Modificarea declarației unice în vederea depunerii acesteia și pe format hârtie

11 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 702

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 1.886/2019 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (M. Of nr. 561/09.07.2019; intrare in vigoare: 9 iulie 2019)

Acest ordin modifică OPANAF nr. 49/2019 în sensul revenirii la modalitatea de depunere a Declarației unice în format hârtie. În acest caz, Declarația unică se depune la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Data depunerii declarației în format hârtie este considerată data la care declarația a fost înregistrată la organul fiscal sau data depunerii prin poștă.

În acest sens, se aprobă modelul și conținutul formularului „Anexa nr…..la Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (Anexa). Acest formular se depune numai împreună cu Declarația unică.

Persoanele care obțin venituri din mai multe surse sau categorii de venit vor completa câte o secțiune pentru fiecare din acestea (atât pentru veniturile realizate în 2018, cât și pentru cele estimate pentru 2019), utilizând, dacă este cazul și Anexa la Declarația unică. Persoanele care utilizează programul de asistență pentru completarea Declarației unice nu vor completa și Anexa.

Veniturile care nu se cuprind în Declarația unică inițială se vor declara prin depunerea unei declarații rectificative.

Modificarea declarației unice în vederea depunerii acesteia și pe format hârtie was last modified: iulie 11th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter