Impozit pe venit pentru programatori

27 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 779

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul comun al ministrului comunicațiilor și societății informaționale, ministrului educației naționale, ministrului muncii și justiției sociale și al ministrului finanțelor publice nr. 409/4020/737/703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator (intrare în vigoare: 1 iulie 2017) – M. Of. nr. 468 din data de 22 iunie 2017.

Acest ordin abrogă Ordinul ministrului comunicațiilor și pentru societatea informațională, ministrului educației naționale și cercetării științifice, ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice și al ministrului finanțelor publice nr. 872/5932/2284/2903/2016 privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator.

Monitor Dosare

Față de reglementarea anterioară, modificările se referă la:

activitatea de creare de programe pentru calculator în urma căreia se obțin venituri care pot beneficia de scutire de impozit trebuie să fie destinată strict comercializării, eliminându-se cerința ca activitatea de creare de programe informatice să aibă ca scop obținerea unui produs final/componente ale unui produs final;

se revine la pragul minim de 10.000 euro (echivalentul în lei) din activitatea de creare de programe, pentru fiecare angajat care beneficiază de această facilitate (valabil până la 1 februarie 2017).

Conversia în lei se face la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de BNR, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul;

scutirea de impozit se aplică lunar indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de facilitate și fără a fi condiționată de contribuția acesteia la realizarea plafonului minim de venit.

Impozit pe venit pentru programatori was last modified: iunie 27th, 2017 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter