Legea salarizării unitare va fi modificată

26 ian. 2021
Vizualizari: 441

Deschidem Revista din această seară cu problemele de aprovizionare cu vaccinul produs de AstraZeneca, întâmpinate de guvernele europene, care au ajuns și în atenția Comisiei Europene.

„Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat luni seară că AstraZeneca nu va mai livra toate dozele de vaccin negociate de Comisia Europeană și a transmis companiei, în mod public, să ia măsuri pentru a livra cantitatea stabilită, în condițiile în care vaccinul a fost finanțat cu bani europeni. Totodată, ea a anunțat un mecanism de transparență, prin care companiile vor fi obligate să anunțe exporturile către țările non-UE”, relatează Digi 24.

„Este o problemă pe partea de aprovizionare. Vinerea trecută, compania AstraZeneca a informat în mod surprinzător Comisia și Uniunea Europeană că intenționează să furnizeze considerabil mai puține doze de vaccin decât a fost agreat și anunțat. Noul calendar este inacceptabil”, a spus Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-o conferință de presă mai scrie Digi 24.

Click scrie despre opt simptome COVID-19 mai puțin cunoscute.

„Printre acestea se numără ulcerații la nivelul limbii, gust metalic sau extrem de neplăcut, foarte ciudat, căderea excesivă a părului, stare de confuzie și pierderi de memorie, așa-numitul simptom al ochilor roz sau în termeni științifici – conjunctivită – lipsa poftei de mâncare la copii, iritații și roșeață în zona abdominală – tot la copii – dar și așa-numitul picior Covid. Săptămâna trecută, profesorul Tim Spector, epidemiologist la King’s College London, și unul dintre experții care analizează datele dintr-o aplicație de urmărire a simptomelor infecției Covid-19, a declarat pentru publicația THE SUN că pe lângă manifestările pe care deja le cunoaștem, au apărut și altele pe care ar trebui să le recunoaștem. Ultimul de pe listă este «Limba Covid» Unul dintre cele mai noi simptome de infecție cu Covid-19 îl reprezintă ulcerații la nivelul limbii, dar și limba umflată, a declarat profesorul britanic Tim Spector”, relatează Click, citând publicația britanică menționată.

Libertatea scrie despre răspândirea COVID-19 la animalele de  companie și pericolele ce decurg de aici.

„Un editorial scris de un grup de specialiști în revista Virulence susține că pentru a stopa răspândirea coronavirusului trebuie luată în calcul într-un viitor nu foarte îndepărtat vaccinarea pisicilor și câinilor. (…) Profesorul Kevin Tyler, redactorul-șef al revistei Virulence, a adăugat că «dacă coronavirusul a fost transmis de la animal la animal, cum s-a întâmplat cu nurcile, atunci se întâmplă acest lucru și în cazul pisicilor și câinilor de companie. Riscul cel mare este, susține Tyler, ca din aceste rezervoare să evolueze tulpini specifice animalelor, care mai apoi să fie transmise la om, apoi de la om la om si așa să o luăm de la capăt»”, notează Libertatea.

Pe fondul măsurilor restrictive impuse în țările europene apar și tensiunile sociale. În căutarea unei noi majorități, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că va demisiona.

„Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliție, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus. Deși Giuseppe Conte a supraviețuit ulterior unui vot de încredere în Parlament, săptămâna trecută, el nu a reușit să-și asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăți în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susținători”, relatează Digi 24.

În Franța, cu 15 luni înainte de alegerile prezidențiale, un sondaj arată tendințe îngrijorătoare pentru Emmanuel Macron.

„Potrivit unei anchete Harris Interactive, președintele în exercițiu al Franței este devansat cu circa 2% în preferințele alegătorilor pentru primul tur de către șefa Adunării Naționale (dreapta radicală) Marine Le Pen. Dacă duminică ar fi avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale în Franța, Marine Le Pen ar fi câștigat cu 26-27%. Ea ar fi fost urmată de Emmanuel Macron, creditat cu 23-24%. Procentajul variază în funcție de ceilalți posibili candidați la președinția Franței.
(…)Sondajul a fost realizat online în perioada 19 – 20 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 1.403 persoane, dintre care 976 înscrise pe listele electorale”
, scrie Adevărul.

Surpriza ultimelor alegeri din România, AUR anunță afilierea la Grupul european al conservatorilor și reformiștilor.

„Copreședintele partidului AUR, George Simion, a anunțat afilierea acestei formațiuni la grupul european al conservatorilor și reformiștilor, din care face parte, de exemplu, partidul aflat la guvernare în Polonia. Acest anunț a fost făcut după ce, săptămâna trecută, George Simion a avut o vizită la Varșovia, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai partidelor aflate la putere în Polonia, de orientare conservatoare: PiS (Partidul Lege și Justiție) și Partidul Solidaritatea Poloneză”, notează România Liberă.

Presa din România mai scrie despre anunțul premierului Florin Cîțu, potrivit căruia Guvernul lucrează la modificarea Legii salarizării unitare și la cea a pensiilor, schimbări care ar urma să elimine inechitățile.

„În acest moment ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilității finanțelor publice în România. Vorbim de legea salarizării unitare, care a fost prezentată public ca o lege care trebuia să elimine inechitățile din administrația publică, dar a creat probleme cu tot felul de excepții care au apărut în ultimii ani. Când a fost prezentată această lege, s-a spus că președintele României are salariul cel mai mare și de acolo pornim cu restul salariilor. Nu mai este așa, președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării. Legea pensiilor – această coaliție a spus din primul moment, vrem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate”, a spus premierul Cîțu, arată Adevărul.

Seară frumoasă!

Legea salarizării unitare va fi modificată was last modified: ianuarie 26th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: