Iohannis şi Dăncilă în turul 2

11 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 377

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ieri, România a votat în primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe parcursul zilei, sondajele de opinie de la urne au scos în evidență lupta pentru locul 2, în care au fost angrenați: Dan Barna, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu.  Spre deosebire de alte scrutinuri electorale, PSD a pierdut în fața candidatului PNL, în regiuni istorice unde câștigase la alegerile anterioare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019: După raportarea rezultatelor din 99.86% din secțiile de votare din România (8,521,271 din 8.683.688 voturi), iată rezultatele parțiale: 36.66% – Iohannis, 23.83% – Dăncilă, 13.96% –  Barna, 9.26% – Diaconu, 5.66%  –  Paleologu, 4.14%- Hunor, 2.72%  – Bruynseels, 1.46%  – Cumpănașu, notează Antena 3.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

 Adevărul face azi o radiografie a votului din străinătate.

„Rezultatele provizorii pentru votul în străinătate, la alegerile prezidențiale, indică un vot majoritar pentru Klaus Iohannis – 53,83%, care este urmat de Dan Barna – 26,42%, Theodor Paleologu – 6,33%. După centralizarea voturilor din 690 de secții de votare (din 838), Klaus Iohannis conduce detasat, cu 53,83% (261,961 voturi), urmat de Dan Barna, cu 26,42% (128,606 voturi). Pe locul al treilea se situează Theodor Paleologu cu 6,33%. Viorica Dăncilă, care are 2,88% din voturi, ea fiind depășită de Mircea Diaconu, care are 3,67%”.

La primele declarații după aflarea rezultatului alegerilor, președintele Klaus Iohannis a avut o serie de cuvinte dure la adresa PSD. Iohannis a spus că rezultatul votului a arătat că românii vor îndepărtarea definitivă a PSD-ului de la putere.

„Dragi români, victorie! Am reușit să învingem PSD-ul mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani! Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD-ului. Acest lucru, pentru România, înseamnă un pas enorm înainte. Sigur, rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele de exit poll arată deja că milioane de români din țară și din Diasporă au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbarea în bine a României”, a spus Klaus Iohannis, notează Libertatea.

Liderul USR, Dan Barna, a recunoscut duminică noapte, după apariția rezultatelor provizorii,  că, deși a sperat până în ultimul moment, nu a reușit să intre în turul doi al alegerilor prezidentiale.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR-PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diasporă pentru prezența istorică de astăzi. Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi. (…) Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și care se curăță de corupție. Alianța USR-PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris liderul USR, Dan Barna, pe Facebook, scrie Cotidianul.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă a reușit să-și atingă un prim obiectiv, intrarea în turul 2 al alegerilor, deși nu a beneficiat de susținerea unor lideri PSD din teritoriu. Marți urmează să aibă loc o ședință a Comitetului Executiv, în care să se realizeze o analiză a turului întâi.

„Eu cred că avem județe unde puteam să avem un scor mult mai bun. Mâine vom face o analiză pe procente, vom face comparativ cu 2014, când am avut alegeri prezidențiale, vom compara și cu cele europarlamentare”, a spus Dăncilă, duminică noapte, la plecarea de la sediul PSD, scrie Agerpres.

Potrivit președintelui PSD, Viorica Dăncilă, partidul va dezbate rezultatul obținut în raport cu ținta stabilită pentru fiecare județ în parte. Viorica Dăncilă a reiterat că dorește o dezbatere cu președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL, în turul al doilea.

Eu cred că acum se impune această dezbatere de unu la unu. L-am invitat pe domnul Iohannis la o dezbatere unu la unu, sper să accepte, sper să fie curajos și să vină la această dezbatere foarte necesară”, a mai afirmat Viorica Dăncilă, mai scrie Agerpres.

Potrivit presei, odată cu preluarea mandatului de premier, Ludovic Orban a lansat o serie de acuzații în legătură cu modul în care PSD a administrat bugetul. Guvernatorul Băncii Naționale încearcă să stopeze anunțurile cu iz de alarmă, care vin din tabăra premierului Ludovic Orban și a președintelui Klaus Iohannis.

„Economia nu este nici în prăpastie, nici pe fundul prăpastiei, nici pe buza prăpastiei. Este într-o situație mai dificilă, pro ciclică, dar controlabilă”, a spus Mugur Isărescu, notează Cotidianul.

Conferintele lunii noiembrie
”

Seară frumoasă!

Iohannis și Dăncilă în turul 2 was last modified: noiembrie 11th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter