Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi îndeamnă pe parlamentari să voteze Legea offshore

16 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 360
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea acestui început de săptămână vine de la Casa Albă, unde Președintele american, Donald Trump, a anunțat, luni, reducerea la 25.000 a numărului soldaților americani staționați în Germania.

„Vom reduce numărul soldaților la 25.000”, a declarat Donald Trump, notează site-ul Radio Europa Liberă.

„Președintele Trump a mai spus că trupele din Germania impun un «cost extraordinar pentru Statele Unite». Liderul administrației de la Washington a acuzat Germania că a tratat incorect Statele Unite în ce privește comerțul.«Așa că dacă facem rău comerțului, facem rău și NATO», a mai afirmat președintele american, acuzând și alte țări că, de asemenea, profită, dar „cel mai rău profitor este Germania”, relatează Radio Europa Liberă.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german.

Vineri, 12 iunie, NATO a acordat Ucrainei statutul de Partener pentru Oportunități Întărite – Enhanced Opportunity Partner sau EOP.

„Practic NATO și-a asumat, cu această ocazie, susținerea apărării Ucrainei pe linia de contact din Donbas și la Marea Neagră, într-un program individualizat ce presupune și interoperabilitate, și sprijin major în dezvoltarea capabilităților de apărare ale Kievului. Abordarea este cu atât mai importantă cu cât înglobează, în spațiul acestui tip de proiect, Republica Moldova, cea care găzduiește – fără voie, ilegal – trupele ruse ale Grupului Operativ de Trupe Ruse de la Tiraspol, nedeclarate oficial trupe de ocupație, o adevărată enclavă în spatele Ucrainei”, explică Adevărul.

O altă știre din presă se referă la exploatările de gaze din Marea Neagră. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi îndeamnă pe parlamentari să voteze Legea offshore, pentru deblocarea proiectului de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră.

„Poate că cel mai bun lucru pe care l-m învățat este că dependența de importuri din spațiul extra-european a arătat cât de vulnerabili suntem, și aici vorbim de absolut toate domeniile. Energia a fost esențială în această criză de pandemie, energia și comunicațiile au stat la baza dezvoltării economiei în această perioadă”,a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, luni, la dezbaterile care au loc în Camera Deputaților, la solicitarea grupului parlamentar al USR, cu tema „Măsurile economice post-COVID și perspective de însănătoșire a economiei românești”, notează News.ro.

„Ne dorim deblocarea investițiilor din Marea Neagră, e o investiție strategică de securitate națională care trebuie făcută”, a adăugat ministrul Economiei, mai scrie News.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anunțat, marți, că a atacat la Curtea Constituțională, înainte de promulgare, Legea privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, pe care o consideră neconstituțională în ansamblul său.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sesizarea Curții Constituționale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare, a Legii privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene (PL–x nr.354/2020), adoptată prin vot final în ședința Camerei Deputaților din data de 09.06.2020. Sesizarea de neconstituționalitate privește actul normativ în întregime, reținându-se de către Secțiile Unite atât vicii de neconstituționalitate de natură extrinsecă, cât și intrinsecă”, a transmis, marți, ÎCCJ, scrie News.ro.

Presa mai scrie că Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea de Apel București amenda de 5.000 de lei primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma unor declarații în care acuza PSD că a făcut înțelegeri subterane cu UDMR.

„Acțiunea fost depusă în instanță vineri și are ca obiect anularea Hotărârii CNCD 443/20.05.2020, scrie Agerpres. Până în acest moment, instanța nu a stabilit când va începe procesul.​ Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Iohannis pentru «discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională» prin afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD – UDMR «pentru a da Ardealul ungurilor»”, arată site-ul Radio Europa Liberă.

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi îndeamnă pe parlamentari să voteze Legea offshore was last modified: iunie 16th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter