Nicolae Ciucă, desemnat de Preşedintele Iohannis candidat la funcţia de premier

22 nov. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 148

Conducerea PSD a votat, în unanimitate, pentru intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR.

„De asemenea, liderii PSD au aprobat prin vot ca primul premier în Guvern să fie Nicolae Ciucă. Potrivit unor surse politice, Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor că varianta primului premier la PNL este una bună pentru că social-democrații vor avea Ministerul Finanțelor pentru următoarele 18 luni și, astfel, vor putea să implementeze «pachetul social». PSD va avea și alte ministere importante în Guvern, printre care Transporturi, Muncă, Familie, Apărare, Economie sau Agricultură”, relatează Digi24.

„Social-democrații au următoarele ministere: Ministerul Finanțelor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Familei. PSD va mai avea o funcție de ministru, respectiv secretarul general al Guvernului”, a precizat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, notează Digi24.

Libertatea scrie și despre ministerele pe care le vor gestiona liberalii și UDMR.

„PNL va ocupa: Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Ministerul pentru IMM-uri, iar UDMR își păstrează cele trei ministere: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sportului, Ministerul Mediului”, notează Libertatea.

După ce PNL a anunțat, luni, validarea guvernării cu PSD, fostul lider al partidului, Ludovic Orban, a declarat că își va da demisia din partid.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PSD. Cine își imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a spus Orban, la ieșirea din ședința PNL, scrie News.ro.

„E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuși în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivității celor buni. Dacă, astăzi, cei 17 președinți de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic, numit USR, poate am fi reușit să oprim acest ghiveci care e o sfidare”, a mai declarat Ludovic Orban, mai notează News.ro.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că, în Parlamentul României, s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat Președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

„Șeful statului a avut consultări cu reprezentanții PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni”, mai notează Agerpres.

România ocupă locul 44 din 168 de țări într-un clasament mondial privind calitatea vieții și bunăstarea socială, scrie Digi24.

„Astfel, țara noastră continuă să rămână pe ultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene din acest punct de vedere, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2021. Studiul, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte, arată că România înregistrează 78,41 de puncte din 100, un scor ușor mai ridicat față de anul precedent, și se regăsește în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Argentina, Ungaria și Bulgaria. În clasamentul mondial, România se regăsește în primele 50 de țări la toate cele trei categorii analizate, nevoi de bază (locul 41), oportunități (locul 45) și bunăstare (locul 50). Analizând punctajele acordate fiecăreia dintre coordonatele încadrate în cele trei categorii, țara noastră a obținut cele mai bune scoruri pentru accesul la comunicații și informații (locul 35), siguranța personală (locul 38), drepturile personale (locul 41) și accesul la educație avansată (locul 43). La polul opus, coordonatele analizate pentru România care au înregistrat punctaje mai slabe sunt incluziunea (locul 85), sănătatea și bunăstarea (locul 81) și accesul la educația de bază (locul 73). În 2021, pe primele locuri în clasament sunt Norvegia, Finlanda și Danemarca, iar pe ultimele, Ciad, Republica Centrafricană și Sudanul de Sud”, arată Digi24.

Cotidianul scrie despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească românii care intră în Austria.

„Astfel, MAE precizează că măsurile luate de autoritățile din Viena nu afectează condițiile de intrare pe teritoriul Austriei, intrarea pe teritoriul austriac fiind, în continuare, permisă cu condiția prezentării unuia dintre documentele de mai jos: un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile; un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile; un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor. MAE recomandă cetățenilor români să se informeze anterior deplasării în Austria și să consulte paginile de internet ale autorităților austriece, precum și pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe și a Ambasadei României în Austria”, relatează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Nicolae Ciucă, desemnat de Președintele Iohannis candidat la funcția de premier was last modified: noiembrie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter