Nicolae Ciucă: „În acest moment, apreciez că este absolut incorect să venim cu taxe noi pe mediul de afaceri”

13 nov. 2023
Vizualizari: 176

Presa scrie azi despre posibila înscriere în cursa electorală a președintelui PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a afirmat că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale va face acest lucru.

„Sunt președintele Partidului Național Liberal, partid cu blazon și eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri oamenii m-au întrebat, vă angajați cu noi? Și am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de față este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida. Într-un congres, într-un Consiliu Național, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Știți care este chestiunea. Eu am declarat și mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor, fraților, credeți că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiție care nu știm cum se va termina? Are rost să declanșăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă, scrie News.ro.

„Partidul Național Liberal la Sinaia și-a propus să câștige alegerile. (…) Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare – 27%, zece europarlamentari. Partidul Național Liberal a câștigat alegerile prezidențiale – 64% alegerile locale – 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înțelege ceea ce vreau să spun”, a mai completat președintele Ciucă, arată News.ro. 

Întrebat fiind, vineri la Baia Mare, în legătură cu o eventuală creștere a taxelor pentru a putea fi susținută majorarea pensiilor, fostul premier Nicolae Ciucă a arătat că nu vede niciun lider politic care să își asume din nou modificarea fiscalității.

„Eu vă garantez că, așa cum am stat de vorbă cu mediul de afaceri, cu asociațiile care reprezintă mediul de afaceri, orice măsură anul viitor, în condițiile în care decizia luată pentru a modifica o parte din impozite încă nu a început să producă efect și ele intră în aplicare începând de la 1 ianuarie, nu văd un lider politic care să își asume din nou modificarea fiscalității și implicit impactarea mediului de afaceri”, a spus Ciucă, scrie Agerpres.

„În acest moment, apreciez că este absolut incorect să venim cu taxe noi pe mediul de afaceri. Mediul de afaceri trebuie să fie susținut, să fie sprijinit și să îi asigurăm credibilitatea, predictibilitatea și stabilitatea pe ceea ce înseamnă investiții și continuarea dezvoltării afacerilor. Noi, ca țară, trebuie să continuăm să fim, de asemenea, credibili, pentru că ne-am bucurat și de fiecare dată ne bucurăm când vorbim de investiții străine directe. Nu putem să anticipăm că vom avea investiții străine, dacă noi vom fluctua cu măsurile fiscale care clar impactează asupra mediului de afaceri. (…) Susținem și suntem alături cu toată puterea noastră pe tot ceea ce înseamnă identificarea acestor măsuri de asigurare a finanțării pentru noua anvelopă a pensiilor”, a adăugat fostul premier liberal, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit vineri seara la Digi24, despre condițiile în care vârsta de pensionare a românilor poate crește peste 65 de ani, afirmând că aceasta creștere trebuie corelată cu creșterea speranței de viață.

„Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață. Creșterea speranței de viață este un indicator pe care îl găsim în Aging Report și care indică, după cum și spune, care este speranța de viață dintr-o țară. Ei bine, în România, ne dorim să nu avem creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare, sau să venim noi arbitrar cu asta. Motiv pentru care am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creștere a vârstei de pensionare până la 70 de ani”, a spus Simona Bucura Popescu la Digi 24, notează RFI.

Guvernul a aprobat în ședința de joi Regulamentul privind organizarea și funcționarea Registrului Național de Publicitate Mobiliară.
„Actul normativ este rezultatul unor ample consultări realizate de Ministerul Justiției cu toți operatorii autorizați și de drept ai Registrului Național de Publicitate Mobiliară, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru organizarea și funcționarea Registrului, precum și pentru îmbunătățirea activității de operare în Registru, ca premise pentru facilitarea accesului cetățenilor și agenților economici la finanțare”, precizează Executivul, scrie Agerpres.

Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș, a anunțat vineri că se înscrie în AUR, partid din partea căruia va candida la alegerile locale din 2024, la Primăria municipiului Alba Iulia.

„Călin Gheorghe Matieș a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă, la care au asistat și câteva zeci de persoane, care au susținut că au fost membri ai PSD și că îl urmează pe senator la AUR. Matieș a invocat neînțelegeri în organizația județeană Alba a PSD, reproșându-i actualului coordonator, europarlamentarul Victor Negrescu, că ar fi discutat cu actualul primar din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, membru al USR, să candideze la alegerile locale din 2024 din partea PSD”, notează Cotidianul.

„Guvernul Ungariei intenționează să îi consulte pe cetățenii săi dacă sprijină posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, prin intermediul unui chestionar trimis prin poștă, în cadrul unei «consultări naționale»”, a declarat sâmbătă, 11 noiembrie, un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Budapesta, potrivit The Kyiv Independent, scrie Libertatea.

„Într-un mesaj video de 40 de secunde distribuit pe pagina sa de Facebook, Tamas Menczer, secretar de stat în ministerul ungar, a prezentat potențiala aderare a Ucrainei într-o lumină negativă, spunând că primirea (Kievului) ar însemna că «războiul va fi adus în comunitatea (noastră), iar o parte semnificativă a resurselor UE ar merge, de asemenea, către Ucraina». Mesajul video al lui Tamas Menczer vine în contextul în care premierul Viktor Orban a susținut că blocul comunitar nu trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, în ciuda recomandării recente a Comisiei Europene. Miercuri, Executivul comunitar a recomandat Consiliului UE să aprobe începerea negocierilor de aderare, imediat ce Kievul îndeplinește condițiile finale”, mai arată Libertatea.

Seară liniștită!

 

Nicolae Ciucă: „În acest moment, apreciez că este absolut incorect să venim cu taxe noi pe mediul de afaceri” was last modified: noiembrie 13th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: