Ministrul Budăi a demisionat

13 iul. 2023
Vizualizari: 137

În scandalul „azilelor groazei” apare o primă demisie din Guvern.

„Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat joi demisia din funcție, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din județul Ilfov. Acesta și-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în ședința de Guvern că ministrul Budăi l-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia, la finalul acestei ședințe a Executivului”, relatează News.ro.

„M-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia, la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic, într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a anunțat șeful Executivului, Marcel Ciolacu, mai scrie News.ro. 

Președintele USR, deputatul Cătălin Drulă, a transmis că demisia lui Marius Budăi din Ministerul Muncii trebuie să fie urmată de cea a Gabrielei Firea, care deține portofoliul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

„După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea. Fiecare zi de întârziere înseamnă sfidare și dispreț față de românii revoltați de ororile din Voluntari. Premierul Ciolacu are datoria să o demită pe Firea. Oricâte calcule cinice își fac în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar și obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa Guvernului”, a scris Drulă, pe Facebook, notează România liberă.

Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluție prin care se solicită contestarea legalității veto-ului Austriei împotriva aderării țării noastre la Spațiul Schengen.

„Documentul a fost adoptat cu 526 voturi «pentru», 57 voturi «împotrivă» și 42 de abțineri. În rezoluție, Parlamentul European subliniază că România și Bulgaria au îndeplinit deja cerințele necesare pentru a fi admise în spațiul Schengen. Eurodeputații regretă decizia Consiliului UE din 8 decembrie 2022 de a respinge statutul de membru al Schengen «fără să fi fost prezentată nicio justificare de natură juridică legată de criteriile de aderare». Un spațiu Schengen extins, fără controale la frontiere, ar face UE mai puternică, spun eurodeputații, menționând că toate statele membre au dreptul de a adera la Schengen odată ce sunt pregătite. Rezoluția îi solicită Comisiei Europene să estimeze pierderile financiare, câștigurile nerealizate și daunele aduse mediului pe care România și Bulgaria le-au suferit din iunie 2011 din cauza «deciziei negative și nejustificate» adoptate în privința aderării celor două țări la spațiul Schengen și să analizeze posibilele mecanisme de compensare a pierderilor financiare. Eurodeputații subliniază că situația actuală «este instrumentalizată de propaganda anti-UE, inclusiv propaganda rusă» și «subminează capacitatea UE de a-și promova valorile și buna guvernanță în țările din afara UE»”, relatează România liberă.

După Summitul NATO de la Vilnius, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează că „al Treilea Război Mondial se apropie”.

„Occidentul delirant nu a putut inventa nimic altceva. Previzibilitate la cel mai înalt nivel, chiar idiot. De fapt, este o fundătură. Al Treilea Război Mondial este din ce în ce mai aproape”, a scris Medvedev, fost Președinte al Rusiei între 2008 și 2012, pe canalul său Telegram, scrie Evenimentul Zilei.

„Fostul președinte a subliniat că la summitul NATO de la Vilnius s-a convenit creșterea ajutorului militar acordat Ucrainei «cu tot ce este posibil: rachete, bombe cu dispersie și avioane»”, scrie Evenimentul Zilei.

„Este clar: operațiunea militară specială (în Ucraina) va continua cu aceleași obiective”, a adăugat Medvevev, precizând că unul dintre acestea este ca „gruparea nazistă de la Kiev să renunțe la a deveni membru NATO, mai arată Evenimentul Zilei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut printr-o umilință publică la summitul NATO.

„Sunt absolut convinsă că aceasta face parte dintr-un joc. Pentru anglo-saxoni, momentul de a provoca insulte și umilințe publice și de a poza într-o ipostază de dependență face parte din planul lor extrem de important. Ceea prin ce a trecut Ucraina și poporul ucrainean în momentul de față nu este o simplă întâmplare, aceasta face parte din planul lor de a le arăta unde le este locul”, a spus Maria Zaharova, citată de gazeta.ru, mai notează Evenimentul Zilei.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a avertizat joi că Moscova va considera prezența în Ucraina a avioanelor de vânătoare F-16, o amenințare în domeniul nuclear.

„Am informat puterile nucleare – Statele Unite, Regatul Unit și Franța – că Rusia nu poate ignora capacitatea acestor avioane de a transporta arme nucleare. Nicio garanție nu va ajuta aici”, a apreciat șeful diplomației ruse, într-un interviu pentru ziarul Lenta.ru., scrie România liberă.

„Lavrov a avertizat că, în plin război, armata rusă nu va sta să stabilească dacă fiecare aeronavă F-16 este echipată pentru lansarea sau nu de arme nucleare”, mai notează România liberă.

Seară liniștită!

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Ministrul Budăi a demisionat was last modified: iulie 13th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: