Jean-Claude Juncker: „România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând!”

13 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 403

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa internațională relatează azi despre situația din SUA, acolo unde peste 1.7 milioane de persoane din trei state situate pe Coasta de Est au fost evacuate, după ce meteorologii au anunțat că uraganul Florence va ajunge pe continent cel târziu joi seară.

„Furtuna a fost încadrată de către specialiști în categoria trei, fiind așteptate vânturi de peste 205 kilometri pe oră. Autoritățile au ordonat evacuarea locuitorilor din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord și Virginia. Patru autostrade din Carolina de Sud au fost direcționate pe un singur sens pentru a grăbi procesul de evacuare. Președintele american Donald Trump a postat miercuri mai multe mesaje pe Twitter, în care le cere locuitorilor să respecte avertizările autorităților și să evacueze zona. «Plecați din calea lui, nu vă jucați. Este un uragan foarte mare, poate cel mai mare pe care l-ați văzut și care formează cantități impresionante de apă», a declarat Trump”, relatează Mediafax.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

La Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a prezentat starea Uniunii Europene. Întrebat cum i se pare situația din România, în condițiile în care nu a vorbit despre țara noastră în discursul despre Starea Uniunii, spre deosebire de anul trecut, când a menționat România, Jean-Claude Juncker a afirmat că dacă ar fi vorbit despre România în discursul de miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate.

„«Aș spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aș fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv și cred în continuare că România și Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen cât mai curând, dar în același timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce privește respectarea statului de drept», a declarat președintele CE”, notează News.ro.

News.ro mai arată că președintele Juncker, fiind întrebat: „Cum este, din punctul său de vedere, situația din România în acest moment la capitolul stat de drept și justiție?”, acesta a răspuns că „există o uriașă și controversată dispută în România între președinte și Guvern și o parte a Parlamentului”.

„Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european, mai scrie News.ro.

O părere asemănătoare are și premierul Olandei, Mark Rutte, care a declarat miercuri că a urmărit evenimentele recente din România și are îngrijorări în legătură cu respectarea statului de drept în țara noastră.

„E adevărat că am urmărit și noi evenimentele recente din România. Avem și noi îngrijorări cu privire la statul de drept. Comisia Europeană și-a manifestat și ea îngrijorările. Privim întâi la Comisia Europeană și ce fac ei acolo. Statul de drept este esențial. Să vedem ce va spune Comisia Europeană”, a declarat premierul Olandei, Mark Rutte, notează Mediafax.

Modificările recente ale Codurilor penal și de procedură penală aduc în România și o delegație a Comisiei Europene.

„O delegație a Comisie de la Veneția se va afla în România joi și vineri, în vederea pregătirii unei opinii privind modificările aduse recent Codului penal și Codului de procedură penală, și ar urma să aibă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul justiției, cu parlamentarii din Comisia specială pentru legile justiției, cu președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, și cu reprezentanții CSM, DNA sau DIICOT. Avizul Comisiei de la Veneția a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată în 28 iunie, iar concluziile evaluării ar urma să fie prezentate în 19 octombrie”, arată News.ro.

„Președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus o sesizare la Inspecția Judiciară în care afirmă că, în cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, procurorii s-au folosit de protocolul de cooperare încheiat în 2009 între Parchetul General și SRI și cere verificări, precum și să fie luate «măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate», anunță azi Centrul de Investigații Media”, citat de News.ro.

„Curtea Constituțională a României a decis miercuri că nu a existat un conflict juridic de natură constituțională între președintele Klaus Iohannis și șeful Executivului, Viorica Dăncilă, în cazul concediului premierului”, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Presa scrie azi că proiectul legislativ de revizuire a Constituției, referitor la definirea familiei, adoptat marți de Senat, va ajunge curând și la Curtea Constituțională.

„Curtea Constituțională va discuta în 17 septembrie proiectul legislativ de revizuire a Constituției, adoptat marți de Senat, în calitate de for decizional, și care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, au declarat, miercuri seară pentru News.ro surse din CCR”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Jean-Claude Juncker: „România și Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen cât mai curând!” was last modified: septembrie 14th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter