Joi va fi anunţat noul şef al DNA

4 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 458

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că nu s-a putut obține consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare și, prin urmare, a suspendat ședința Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect, întrucât acesta consideră că este necesară rectificarea bugetară.

„Președintele a explicat, într-o declarație de presă la Cotroceni, că, având în vedere faptul că este vorba despre o rectificare pozitivă, este inexplicabilă tăierea bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale. Klaus Iohannis a precizat că șefii respectivelor instituții au precizat că, în aceste condiții, nu pot fi îndeplinite obiectivele stabilite tot de CSAT. […] Șeful statului a subliniat că nu este admisibil să fie pusă în dificultate securitatea României, în condițiile în care rectificarea este una puternic pozitivă și nu există niciun fel de motivație pentru tăieri bugetare într-o zonă atât de sensibilă cum este cea a securității naționale. «România este o țară sigură, românii sunt bine apărați, dar aceste lucruri nu vin de la sine, aceste lucruri le avem pentru că avem instituții, avem servicii performante, care garantează românilor această securitate, ea nu trebuie și nu poate fi diminuată pentru niște considerente de politică măruntă», a afirmat Klaus Iohannis”, relatează News.ro.

Potrivit ziarului Adevărul, „ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat marți, înainte de ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării, că noua rectificare bugetară va merge înainte chiar și fără avizul pozitiv al CSAT”.

„«Sper să existe consens (pe rectificarea bugetară – n.r.) în ședința CSAT, dar nu obligatoriu. Nu este un aviz obligatoriu. Deciziile se iau pe bază de consens. Lucrurile se vor clarifica și cine mai are nevoie de argumente în plus, le voi oferi acolo pentru că acesta e motivul pentru care ne întâlnim. Nu poate fi condiționată de un aviz pozitiv de la CSAT. Dacă o decizie va fi blocată, vom merge înainte cu rectificarea», a spus Teodorovici”, mai notează Adevărul.

La DNA au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA.

„Propunerea pentru funcția de procuror-șef al DNA va fi anunțată joi, 6 septembrie, la ora 13.00, a precizat ministrul justiției, Tudorel Toader”, scrie Agerpres.

Pentru alte zece posturi vacante la DNA – procuror-șef serviciu și procuror-șef birou -, miercuri este ultima zi de depunere a candidaturilor.

„Potrivit unui anunț publicat pe site-ul DNA, în cadrul structurii centrale pot fi ocupate funcțiile de procuror-șef al Serviciului de cooperare internațională și programe, procuror-șef al Serviciului tehnic și procuror-șef al Serviciului informațiilor clasificate și de centralizare a datelor privind corupția. În ceea ce privește structurile teritoriale, sunt vacante funcțiile de procuror-șef la serviciile Alba Iulia, Bacău, Constanța, Cluj, Pitești și Târgu Mureș, precum și cea de procuror-șef la biroul din Baia Mare”, notează Agerpres.

„Istoricul clujean Ioan Drăgan și-a încheiat mandatul de director al Arhivelor Naționale, post pe care-l ocupă din 2012. Acesta a fost numit șef al Serviciului Județean al Arhivelor Cluj”, scrie azi Adevărul.

Presa scrie azi și despre audierea ambasadorului României în SUA de către Comisia de control parlamentar a activității SRI.

„«Am cerut Comisiei să reflecteze serios dacă la multiplele alegații privind interceptări ilegale, ofițeri acoperiți, incompatibili, presiuni asupra justiției să se aducă dovezi și să se audieze și alte persoane, domnul Liviu Dragnea, Victor Ponta etc.», a spus George Maior, la finalul audierilor din Comisia SRI”, scrie News.ro.

Potrivit News.ro, ambasadorul George Maior a mai relatat presei despre discuția din Comisie: „În rest, am discutat foarte mult și despre protocoale, de proceduri interne. Eu am susținut necesitatea acestor protocoale, având în vedere etapa istorică prin care a trecut România. Am susținut că Serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii și al Constituției și că, până la urmă, puterea adevărului va prevala în fața unor alegații și chiar a unor calomnii care se mai spun”.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, o atenționare de călătorie pentru Grecia, în contextul în care greva Federației Navale s-a prelungit până miercuri la ora 6.00.

„Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Ministerul Afacerilor Externe, MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Federația Navală Panelenă (PNO) a anunțat continuarea grevei, cu blocarea în port a tuturor categoriilor de nave, până în 5 septembrie, ora 6.00”, arată Știrile PRO TV.

În finalul Revistei, scriem despre Roxana Mărăcineanu, o campioană olimpică franceză de origine română, care a fost nominalizată azi pentru funcția de ministru al Sporturilor în Franța, după ce fostul ministru, Laura Flessel, a demisionat din motive personale, relatează presa franceză.

„Este prima campioană mondială a Franței la înot. În 1998, a câștigat titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obținut medalia de argint și la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă și-a încheiat-o în 2004. Născută la București, Roxana Mărăcineanu s-a stabilit de mică la Mulhouse, unde a început înotul de performanță. În 2007, a fost consultant de specialitate pentru «France Televisions» în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Joi va fi anunțat noul șef al DNA was last modified: septembrie 4th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter