Iulie, luna scumpirilor

30 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 176

1 iulie vine cu o serie de scumpiri la energie electrică și gaze și cu noi măsuri în sănătate, care vor afecta bugetul românilor.

Energia și gazele se vor scumpi, coplata e introdusă în sănătate, pașaportul electronic de vaccinare devine oficial și noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare în mai puțin de 24 de ore. Scumpiri pe bandă rulantă. Românii care nu au încheiat contracte de energie pe piața liberalizată riscă să plătească facturi mai mari, după expirarea uneia dintre facilitățile propuse de autorități la liberalizarea din ianuarie. Tarifele furnizorilor de ultimă instanță, adică cele practicate de Enel, E.ON, Electrica și CEZ, vor crește cu până la 7%”, scrie Libertatea, citând Hotnews.

Și la gazele naturale se așteaptă scumpiri semnificative după 1 iulie.

Asociația Energia Inteligentă a estimat de curând scumpiri de 10% la electricitate și de 20% pentru gaze naturale de la 1 iulie”, notează Libertatea.

Și în sănătate există schimbări de la 1 iulie, dată la care va intra în vigoare mecanismul contribuției personale, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță în acest sens. Mai exact, românii care se vor trata în sistemul medical privat vor plăti o diferență între suma decontată de stat din Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate și tarifele percepute de spitalul privat”, mai arată Libertatea.

Moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu nu a trecut, rezultat ce era previzibil.

Votul a fost secret cu bile, iar parlamentarii PNL, USR PLUS, UDMR și minorități nu au participat la vot. Numărul total al parlamentarilor care au votat la moțiunea de cenzură a fost de 202, din care «pentru» au votat 201, iar «împotrivă» a fost doar un vot. Pentru ca moțiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi «pentru», adică jumătate plus unu din numărul de mandate”, scrie România liberă.

În textul moțiunii, PSD acuză Guvernul Cîțu de creșterea prețurilor și a datoriei publice: „Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai «lucruri fantastice»! Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Și atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce ați făcut cu banii, domnule Cîțu!?”, notează România liberă.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a spus, în plen, că social-democrații îl consideră «cel mai mare inamic al lor», dar le-a transmis că nu vor scăpa de el deoarece «a tranșat» alegerile din interiorul PNL”, mai arată România liberă.

CCR s-a pronunțat, marți, în privința revocării din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber. După anunțarea acestei decizii, presa a intervievat-o pe Renate Weber.

Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întărește ceea ce am spus și eu în permanență, că nu a existat niciun motiv pentru revocare și că tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd și eu minuta”, a spus Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituționalitatea revocării sale din funcția de Avocat al Poporului, scrie Digi24, citând Mediafax.

Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituția Avocatul Poporului și cred că acest lucru este inadmisibil și nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber, notează Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la Pogromul de la Iași (28-30 iunie 1941).

Potrivit lui Klaus Iohannis, «pogromul de la Iași nu reprezintă doar tragedia evreilor ieșeni, ce a urmat celei a evreilor uciși în perioada rebeliunii legionare la începutul aceluiași an, ci este drama și responsabilitatea cu care se confruntă, de atunci, națiunea noastră». El arată că evenimentele de acum 80 de ani au transformat Iașiul dintr-un centru «al culturii și civilizației evreiești» într-un centru «al antisemitismului și apoi al morții, degradării umane și groazei»”, scrie Digi24.

Seară frumoasă!

Iulie, luna scumpirilor was last modified: iunie 30th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter