Orașul Mariupol, distrus de bombardamente

21 mart. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 100

Deschidem Revista și săptămâna cu o declarație pentru CNN a Președintelui Volodimir Zelenski: „Sunt pregătit pentru negocieri cu Vladimir Putin”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Și cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski, duminică, într-un interviu pentru CNN, citat de News.ro.

„Cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”, a adăugat Președintele ucrainian, mai scrie News.ro.

Zelenski a spus că prioritățile sale la negocieri sunt clare: „Sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, refacerea integrității teritoriale, garanții reale pentru țara noastră, protecție reală pentru țara noastră”, mai scrie News.ro, citând CNN.

Agenția DPA scrie că au fost detectate, luni dimineață, la un combinat chimic din orașul Sumî, din nord-estul Ucrainei, scurgeri de amoniac.

„Dmitro Jîvițki, șeful administrației regionale din Sumî, a anunțat publicul despre scurgere într-o postare pe Telegram și a făcut apel către toți locuitorii pe o rază de cinci kilometri față de combinat să caute să rămână în subsoluri sau apartamente de la parter, acolo unde este posibil, pentru a evita să intre în contact cu substanța chimică. Gazul cu miros puternic este mai ușor decât aerul. Jîvițki nu a spus ce anume a provocat scurgerea de la combinatul Sumîkhimprom. O evaluare independentă la fața locului nu a fost posibilă. În ultimele săptămâni, armata rusă a acuzat Ucraina de pregătirea înscenării unui atac chimic asupra civililor”, scrie Agerpres, citând DPA.

Campanie Craciun UJmag 2020

Presa consemnează și o declarație destul de optimistă a secretarului general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, care spune că războiul din Ucraina va mai dura, probabil, câteva săptămâni.

„Conflictul va mai dura. Adică avem informații, evaluăm și noi, anticipăm lucrurile și avem (…), ați observat cât de mare este precizia cu care știm și anticipăm lucrurile. Nu pot spune cât de mult va dura, pentru că depinde de foarte mulți factori, inclusiv de natură economică, presiunea sancțiunilor, presiunea opiniei publice, dar probabil câteva săptămâni vom mai avea conflict și îmi e teamă și ne este teamă și ne uităm cu mare îngrijorare la victimele omenești, la faptul că avem acum 3 milioane și ceva de refugiați ucraineni, probabil că numărul va crește, avem astăzi 6,5 milioane de persoane deplasate intern, în interiorul Ucrainei, probabil că va crește, să sperăm că în cele din urmă o formulă diplomatică și politică va putea fi posibilă, dar deocamdată nu vedem din partea Federației Ruse o încetinire a intenției și a mobilizării de resurse pentru continuarea războiului. Este continuarea într-o greșeală strategică deja destul de gravă făcută de Președintele Putin, ne este teamă că va persevera în greșeală”, a declarat Mircea Geoană, la Digi24, scrie Agerpres.

Secretarului general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană,și-a exprimat temerea, sâmbătă, că Președintele Vladimir Putin «va persevera în greșeală», iar conflictul din Ucraina va mai dura, probabil, câteva săptămâni”, mai arată Agerpres.

Bulgarii avertizează asupra minelor care plutesc în apele mării în zona de nord-vest a Mării Negre.

„Guvernul Bulgariei a transmis, în urmă cu o zi, «în legătură cu informațiile conform cărora o serie de mine marine amplasate pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună și plutesc în Marea Neagră, reprezentând o amenințare pentru nave, că ia toate măsurile necesare»”, scrie News.ro.

„Granițele noastre maritime vor fi monitorizate constant, precum și cursurile tuturor navelor din Marea Neagră. Guvernatorii raionali, împreună cu organele Ministerului Apărării, vor fi pregătiți să organizeze operațiuni de securitate dacă va fi necesar. Populația din raioanele Dobrich, Varna și Burgas este rugată să fie vigilentă. Atunci când detectează obiecte sferice suspecte în apă sau pe mal, cetățenii sunt rugați să sune la 112”, se precizează în comunicatul Guvernului din Bulgaria, mai notează News.ro.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a denunțat, luni, distrugerile comise fără discernământ de armata rusă în orașul Mariupol (sud-estul Ucrainei).

„«Rusia comite într-adevăr multe crime de război, acesta este cuvântul, trebuie să-l spunem. Ceea ce se întâmplă la Mariupol este crimă de război majoră. Bombardamentele fără discernământ devastează orașul și ucid pe toată lumea»”, a acuzat Josep Borrell, într-o declarație făcută presei, scrie Cotidianul.

„«Este ceva oribil, trebuie să condamnăm în cei mai puternici termeni», a adăugat el, referindu-se la situația din Mariupol, care se află sub asediul trupelor ruse de peste două săptămâni, fiind bombardat intens. Borrell a spus că «orașul este complet distrus, iar oamenii mor»”, relatează Cotidianul.

Seară liniștită!

Orașul Mariupol, distrus de bombardamente was last modified: martie 21st, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter