Modificarea formularului 300 – Decont TVA

21 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1235

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 2.227/2019 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată” (M. Of. nr. 687/20 august 2019; intrare în vigoare: 20 august 2019)

Prin OPANAF nr. 2.227/2019 se modifică formularul (300) „Decont de TVA” în sensul introducerii a două noi rubrici: – rândul 17 – Prestări de servicii conform art. 278 alin. (8) C. fisc pentru care locul prestării este în România și – rândul 18 – Regularizări privind prestările de servicii conform art. 278 alin. (8) C. fisc. Rândul 17 va cuprinde date privind baza de impozitare și TVA colectată pentru prestările de servicii de telecomunicații, servicii de televiziune și radiodifuziune sau servicii furnizate pe cale electronică în cazul în care prestatorul are sediul activității economice în România, beneficiarul este persoană neimpozabilă stabilită în alt stat membru UE decât România, iar locul prestării este considerat a fi România conform art. 278 alin. (8) C. fisc dacă valoarea totală, fără TVA, a acestor servicii nu depășește în anul curent 10.000 euro sau echivalentul în lei a acestei sume (46.337 lei) și nu a depășit această sumă în anul precedent.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În rândul 18 se înscriu regularizările ulterioare datorate unor evenimente ce conduc la modificarea datelor din rândul 17 din decont.

Este introdusă o secțiune nouă „Informații privind valoarea totală, fără TVA, a prestărilor de servicii către persoane neimpozabile din alte state membre UE prevăzute la art. 278 alin. (8) lit. b) din Codul fiscal, respectiv servicii de telecomunicații, de radiodifuziune și televiziune, precum și servicii furnizate pe cale electronică”. În această secțiune se înscriu informații referitoare la baza de impozitare a prestărilor de servicii din rândurile 17 și 18 din deconturile de TVA, cumulat pe anul precedent și pentru anul curent. Pentru anul precedent – 2018 – se înscriu informații privind baza de impozitare pentru serviciile menționate prestate în anul 2018 către persoane neimpozabile din alte state membre UE.

Noul formular (300) se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii iulie 2019.
****
Art. 278 alin. (8) C. fisc. prevede că locul prestării de servicii de telecomunicații, servicii de televiziune și radiodifuziune, servicii furnizate pe cale electronică către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul își are sediul activității economice dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) prestatorul este stabilit sau, dacă nu este stabilit, își are domiciliul stabil sau reședința obișnuită într-un singur stat membru;

b) sunt prestate servicii către persoane neimpozabile care sunt stabilite, își au domiciliul stabil sau reședința obișnuită în orice stat membru, altul decât statul membru prevăzut la lit. a);

c) valoarea totală, fără TVA, a prestărilor menționate la lit. b) nu depășește, în anul calendaristic curent, 10.000 euro sau echivalentul acestei sume în moneda națională și nu a depășit această sumă în cursul anului calendaristic precedent.

 

Modificarea formularului 300 – Decont TVA was last modified: august 21st, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter