Pensionări în învăţământ, după introducerea învăţământului online

20 nov. 2020
Vizualizari: 560

Cu toate restricțiile impuse de Guvern, numărul infectărilor cu COVID-19 continuă să se mențină în jurul valorii de 10.000 de noi cazuri pe zi.

„Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.  278.676 de pacienți au fost declarați vindecați. De la începutul pandemiei, 9.756 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat în România”, relatează Știrile Transilvaniei.

La Sibiu, odată cu demisia medicului Liliana Coldea de la conducerea spitalului Clinic de Urgență, spitalul sibian va avea la conducere un medic militar.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu va fi condus de lt. col. Constantin Vlase, medic infecționist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgență din Galați, au precizat vineri surse oficiale, potrivit Agerpres. (…) Și Direcția de Sănătate Publică Sibiu este condusă de un medic militar, colonelul Daniel Chelcea, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgență din Sibiu. Județul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit raportării transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. Președintele Klaus Iohannis a criticat situația de la Sibiu, unde «lucrurile s-au mișcat prea încet»”, relatează Digi 24.

Municipiul Constanța va intra în carantină de vineri seară, după ce rata de incidență a trecut de 9 la mia de locuitori, măsura urmând să fie instituită prin Ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie. «Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2», se arată în comunicatul Prefecturii Constanța”, scrie News.ro.

Alte două localități din județul Ilfov vor intra, începând de vineri, de la ora 22:00, în carantină, după creșterea mare a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este vorba despre localitățile Chiajna și Bragadiru. Chiar dacă sunt la periferia Capitalei, aceste zone sunt foarte aglomerate cu oameni care lucrează și activează în București. Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Decizia vine ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Astfel, incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este în Chiajna de 10,31, iar în Bragadiru de 9,48. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a propus carantinarea orașului Bragadiru și comunei Chiajna începând de vineri, de la ora 22,00, a declarat pentru Agerpres prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir. Ședința CJSU privind carantinarea celor două localități a avut loc în urma propunerii înaintate de DSP Ilfov și cu avizul INSP”, notează Evenimentul Zilei.

Presa scrie și despre problemele din învățământul românesc, odată cu trecerea la forma de învățământ online.

„Potrivit ISJ Dâmbovița, de la începutul anului, numai puțin de 58 de cadre din sistemul educațional dâmbovițean au cerut să se pensioneze. Principalele motive pentru care cadrele didactice «au fugit» din sistem sunt frica de îmbolnăvire și munca de acasă, respectiv, școala online. Mulți dintre profesori și învățători nu se descurcă în mediul online, nu dispun de aparatură sau pur și simplu refuză să facă școală online. Conducerea IȘJ Dâmbovița face demersuri serioase pentru a suplini lipsa cadrelor didactice”, scrie Adevărul.

O decizie surpriză, în legătură cu activitatea școlară, vine de la Iași, acolo unde Tribunalul Iași a admis ca fiind ilegală suspendarea activităților didactice, față în față, în școli.

„Asociația Școlilor Particulare a cerut anularea parțială a Hotărârii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași, respectiv a articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în școli. Joi, Tribunalul Iași a admis cererea de anulare a unor articole. (…) Totodată, în 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care Asociația Școlilor Particulare a cerut și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate școlile din România”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Pensionări în învățământ, după introducerea învățământului online was last modified: noiembrie 21st, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: