Metrorex majorează preţul la cartele

6 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 514

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu ultima ședință a CSM.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, miercuri, să recomande înființarea unui «număr optim» de completuri de cinci judecători, «cel puțin 3 completuri în materie penală și 3 completuri în alte materii decât cea penală, care să asigure conformarea cu exigențele expuse în decizia Curții Constituționale». Conform hotărârii, judecătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, în ședință publică, iar toate dosarele aflate pe rolul ÎCCJ, de competența completurilor de 5 judecători, «înființate din anul 2014 și până în prezent, se repartizează aleatoriu, în sistem informatizat, completurilor nou înființate de 5 judecători»”, scrie azi News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Presa mai arată că CSM a amânat luarea unei decizii în privința acțiunii disciplinare deschise împotriva fostei șefe DNA.

„Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat miercuri, pentru 23 ianuarie 2019, deciziile cu privire la două acțiuni disciplinare ale Inspecției Judiciare vizând-o pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. O cercetare disciplinară, care îl vizează și pe procurorul Marius Iacob, a fost declanșată de IJ în luna ianuarie, în urma înregistrărilor dintr-o ședință a DNA apărute în spațiul public. O alta a fost deschisă în septembrie, Kovesi fiind acuzată că a inserat într-un comunicat date confidențiale dintr-o anchetă derulată de către procurorii din subordine, ceea ce înseamnă «nerespectarea confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură, de care a luat cunoștință în exercitarea funcției»”, scrie News.ro.

Presa relatează azi despre vizita de ieri a premierului român și a membrilor cabinetului său de la Bruxelles, unde au avut mai multe întâlniri cu oficiali europeni, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE.

„«Consider că președinția rotativă nu va fi influențată de către MCV», a declarat Viorica Dăncilă miercuri, la Bruxelles, într-un interviu acordat televiziunii Antena 3”, scrie Agerpres.

„Viorica Dăncilă a precizat, în interviul menționat, că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat în cadrul discuțiilor că MCV-ul nu trebuie legat de aderarea la Spațiul Schengen, că România îndeplinește criteriile de aderare și că se vor face toate demersurile ca țara noastră să devină membru al spațiului Schengen și să se renunțe la MCV”, mai notează Agerpres.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează în toată țara, în luna decembrie, 106 întâlniri cu contribuabilii, unele dintre acestea în colaborare cu organisme profesionale și alte instituții publice, se arată într-un comunicat al ANAF”, notează Cotidianul.

„Principalele teme abordate în cadrul întâlnirilor sunt: «Serviciile electronice oferite de ANAF și avantajele utilizării acestora – SPV», «Obligațiile fiscale generale de declarare și de plată în luna decembrie 2018», «Eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale», «Case de marcat – facilități, obligații, termene»”, mai arată Cotidianul.

Polițiștii și militarii care primesc compensație lunară pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani pentru a-și achita rata sau o fracțiune de rată în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar sau imobiliar.

„«În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea nr. 360/2002 privind statutul polițistului, Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Menționăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistul/militarul să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe», anunță Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă” remis Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că se va scumpi călătoria cu metroul, ca urmare a majorărilor de salarii care vor fi acordate angajaților Metrorex.

„«Efectul creșterilor salariale se va regăsi în costul pe care oamenii îl vor plăti pentru a călători cu metroul», a declarat Lucian Șova, precizând că «sindicatul Metrorex a șantajat». Recent, sindicaliștii au hotărât să anuleze greva generală plănuită de angajații Metrorex, după ce s-a ajuns la un acord cu conducerea companiei. Asta după ce li s-a promis că angajații de la metrou vor primi 20% în plus la salariu”, scrie Adevărul.

În finalul Revistei, scriem și despre prima țară din lume în care transportul este gratuit.

Conferintele Video Universul Juridic

„Luxembourg va deveni, în curând, prima țară din lume care va face transportul public în comun gratis, în urma unui plan elaborat de guvernul de coaliție reales, care este condus de Xavier Bettel, relatează site-ul cotidianului The Guardian”, conform Mediafax.

Seară frumoasă!

Metrorex majorează prețul la cartele was last modified: decembrie 6th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter