Ministrul Tudorel Toader, un nou mandat în Comisia de la Veneţia

12 iun. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 459

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Fără îndoială, evenimentul despre care scrie presa de pe întreaga planetă este întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un.

„Președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și-au dat mâna marți, într-un summit istoric, în Singapore. Trump și Kim au participat la o întâlnire față în față timp de aproximativ 40 de minute, doar în prezența interpreților, iar la finalul acesteia, președintele american a părut optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-și abandoneze armamentul nuclear. Aceasta este prima reuniune dintre un președinte american în funcție și un lider nord-coreean și are ca obiectiv să soluționeze o criză pe tema programului nuclear nord-coreean”, relatează News.ro.

Președintele american, Donald Trump, prevede „o relație formidabilă” cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agențiile de presă.

„«Vom avea o relație formidabilă, nici nu mă-ndoiesc», le-a spus președintele american reporterilor prezenți la summit-ul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuțiile private. La rândul său, liderul nord-coreean a declarat că «vechile practici și prejudecăți au lucrat împotriva noastră, dar le-am depășit pe toate și astăzi suntem aici»”, scrie Agerpres.

La București, ministrul justiției, Tudorel Toader, anunța luni, pe Facebook, că a început cel de-al doilea mandat de membru titular al Comisiei de la Veneția.

„«24 mai 2018 – am început al doilea mandat în calitate de membru titular al Comisiei de la Veneția!», scrie ministrul Toader pe Facebook”, relatează News.ro.

Anunțul ministrului Toader este făcut în contextul în care o delegație a Comisiei de la Veneția se află la București pentru discuții pe tema modificărilor la legile justiției, delegație care s-a întâlnit luni cu reprezentanții Ministerului Justiției și ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De altfel, Parchetul General a anunțat că „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire, la sediul instituției, cu o delegație a Comisiei de la Veneția, din care au făcut parte doamna Hanna Suchocka (Polonia) – președinte de onoare al Comisiei de la Veneția, domnul director Thomas Markert – secretar al Comisiei de la Veneția, doamna Artemiza-Tatiana Chisca – șefa Diviziei Instituții Democratice și Drepturi Fundamentale a Comisiei de la Veneția, domnul Kaarlo Tuori – membru al Comisiei de la Veneția (Finlanda), domnul Nicolae Esanu – membru supleant al Comisiei de la Veneția (Republica Moldova), domnul Jean-Claude Scholsem – membru supleant al Comisiei de la Veneția (Belgia)”, scrie News.ro.

„Din partea Ministerului Public, la întâlnire au mai participat prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Laura Oprean, consilierii procurorului general ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv Ovidiu Predescu, Ionel Senteș și Cornelia-Adriana Șandru, precum și Irina Kuglay din cadrul Secției judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, mai arată News.ro.

Delegația Comisiei de la Veneția se întâlnește astăzi cu președintele Klaus Iohannis și cu membrii Comisiei speciale privind legile justiției din Parlament.

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit ieri cu procurorul-șef DNA.

„«M-am întâlnit cu doamna procuror-șef DNA pentru a discuta despre importanța luptei anticorupție», a scris Brummell pe Twitter. Întâlnirea are loc în contextul în care Curtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a șefei DNA, conform solicitării ministrului justiției. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă nu există un termen în care șeful statului trebuie să se conformeze acestei decizii”, relatează News.ro.

„Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a confirmat luni, la Palatul Parlamentului, înlocuirea ambasadorului SUA la București, Hans Klemm. Meleșcanu afirmă că postul va fi preluat de o persoană «care vorbește limba română»”, anunță Gândul.info.

„Chestionat dacă Hans Klemm s-a implicat în politica de la București, Meleșcanu a răspuns: «Dânsul nu a avut intervenții în ceea ce privește deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o țară democratică, unde toată lumea se poate exprima»”, mai scrie Gândul.Info.

În Dosarul „Gala Bute”, Rudel Obreja face recurs.

„Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a atacat luni, la instanța supremă, prin recurs, decizia de condamnare din Dosarul «Gala Bute», invocând două excepții de neconstituționalitate. Rudel Obreja a spus instanței că dosarul reprezintă o înscenare”, scrie Mediafax.

Seară frumoasă!

Ministrul Tudorel Toader, un nou mandat în Comisia de la Veneția was last modified: iunie 12th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter