Klaus Iohannis – victorie în alegeri

25 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 218

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La finele alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis a obținut un nou mandat de președinte al României.

După numărarea a 9.082.402 voturi (99.95% din total) din 18742 sectii din țară (99,96% din total), Klaus Iohannis – 63,17% (5.626.706 de voturi), Viorica Dăncilă – 36,82% (3.280.296 voturi). Au fost 173.599 voturi anulate (1,91% din totalul voturilor exprimate)”, scrie România TV.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Președintele Klaus Iohannis a câștigat în 10 județe cu peste 70% din voturi, iar în două dintre ele cu peste 80 la sută, anume Sibiu (85,29%) și Cluj (81,06%). Celelalte 8, cu peste 70%, sunt: Alba (73,43%), Bistrita Năsăud (71,9%), Brașov (73,55), Covasna (72,93), Harghita, (70,37), Mureș (73,6), Satu Mare (72,55), Timiș (76,32)”, mai notează România TV.

În diasporă, președintele Klaus Iohannis a obținut un rezultat istoric, după cum urmează: „Președintele Klaus Iohannis a obținut 93,53% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 6,47%, după numărarea a 276.890 voturi exprimate în 360 de secții din diaspora. În diasporă au votat până acum 925148 de persoane, cărora li se adaugă cele 17.503 care au votat prin corespondență”, arată România TV.

Cotidianul scrie despre județele în care Viorica Dăncilă a câștigat alegerile.

„Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, Viorica Dăncilă a obținut mai mult în următoarele județe: Gorj: Viorica Dăncilă 51,9%, Klaus Iohannis – 49%, Mehedinți: Viorica Dăncilă – 52,2%, Klaus Iohannis – 47,7%, Olt – Viorica Dăncilă – 54,2%, Klaus Iohahnis- 45,7%,Teleorman – Viorica Dăncilă- 59,1%, Klaus Iohannis – 40,8%, Giurgiu: Viorica Dăncilă – 55%, Klaus Iohannis – 44,9%”.

În alte județe, în care altădată PSD câștiga alegerile, acum s-au obținut rezultate sub așteptări.

„Oferim câteva rezultate privizorii din țară, acolo unde sunt lideri vechi PSD: Vrancea – Klaus Iohannis – 59,1% , Viorica Dăncilă – 40,8%, Suceava – Klaus Iohannis- 61,2%, Viorica Dăncilă -38,7%, Vaslui – Klaus Iohannis – 54,2%, Viorica Dăncilă – 45,8%, Bacău – Klaus Iohannis – 62%, Viorca Dăncilă – 38%, Constanța – Klaus Iohannis – 68%, Viorica Dăncilă – 32%”, scrie Cotidianul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică seara, în discursul după închiderea urnelor, că se va implica în formarea unei noi majorități.

 „Am câștigat astăzi, dragi români! România a câștigat! România modernă, România europeană, România normală a câștigat astăzi! Românii au fost eroii zilei de astăzi, au mers într-un număr impresionant să voteze și acesta este cel mai important câștig de azi, faptul că au mers la vot. Și aici o mențiune despre românii din Diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot. E cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”, a spus președintele Iohannis la începutul discursului, scrie Cotidianul.

Klaus Iohannis a vorbit apoi despre crearea unei noi majorități și despre alegerile de anul viitor:

„Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România. Vă promit azi, aici, în această seară, că voi fi președintele tuturor românilor și acelora care m-au votat în mod expres și acelora care nu m-am votat. Voi fi și președintele celor care nu au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge totuși la vot. După această victorie sunt multe lucruri de făcut, de reperat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare; spre România normală. Vă promit încă un lucru: Voi fi un președinte total implicat pentru România”, a mai spus președintele Iohannis, notează Cotidianul.

După închiderea urnelor, Viorica Dăncilă a declarat, că PSD a recâștigat alegătorii, pe care i-a pierdut la parlamentare și europarlamentare.

„Mulțumesc colegilor mei din teritoriu! Vreau să le mulțumesc simpatizanților și militanților PSD, tuturor celor care au vrut să înlocuiască ura și dezbinarea cu unitatea și încrederea. PSD astăzi a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 pentru a intra la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă, notează Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat duminică seara, la Antena 3, după rezultatul alegerilor, că nu intenționează să demisioneze.

„Nu am luat în calcul acest lucru. Vom discuta în cadrul CEX. Noi trebuie să avem în vedere că vin sărbătorile și imediat intrăm în precampanie electorală și trebuie să fim foarte bine pregătiți. Bineînțeles că voi asculta opiniile tuturor colegilor. Vom vedea cum văd lucrurile pe fiecare județ în parte. Trebuie să nu analizăm lucrurile pe ceea ce a făcut candidatul. Eu am făcut tot ceea ce ținea de mine. Poate am început târziu campania, pentru că într-adevăr noi am trecut după o perioadă dificilă, pierderea alegerilor europarlamentare, arestarea președintelui partidului, Congres, dar am reușit să recuperăm electoratul pe care l-am avut în 2016. Vom discuta în partid, dar cred că analiza trebuie să o facem pornind de la fiecare organizație în parte, pentru a veni cu o strategie de campanie pliată pe realitate”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3, scrie Cotidianul.

Presa consemnează azi și declarația premierului Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor alegerilor. Premierul Orban a prezentat un plan pe care PNL îl va propune partenerilor pentru a organiza alegeri anticipate.

Susținem alegerile anticipate. Vom face un acord cu partenerii noștri, astfel încât să obținem semnătura lor că vor respinge în Parlament două guverne succesive, ca să se poată declanșa alegerile anticipate.Săptămâna viitoare vom face rectificarea bugetară” a spus premierul Ludovic Orban, scrie RomâniaTV.

Seară frumoasă!

Klaus Iohannis – victorie în alegeri was last modified: noiembrie 25th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter