Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne

31 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 404

Cazul adolescentelor dispărute la Caracal continuă să țină prima pagina a ziarelor din România.

„Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt. Astfel, luni au fost ridicate documente de la mai multe instituții și au fost făcute audieri în acest caz”, notează News.ro.

Procurorii încearcă să elucideze filmul evenimentelor.

„Procurorii Serviciului de Îndrumare și Control din Parchetul General au stabilit, în urma controlului făcut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova în cazul dispariției și uciderii Alexandrei Măceșanu, că procurorii de la Caracal nu le-au interzis polițiștilor să intre în locuința suspectului mai devreme de ora 6.00, ci decizia a fost luată în comun, întrucât exista riscul compromiterii probelor, dacă acesta nu era acasă. De asemenea, s-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei și sincope în comunicarea dintre polițiști și procurori, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a dus la solicitarea și dispunerea măsurilor pentur localizarea și identificarea autorului cu întârziere”, mai scrie News.ro.

Unchiul adolescentei ucise la Caracal, Alexandru Cumpănașu, a dat publicității și înregistrările convorbirilor în care fata cerea ajutor la 112, apoi le-a șters.

„Inițial, el a publicat transcrierea acestora și a spus că decizia este a părinților Alexandrei Măceșanu «pentru a vedea întreaga țară putregaiul unui sistem criminal si curajul acestui copil incredibil». El avertiza că părinții interzic oricărei persoane sau mass media sa difuzeze vocea Alexandrei”, scrie News.ro.

Campanie Craciun UJmag 2020

Nicolae Moga a anunțat, marți, că demisionează din funcția de ministru al Afacerilor Interne.

„În urma discuției pe care am avut-o în această dimineață cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activității deficitare a unor angajați ai săi care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați”, a declarat Nicolae Moga la Palatul Victoria, arată Agerpres.

„În cele șase zile în care am condus MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister, că vor reuși să ducă la bun sfârșit munca pe care am început-o împreună și le mulțumesc pentru colaborare”, a mai spus fostul ministru Moga, scrie Agerpres.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, afirmă că primit mandat din partea premierului Viorica Dăncilă să inițieze „un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului”.

„Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz”, a scris vicepremierul Fifor, marți, pe Facebook, notează Agerpres.

Curtea Constituțională a României anunță că a început selecția pentru numirea, de către plenul CCR, a secretarului general.

Potrivit anunțului publicat de CCR, citat de Agerpres, „persoanele interesate trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții: are cetățenie română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu; este licențiat în Drept; nu are antecedente penale sau cazier fiscal și se bucură de o bună reputație; cunoaște limba română; cunoaște limba engleză și/ sau limba franceză; este apt, din punct de vedere medical și psihologic, pentru exercitarea funcției; vechime totală în muncă de cel puțin 12 ani, dintre care cel puțin 6 ani în profesii din domeniul juridic și 5 ani într-o funcție de conducere (vechimile solicitate trebuie împlinite până cel târziu la data depunerii dosarului de participare); nu a fost destituit dintr-o funcție sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 5 ani; nu a fost lucrător sau colaborator al Securității, în sensul OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, nu face parte din niciun partid politic, formațiune sau alianță politică și nici nu a fost și nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informații”.

Seară frumoasă!

Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Interne was last modified: iulie 31st, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter