong este tricotată cu o combinație de fibre optice polimerice și fibre textile și poate fi iluminată într-o gamă largă de nuanțe”, relatează Reuters, citată de spotmedia.ro.

Rămânem în lumea modei și vă anunțăm care este culoarea viitorului an.

„După o numărătoare inversă atât de mult așteptată în lumea designului, încât este de multe ori asemănată cu cea din seara de Revelion, culoarea anului 2024 a fost anunțată joi dimineață de Pantone Color Institute, iar aceasta este «Peach Fuzz»”, informează cbc.ca, scrie Cotidianul.

„Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Instagram a institutului, nuanța Peach Fuzz este descrisă ca semănând cu «o piersică delicată, catifelată, al cărei spirit atotcuprinzător îmbogățește mintea, corpul și inima»”, mai scrie Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară liniștită!

 

PNL intră în Uniunea Democrată Internațională was last modified: decembrie 8th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: