O singură candidatură independentă admisă pentru europarlamentare

5 apr. 2019
Vizualizari: 979

O singură candidatură independentă admisă pentru europarlamentare

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
  1. Cum alegerile europarlamentare bat la ușă presa scrie azi despre candidaturiile admise de Biroul Electoral Central până la această oră.

„Biroul Electoral Central (BEC) a admis, până acum, o candidatură independentă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai și listele a nouă partide și alianțe.  Astfel, în ședința de joi, BEC a admis candidatura independentă a Gregorianei Tudoran, reprezentant al Asociației  «Împreună pentru A8», care militează pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș. De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de PSD, Alianța 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP și PRU. BEC a respins candidatura independentă a Anei Daniela Dobre și pe cea a lui Octavian Iulian Tiron, precum și listele depuse  de Partidul Națiunea Română, Partidul Oamenilor Liberi și DEMOS”, notează News.ro.

Miercuri polițiștii din toate statele UE au desfășurat pe teritoriul UE operațiunea „Speed Marathon”. Presa scrie azi despre rezultatele acțunii din România.

„În acțiunea Speed Marathon au fost angrenați peste 1.560 de polițiști rutieri, care au acționat în 737 de puncte, anunță Poliția Română. Aceștia au controlat peste 13.000 de autovehicule și au aplicat aproape 8.190 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, 481 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce”, notează News.ro.

După cum scriam ieri, procurori și judecători români de la mai multe parchete și instanțe au protestat, joi timp de o oră, în fața Palatului de Justiție din Bruxelles, față de repetatele modificări la Legilor justiției.

Protestul magistraților a avut loc, după ce o delegație a protestatarilor s-a întâlnit, ieri dimineață, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Procurorul Bogdan Pârlog, care a făcut parte din delegația care s-a întâlnit cu Timmermans, a relatat pentru HotNews.ro, citată de Adevărul cum s-a desfășurat întâlnirea: „A fost o întâlnire de 45 de minute, au fost discuții strict tehnice legate de impactul și efectele tuturor modificărilor pe legislația în justiție. Ne-a comunicat, așa cum a spus și ieri, că s-a ajuns la capătul răbdării și că orice pas în sensul legiferării Ordonanțelor despre care s-a vorbit înseamnă automat încălcarea liniei roșii. A spus că nu va mai exista vreo șovăire în a acționa potrivit competențelor, nu vor mai exista discuții și avertismente. A explicat foarte clar că din acel moment se va acționa.”

Posibila activare a articolului 7 în cazul României este o altă temă pe care o regăsim în paginile ziarelor de azi. Jurnaliștii au chestionat comisarul european pentru Justiție și Protecția Consumatorilor, Vera Jourova (prezentă joi la București la conferința „Ziua europeană a competiției și a consumatorilor”), pe acest subiect.

„Nu încă, dar este o măsură pe care, după cum știți, nu am ezitat să o luăm în cazul Poloniei”, a spus comisarul european pentru Justiție și Protecția Consumatorilor, Vera Jourova, scrie Agerpres.

„Statul de drept, imparțialitatea sistemului judiciar nu sunt doar aspecte interne, ci sunt o problemă europeană. Există standarde care trebuie respectate în toate statele. Așa cum am spus, încă sperăm că dialogul va aduce rezultatele pe care le dorim. Știu că va avea loc o altă dezbatere între domnul vicepreședinte Timmermans și doamna prim-ministru Dăncilă și sperăm că vom ajunge la un rezultat pozitiv”, a mai adăugat comisarul european Vera Jourova, mai arată Agerpres.

Negocierile pentru stabilirea procuror-șef european continua la Bruxelles. A patra întâlnire pentru negocieri va fi pe 10 aprilie. Echipa Parlamentului European a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi.

„Parlamentul a reafirmat că Laura Codruța Kövesi rămâne candidatul preferat al instituției pentru a deveni primul procuror-șef al noului Parchet European. În urma declarației de susținere din plen a președintelui Tajani și după trei runde de negocieri cu Consiliul, echipa de negociere a Parlamentului și-a reiterat sprijinul continuu acordat doamnei Kövesi, fost procuror anti-corupție în România, a cărei candidatură s-a lovit de opoziția guvernului român. De asemenea, echipa a cerut Consiliului să își reconsidere poziția. Procurorul-șef al Parchetului European (EPPO) trebuie să fie selectat de comun acord între Parlament și Consiliul UE”, a transmis Parlamentul European, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Fostul președinte ASF, Dan Radu Rușanu, arestat mai multe luni și achitat după trei ani într-un dosar construit de procurorii DNA, transmite o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică dublul standard cu privire la cazurile de corupție și susținerea acestora pentru fostul procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Constat azi o intervenție grosolană a conducerii Parlamentului UE în actul de justiție din România, cum și un dublu limbaj, prin încălcarea tuturor principiilor democratice clamate de Parlamentul UE cu scopul asumat fățis de a apăra un inculpate. (…) Dublul standard practicat de organismele europene în interpretarea unor întâmplări judiciare din România nu face altceva decât să accentueze euroscepticismul”, precizează Rușanu, notează Mediafax.

În finalul Revistei, scriem despre vandalizarea unui cimitir evreiesc de la Huși. Polițiștii vasluieni cercetează acum împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huși au fost distruse.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„În urma unei plângeri potrivit căreia un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huși au fost găsite distruse, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv cetățeni care locuiesc în vecinătatea cimitirului. Dacă din anchetă va reieși că au fost comise alte fapte de natură penală, vor fi luate toate măsurile care se impun”, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Seară frumoasă!

O singură candidatură independentă admisă pentru europarlamentare was last modified: aprilie 5th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: