Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, vine la Timişoara!

12 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 324

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele SUA, Donald Trump, a trimis la Timișoara o placă memorială pentru marcarea a 30 de ani de la revoluția anticomunistă.

„Placa va fi montată pe zidul Garnizoanei din Piața Libertății – locul în care, în 17 decembrie 1989, armata avea să deschidă focul împotriva manifestanților. Dezvelirea plăcii va avea loc miercuri, 18 decembrie, în prezența ambasadorului Americii în România, Adrian Zuckerman”, notează Adevărul.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, vine la Timișoara să dezvelească placa memorială, trimisă de domnul președinte Donald Trump, pentru recunoașterea meritelor și eroismului celor care s-au luptat în revoluție, acum 30 de ani. Acestă placă va fi amplasată pe zidul fostului comandament al Garnizoanei și al viitorului Muzeu al Revoluției din Timișoara. Va fi la două traverse de placa cu Proclamația de la Timișoara”, a declarat Sorin Predescu, directorul Direcției de Patrimoniu și Cultură Timiș, mai scrie Adevărul.

Guvernul Orban și-a asumat azi răspunderea, în plenul reunit al Parlamentului, în privința amânării termenului pentru creșterea vechimii în vederea accederii magistraților la Institutul Național al Magistraturii (INM).

„Primul proiect de lege pe care Guvernul își angajează răspunderea este legea privind unele măsuri aplicabile în anul 2020 referitoare la concursul de admitere la INM. A trebuit să modificăm proiectul ca urmare a unor amendamente admise. (…) Dacă nu am fi luat această inițiativă, cu siguranță sistemul de justiție ar fi fost grav afectat, accesul cetățenilor la actul de justiție ar fi fost restrâns dramatic, iar disfuncționalitățile provocate în sistemul de justiție ar fi afectat grav sistemul de justiție”, a spus premierul Ludovic Orban în plenul Parlamentului, scrie Agerpres.

Premierul Orban a arătat că Guvernul a luat act de faptul că Parlamentul a adoptat prorogarea termenelor pentru pensionarea anticipată a magistraților și pentru trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei.

„Ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a acestor modificări, au fost formulate amendamente din partea domnului deputat Ioan Cupșa și a domnului senator Robert Cazanciuc. Am acceptat amendamentul înaintat de domnul deputat Ioan Cupșa și partea de amendament formulată de domnul Cazanciuc prin care am scos din corpul legii cele două articole care se referă la prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru pensionarea anticipată a magistraților și pentru trecerea de la completurile de doi la completurile de trei. Am păstrat în corpul legii articolul care se referă la vechimea necesară pentru concursul de admitere la INM și am respins amendamentul domnului senator Robert Cazanciuc”, a explicat Orban, mai notează Agerpres.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi că două dintre proiectele pe care Guvernul și-a asumat răspunderea sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituțională.

PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 și legea care prorogă unele termene din justiție.

„Guvernul și-a asumat joi răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiție, abrogarea OUG 51/ 2019 și instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice, Guvernul a decis, în ședința care a precedat asumarea, să scoată din proiectele de legi prevederile referitoare la pensionarea anticipată a magistraților și trecerea la completurile de 3 judecători, ca urmare a adoptării lor în Parlament. De asemenea, în ședința de Guvern au fost respinse amendamentele USR și ALDE privind deficitul bugetar, unul dintre amendamente cerând ca deficitul să fie de 3%, altul să crească până la 3,95%”, mai notează News.ro.

Presa scrie că președintele Iohannis a retras mai multe decorații unor foști lideri politici, condamnați de instanțele din România.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind retragerea decorațiilor pentru mai multe persoane publice, printre care se numără Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Dan Voiculescu, a informat Administrația Prezidențială”, scrie azi Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, referindu-se la evenimentele din 10 august 2018, că ar trebui ca „cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”.

„Unii jandarmi, când au dat cu gaze lacrimogene, nu și-au pus masca, deci comandanții nu le dăduseră și măști pe care ei le au în dotare. Dar când intri în gaze, dacă nu ai mască, respiri acele gaze și asta îți dă o stare emoțională puternică, adrenalina acționează și nu mai ești rațional, ca jandarm, pentru că inclusiv tu inhalezi gazele lacrimogene. Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei și reacționarea emoțională (…) din partea unui om, până la urmă, jandarmul, care și el era într-o situație de criză fizică. Și atunci oamenii au reacționat urât, violent și s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situație proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern. Și atunci cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”, a spus Vela, la Prima TV, notează Agerpres.

Ministrul de Interne a mai spus că „jandarmii trebuie să respecte procedurile, și nu ordinele unor politicieni” și că dorește schimbarea legislației, astfel încât jandarmii să poarte indicative la vedere, pentru a putea fi identificați.

„Vom modifica legislația, un jandarm să fie personalizat, la vedere cu un număr, astfel încât el să aibă responsabilitatea că dacă lovește un bătrân, o persoană cu handicap, un copil sau dă cu gaze fără să respecte regulamentul, să știe că este pasibil de pedeapsă și este recunoscut în filmări de oameni, în declarații”, a mai afirmat ministrul  Marcel Vela, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, vine la Timișoara! was last modified: decembrie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter