Mai puţine cerinţe pentru accesarea programului IMM Invest

27 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 318

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Moțiunea simplă inițiată împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților.

„Camera Deputaților a dezbătut luni moțiunea inițiată de 93 de deputați PSD și Pro România împotriva ministrului Educației, intitulată «Pas cu Pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată». Ministrul Educației, Monica Anisie, i-a atacat dur pe parlamentarii care au semnat moțiunea, întrebându-i unde sunt efectele măsurilor luate de foștii miniștri ai Educației, unde sunt tabletele promise în ultimii doi ani elevilor, și spunându-le că situația actuală a învățământului românesc este efectul măsurilor dispuse de guvernele anterioare. Au fost înregistrate 172 de voturi «pentru», 90 «împotrivă» și 47 de abțineri”, relatează News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

Moțiunea simplă  inițiată împotriva ministrului Educației este a patra moțiune simplă care vizează un ministru al Cabinetului Orban și care trece de Parlament în ultimele două săptămâni.

Guvernul elimină din programul IMM Invest cerința de instituire a ipotecii și a certificatului COVID-19.

„Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că au fost eliminate două bariere în cadrul programului IMM Invest, fiind vorba de renunțarea la cerința de instituire a ipotecii legale și eliminarea certificatului COVID-19, prin care companiile probau dacă au fost sau nu afectate de pandemie”, arată News.ro.

Adevărul scrie astăzi despre un fond de relansare economică, în valoare de 750 de miliarde de euro, așteptat de către state membre UE afectate de pandemie.

„Italia și Spania primesc partea leului în acest plan de relansare economică, au subliniat surse europene. Planul are la bază un proiect revizuit la bugetului pe termen lung al UE, și include un nou fond de relansare economică ce urmează să fie finanțat prin împrumuturi la scară mare contractete de CE în numele UE, de o amploare fără precedent. Comisia a propus fonduri în valoare de 750 de miliarde de euro, potrivit comisarului european al Economiei, italianul Paolo Gentiloni. Din această sumă, 500 de miliarde de euro urmează să fie redistribuită sub forma unor subvenții – o sumă preconizată în planul franco-german prezentat săptămâna trecută -, iar restul ca împrumuturi acordate statelor membre UE, potrivit unor surse europene”, notează Adevărul.

„Instrumentul relansării economice și bugetul se adaugă unui fond de împrumuturi în valoare de 240 de miliarde de euro prin Mecanismul European de Stabilitate (MES, Fondul de salvare al zonei euro), unui fond de garantare a întreprinderilor în valoare de 200 de miliarde de euro și instrumentului SURE, în valoare de 100 de miliarde de euro, creat în vederea susținerii șomajului parțial. Comisia a validat, de asemenea, ajutoare destinate statelor în valoare de 2.130 de miliarde de euro de la începutul crizei, din care aproape jumătate au fost deblocate de către Guvernul german în susținerea întreprinderilor germane”, mai scrie Adevărul.

După scandalul termoscanării, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în spațiile închise.

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că „măsurarea temperaturii la intrarea într-un spațiu închis – instituție publică, spațiu comercial, unitate de prestare a serviciilor – este obligatorie în perioada stării de alertă”, scrie Libertatea.

„Pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc., se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, transmite Ministerul Sănătății, arată Libertatea.

„Ministerul Sănătății menționează că la măsurarea temperaturii care se va realiza cu termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis”, mai scrie Libertatea.

Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil, marți, proiectul de Hotărâre de Guvern privind suplimentarea numărului maxim de posturi în Ministerul Public.

„Potrivit proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției la sfârșitul lunii aprilie, numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public ar urma să se suplimenteze cu 50 de posturi de procuror, 100 de posturi de personal auxiliar de specialitate și 20 – de funcționar public. Se va realiza, astfel, o creștere de la 6.996 de posturi la 7.166”, notează Agerpres.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Seară frumoasă!

Mai puține cerințe pentru accesarea programului IMM Invest was last modified: mai 27th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter