Fifor, demisie de la conducerea Ministerului Apărării

19 nov. 2018
Vizualizari: 713

Comitetul Executiv al PSD de astăzi a adus câteva demisii răsunătoare.

„Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a anunțat luni demisia din funcție, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, posibilul succesor fiind Gabriel Leș. De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD București, ca o formă de protest față de «blocarea» alegerilor la această organizație în ultimii doi ani. Comitetul Executiv Național al PSD discută luni activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcții în interiorul partidului, dar și eventuale sancțiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea”, relatează News.ro.

Demisia ministrului Fifor este legată de organizarea viitoarelor alegeri, în care va fi implicată echipa de campanie a PSD.

„«Cred că e nevoie să întărim echipa și să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o și pe doamna prim-ministru și pe domnul președinte Dragnea să fie de acord să îmi depun mandatul și să pot să merg la partid să mă implic foarte serios», a mai spus Fifor”, mai scrie News.ro.

Și primarul general al Capitalei a făcut o declarație în legătură cu demisia sa.

„«Mi-am depus acum demisia din calitatea de președinte interimar la PSD București. Este o formă de protest a mea pentru faptul că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizație și la alte câteva din țară, probabil pentru a fi vulnerabili», a declarat, luni, Gabriela Firea, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD”, mai scrie News.ro.

Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că „apreciază obiectivitatea și integritatea surselor de documentare în procesul de elaborare a Raportului MCV 2018”.

„Raportul Comisiei Europene vine în momentul în care, din 2017, mai multe organisme internaționale au semnalat că politicile adoptate în România nu răspund exigențelor statului de drept și rolului parchetelor, așa cum sunt dezvoltate în jurisprudența CJUE, CEDO și în recomandări destinate statelor membre al Uniunii Europene și ale Consiliului Europei. Efectele asupra sistemului judiciar și a sustenabilității necesare în cadrul MCV sunt prezentate realist, în sensul că politicile inițiate și adoptate în perioada de referință s-au cumulat în direcția vulnerabilizării cadrului de sancționare a faptelor de corupție, de reducere a capacității instituționale a instituțiilor judiciare și de reducere a independenței procurorilor. Mediul profesional a cerut, în cadrul consultărilor prealabile și al participării la dezbateri parlamentare, ca propunerile de modificare să aibă o fundamentare adecvată și profesionistă”, se arată în comunicatul menționat, scrie News.ro.

Secția pentru procurori a CSM a avizat azi, negativ, propunerea ministrului justiției de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

„Avizul negativ a fost decis cu cinci voturi «pentru» și un vot «împotrivă». Ministrul justiției a precizat, însă, că procedura de revocare își va urma cursul, indiferent de decizia CSM”, mai scrie News.ro.

Plenul Parlamentului European a adoptat săptămâna trecută Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE.

„Cu 489 de voturi «pentru», 112 «împotrivă» și 73 de abțineri, Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE a fost adoptat de Plenul legislativului UE. Anterior, propunerea de rezoluție primise avizul Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European. De asemenea, propunerea de rezoluție a primit avizul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE cu 44 de voturi «pentru», 4 «împotrivă» și 4 abțineri. Din această comisie fac parte și eurodeputații români Monica Macovei, Traian Ungureanu și Sogor Csaba. Toți cei trei eurodeputați români au votat în comisie pentru adoptarea rezoluției. Singurul eurodeputat care a făcut opinie separată împotriva textului rezoluției a fost eurodeputatul polonez Marek Jurek. […] Odată adoptată, o astfel de rezoluție va impune țărilor membre UE anumite standarde minime cu privire la protecția minorităților naționale care locuiesc pe teritoriul UE”, scrie Active News, citând blogul jurnalistului Dan Tănasă.

În finalul Revistei, scriem despre un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, furat în 2012 de o grupare de hoți români dintr-un muzeu din Olanda, care a fost găsit sâmbătă seara pe raza județului Tulcea.

„«DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, a fost găsit sâmbătă seara, pe raza județului Tulcea. Tabloul, care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez, se află în custodia autorităților române și urmează să fie expertizat», se arată într-un comunicat al DIICOT”, citat de Agerpres.

„Potrivit DIICOT, două persoane, de cetățenie olandeză, s-au prezentat sâmbătă seara la Ambasada Olandei din București, cu un tablou. Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, pe teritoriul României, anunțând despre acest fapt autoritățile olandeze”, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Fifor, demisie de la conducerea Ministerului Apărării was last modified: noiembrie 19th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: