La un pas de anticipate

4 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 200

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Marți au continuat audierile miniștrilor Cabinetului Cîțu.

„Ion Ștefan a primit, marți, aviz negativ pentru funcția de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 10 voturi «pentru», 20 «împotrivă» și 6 abțineri”, relatează Agerpres.

Monitor Dosare

Dacă ministrul desemnat pentru portofoliul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației nu a reușit să convingă comisiile parlamentare, ministrul desemnat pentru portofoliul Agriculturii a fost avizat pozitiv.

 „Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit marți aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii celor două comisii pentru agricultură din Camera Deputaților și Senat au avizat noul mandat cu 18 voturi «pentru», 14 «împotrivă» și două abțineri”, mai scrie Agerpres.

După audierile din comisiile reunite, noul Cabinet Cîțu urmează să fie votat în plenul reunit. Parlamentarii PSD anunță că vor fi în sală, la ședința de plen reunit, privind învestirea Guvernului Cîțu, dar vor vota împotrivă. Luând în considerare anunțurile făcute de ceilalți lideri politici este posibil ca noul guvern să nu primească în Parlament voturile necesare învestirii, deschizându-se astfel drumul spre anticipate.

„Vom merge la vot, vom vota împotriva Guvernului Cîțu. Minoritățile nu pot asigura cvorumul, dar vom merge în sală și vom vota împotriva Guvernului Cîțu și vom vedea cu atenție dacă PNL respectă deciziile CCR, respectiv dacă își vor vota propria propunere. (…) Avem o hotărâre – nu îl votăm pe domnul Cîțu, mai avem o hotărâre – vom fi în sală”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a mai arătat că „așteaptă motivarea CCR la decizia că există conflict juridic între Președinte și Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcția de premier”, mai arată Agerpres.

Presa scrie și despre ultima ședință a CSM.

„Secția pentru procurori a CSM a emis avize pozitive pentru Cătălin Ranco Pițu, propus procuror șef al Secției parchetelor militare din cadrul PICCJ, și pentru Mădălina Scarlat și Oana Daniela Pâțu, propuse să ocupe funcțiile de adjunct al șefului DNA, respectiv adjunct al șefului DIICOT”, notează News.ro.

Presa mai scrie că Înalta Curte de Casație și Justiție ia măsuri speciale pentru a evita accesul în instituție a persoanelor care ar putea fi suspecte de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să interzică accesul în sediile sale pentru persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-o zonă de risc sau care au intrat în contact cu o persoană diagnosticată sau monitorizată pentru o posibilă infecție cauzată de COVID-19. De asemenea, completurile de judecată examinează posibilitatea stabilirii de ore pentru soluționarea cauzelor ori a accesului etapizat al părților ori publicului în sălile de ședință”, relatează News.ro.

Măsura ar putea fi adoptată și de alte instanțe din România.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat oficial simplificarea procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii.

„Este vorba despre eliminarea etapei privind eliberarea – pe suport de hârtie – a adeverințelor privind stagiul de cotizare și punctajul mediu anual realizat de asigurat și comunicarea acestora, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poștei. Astfel, informațiile necesare determinării stagiului de cotizare și a punctajului mediu anual – pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel național, indiferent de județul în care angajatorul persoanei interesate depune declarația nominală de asigurare, respectiv de județul în care este instrumentat dosarul de pensie. Totodată, această procedură reprezintă o facilitate și pentru persoana asigurată, care va putea solicita eliberarea în aceeași zi a adeverinței de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului”, a informat CNPP, relatează Adevărul.

Conferintele lunii noiembrie
”

Presa relatează și despre jocul Turciei în criza migranților.

„Țările membre ale UE au transmis marți Agenției europene de control la frontiere Frontex acordul lor de a contribui la o intervenție rapidă pentru a ajuta Grecia în fața afluxului miilor de migranți veniți prin Turcia. În plus, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a promis Greciei, pe care a descris-o drept ”scutul european”, un ajutor financiar de 700 de milioane de euro, din care jumătate imediat, pentru a face față valului migrator. (…) Frontex a acceptat luni lansarea unei operațiuni rapide în sprijinul Greciei. Ea a desfășurat deja întăriri și a ridicat nivelul de alertă în zona frontierei dintre Turcia și Grecia. Turcia și-a deschis granițele cu Europa, spre Grecia și Bulgaria, lăsând cale liberă miilor de refugiați și migranți. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan pune presiune pe UE și NATO cu scopul de a obține sprijinul lor în operațiunile militare ale Turciei în Siria”, notează Adevărul.

Seară frumoasă!

La un pas de anticipate was last modified: martie 4th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter