Oameni de încredere

5 dec. 2023
Vizualizari: 139

Revenim azi la sondajul INSCOP comandat de News.ro. Dacă ieri scriam despre poziția partidelor în preferințele electoratului, azi prezentăm un clasament al notorietății și unul al încrederii.

„Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 100% dintre respondenți declarând că au auzit de el. Șeful statului este urmat de Gabriela Firea cu o notorietate de 94.6%, Diana Șoșoacă cu 93.8%, Emil Boc cu 93.7%, Mircea Geoană cu 92.2% și Marcel Ciolacu cu 92%. 86.5% dintre cei intervievați spun că au auzit de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, 83.8% de liderul liberal Nicolae Ciucă și 81.4% de liderul AUR George Simion. Liderul USR Cătălin Drulă beneficiază de o notorietate de 41.6%, în timp ce Ilie Bolojan de 34.3%”, scrie News.ro, citând datele sondajului INSCOP.

Clasamentul încrederii este deschis de Mircea Geoană.

„Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii cu 36.3% încredere multă și foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO este urmat de Laura Codruța Kovesi cu 34.3% încredere multă și foarte multă și Emil Boc cu 32.4%. Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 25.3%, Diana Șoșoacă cu 22.7%, Gabriela Firea cu 21.4% și George Simion cu 20.7%. În Nicolae Ciucă au încredere multă și foarte multă 19.1% dintre cei intervievați, iar în Klaus Iohannis, 16.2%. Ilie Bolojan beneficiază de un capital de încredere de 12.9%, iar Cătălin Drulă de 6.7%”, mai scrie News.ro, pe baza datelor sondajului menționat.

Datele au fost culese în perioada 20-27 noiembrie, prin metoda CATI, volumul eșantionului, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative, fiind de 1.100 de persoane.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, într-un interviu la Prima News, că își dorește ca SUA să fie principalul investitor din România și acest lucru se poate realiza.

„Eu îmi doresc ca Statele Unite să fie principalul investitor din România și principalul partener economic non-UE al României și acest lucru se poate realiza. Mai mult, îmi doresc ca România în viitor să fie un hub pentru companiile din Statele Unite, care vor participa direct sau indirect la reconstrucția Ucrainei”, a spus premierul la Washington, scrie News.ro.

„Sunt ferm convins că România va fi un hub important în principal pentru companiile din Statele Unite, totul ține de războiul din Ucraina. Vor fi investiții pe teritoriul Ucrainei, în infrastructura critică, energetică în perioada următoare, de aceea am fost și la secretara pe energie și urmează în perioada următoare ca tehnicul domniei sale și a Guvernului României și cu reprezentanții companiilor să aibă discuții mult mai aplicate”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, arată News.ro.

Gândul scrie azi că la Consiliul Superior al Magistraturii a fost ales un nou președinte.

„Astăzi, 5 decembrie 2023, în cadrul ședinței de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii a fost aleasă în funcția de președinte al Consiliului doamna judecător Denisa-Angelica Stănișor, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Consiliului doamna procuror Emilia ION, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (proiect de management)”, informează CSM, scrie Gândul.

De la 1 ianuarie 2024, ar urma să intre în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor și președinților de consilii județene, dacă Guvernul nu va adopta alte măsuri pentru a amâna aceste plăți.

„Este un concurs între Parlament și Curtea Constituțională: cine dă mai multă putere acestor legi, acestor pensii speciale. Cine face ca aceste pensii speciale să nu dispară niciodată. Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri”, a declarat senatorul USR Anca Dragu, scrie România liberă.

„Președintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne și Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei și l-a returnat Parlamentului pentru o nouă discuție”, a declarat luni biroul de presă prezidențial, informează BTA, citată de Agerpres.

„Președintele a subliniat că nu au fost luate în considerare sarcinile de război încredințate Ministerului de Interne și nici nevoile Direcției Generale a Poliției de Frontieră și ale Direcțiilor Securitate la Incendiu și Protecția Populației. Echipamentele blindate de transport pe teren accidentat furnizate Ucrainei ar putea fi utilizate în mod specific pentru protecția frontierei bulgare și pentru acordarea de asistență populației în caz de dezastre și accidente, inclusiv în zone greu accesibile, a subliniat președintele”, mai scrie Agerpres.

„Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au pus la punct un sistem de pompe mari care poate fi folosit pentru a inunda cu apă din mare vasta rețea de tuneluri construită de Hamas sub Fâșia Gaza”, relatează publicația americană The Wall Street Journal, citată de Jerusalem Post, scrie Libertatea.

„Cel puțin cinci pompe au fost asamblate luna trecută, la aproximativ un kilometru și jumătate nord de tabăra de refugiați Al-Shati. Fiecare dintre aceste pompe poate extrage și transporta în fiecare oră mii de metri cubi de apă din Marea Mediterană, în tuneluri, inundându-le în câteva săptămâni”, notează ziarul amintit, citat de Libertatea.

„Unii oficiali americani au afirmat că o astfel de tactică ar putea distruge tunelurile și alunga luptătorii Hamas din refugiul lor subteran, dar, în același timp, poate amenința și aprovizionarea cu apă a Fâșiei Gaza. Întregul proces poate dura câteva săptămâni, ceea ce ar permite luptătorilor Hamas să părăsească rețeaua de tuneluri, posibil luând și ostaticii cu ei”, mai notează The Wall Street Journal, arată Libertatea.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

 

Oameni de încredere was last modified: decembrie 5th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: