Negocierile pentru formarea Guvernului intră în linie dreaptă

19 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 235

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, până joi, România va avea un Guvern.

„Am ajuns la un program agreat ca joi să avem un Guvern învestit. (…) După cum știți, sunt două propuneri de prim-ministru, una a PNL și una a PSD. (…) Am încercat să creionăm cele două propuneri și structurile Guvernului, ținând cont de cine va avea prin rotație primul prim-ministru. Nu am ajuns la o discuție să hotărâm cine are prim-ministrul. Dacă noi insistăm, cum e corect, dacă nu avem prim-ministrul, Ministerul de Finanțe să fie la PSD și cei de la PNL la fel de corect au insistat dacă nu au prim-ministru să aibă Ministerul de Finanțe. Am mai avut o discuție foarte aplicată pe pachetul social. Rămâne, în continuare, să căutăm venituri, (…) părerea celor de la PNL este să nu fie crescută nicio taxă și vom vedea, poate din redevențe și de unde avem, fiindcă nu putem veni cu o minciună în fața românilor, trebuie să venim cu ceva sustenabil. (…) Am ajuns la un program agreat ca, joi, România să aibă un Guvern învestit”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după negocierile cu reprezentanții PNL, scrie Agerpres.

Și, tot joi, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a anunțat că Biroul Executiv al liberalilor a aprobat, în unanimitate, ca propunerea liberalilor pentru funcția de premier să fie Nicolae Ciucă, această propunere venind din partea liderului partidului, Florin Cîțu.

„În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea președintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea președintelui partidului și a fost un vot în unanimitate”, a declarat Flutur, la sediul central al PNL, scrie Agerpres.

Liderul liberal a precizat că s-a votat și ca Nicolae Ciucă să fie șeful delegației PNL la negocierile cu PSD și UDMR.

„A mai fost o propunere: șeful delegației negocierilor ca să facem acest Guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susținut candidat de premier în această funcție”, a mai spus Flutur, notează Agerpres.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Liderii PSD și PNL au, joi, o nouă rundă de negocieri, la Parlament, după ce liberalii au decis să îl desemneze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. În prima imagine de la negocierile dintre cele două partide pot fi observați Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, într-o parte a mesei, iar, de partea cealaltă, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Potrivit unor surse politice, echipele de negociere discută despre măsurile fiscale pe care urmează să le introducă în programul de guvernare și care, mai apoi, vor fi implementate de noul Executiv. PSD și PNL au stabilit să majoreze pensia minimă, de la începutul anului viitor, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Echipele de negociere trebuie să se pună de acord și în ceea ce privește procentul cu care vor fi majorate pensiile, alocațiile, dar și în ceea ce privește salariul minim”, notează Digi24 despre negocierile purtate joi de PNL și PSD.

După o serie de nemulțumiri din partea părinților și profesorilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că testarea pe bază de salivă nu este obligatorie în școli.

„Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înțelegem cu toții că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinți și profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranța sanitară în școli. Testarea nemaifiind obligatorie, nemaifiind obligatoriu de administrat de către cadrele didactice, probabil că va exista o repoziționare. Nu este obligatorie. Dacă, în școala respectivă, cadrele didactice se exprimă în vederea organizării procesului de testare în școală înseamnă că este dorința lor, nu este o obligație. Dacă nu fac acest lucru, elevii vor avea testele și vor putea fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinților sau reprezentanților legali”, a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferință de presă, scrie News.ro.

„Fac un apel la responsabilitatea părinților pentru a comunica în timp și corect rezultatele acestor teste, în beneficiul sănătății propriilor copii”, a mai spus ministrul Cîmpeanu, notează News.ro.

Ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a venit și cu două anunțuri surpriză. Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag, membre ale Consiliului Superior al Magistraturii, și-au anunțat, joi, intenția de a candida pentru funcția de președinte al CSM pentru anul 2022.

„Voiam să vă spun (…) că înțeleg să-mi depun candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului pentru anul viitor și, sigur, urmează să depun și un proiect de candidatură pe care veți avea ocazia să-l citiți”, a declarat judecătoarea Andrea Chiș, în ședința Plenului CSM de joi, scrie News.ro.

„Ultimul bilanț prezentat de președinte va fi nu doar cel pe anul 2022, ci cel al întregului mandat de 6 ani al Consiliului. (…) Este nevoie de un președinte care să ducă la bun sfârșit multele proiecte pe care le-am început și care sunt coordonate de colegii noștri și este nevoie să facem o trecere lină către noul Consiliu căruia trebuie să-i asigurăm cele mai bune condiții”, a mai declarat Andrea Chiș, mai arată News.ro.

La rândul său, judecătoarea Gabriela Baltag și-a anunțat intenția de a candida.

„Nu pot decât să o felicit pe Andrea că se înscrie în această cursă și, deși poate părea pentru unii sinucigaș, vă anunț, dragi colegi, dacă a aruncat Andrea mănușa, am aruncat-o și eu. Nu spre ea, spre dumneavoastră și vă spun că și eu o să înțeleg să îmi depun candidatura”, a declarat judecătoarea Gabriela Baltag, notează News.ro.

Presa mai scrie că președintele Autorității Veterinare, Robert Chioveanu, a fost demis printr-o decizie semnată de premierul interimar, Florin Cîțu.

„Încă nu se cunosc oficial motivele eliberării lui Chioveanu din funcția de președinte ANSVSA. Ea se produce după unele acuzații aduse de angajați ai ANSVSA și de Sindicatul Veterinarilor. Cu câteva zile mai înainte, la 12 noiembrie, fusese schimbat și unul dintre vicepreședinții ANSVSA. În locul lui Silviu Năstase, pe funcția de vicepreședinte, a fost numit Alexandru Bociu”, notează România liberă.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Negocierile pentru formarea Guvernului intră în linie dreaptă was last modified: noiembrie 19th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter